İşte Davutoğlu'nun önündeki son anket

Kobani bahane edilerek Doğu ve Güneydoğu illerinde gerçekleştirilen eylemler Türk halkının Çözüm Süreci'ne verdiği desteğini etkilemedi.

İşte Davutoğlu'nun önündeki son anket
İşte Davutoğlu'nun önündeki son anket
GİRİŞ 24.10.2014 09:59 GÜNCELLEME 24.10.2014 11:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

10-14 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde 5 bin 71 kişi ile yüz yüze yapılan siyasi gündem araştırması çarpıcı sonuçlar içeriyor. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da sunulan Pollmark'ın yaptığı araştırmaya göre, Kobani olaylarına rağmen vatandaşların çözüm sürecine desteği yüzde 55.4 olarak gerçekleşti. Desteklemeyenler yüzde 37.3'te kaldı.

Araştırmaya göre, Türklerin yüzde 50.1'i, Kürtlerin de yüzde 81.2'si çözüm sürecini destekliyor.

Peki bugün seçim olsa seçmenler hangi partiye oy verecek? İşte o sonuçlar: 

AK Parti: Yüzde 50,4

CHP: Yüzde 24.4

MHP: Yüzde 13.1

HDP: Yüzde 8

Diğer: Yüzde 4,1

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • celal okur 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkler in % de 50 si mi destekliyor?. Demek ki,Akpartili olan destekliyor,geri kalan gezici,paralelci,darbeci,ülkücü,solcu,ekmelci vs. desteklemiyor! bunlar hala daha yurdun her tarafına şehit cenazesi gitsin,evlere ateş düşsün,kürt ve türk anneler ağlasın(teröristlerin anneleri dahil,çünkü bu anneler evlatlarının terörist olmasını istemez,kandırılmış çocukları için yine ağlar),ülke teröre milyar dolarlarca para harcasın,yatırımlar dursun,akp hükümetini sandıkta yenemeyince bunlar gitsin de ülke ne olursa olsun diyen gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlar desteklemeyen % de 50 nin içindeler! NE HAZİN!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    AZ ! AKP % 60 olmalı, CHP % 18, MHPde baraj altı !. o zaman Türkiyenin yolu açılmış sayılır
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan Davutoğlu'na Mesaj. Çevremde AKP dışı kişiler AKP 'ye çok ılımlı bakmaya başlayan kişiler var. Oy kaybı olmayacağına inanıyorum. AKP seçmeni olarak talebim öğretmen atamalarına ağırlık verilmesi. Şuan bakanlığın 2 dudağın arasından çıkacak bir kelimeyi bekleyen binlerce öğretmen adayı var. Her sene yapılan ŞUBAT atamasının yapılması beklentimiz. Çünkü Eylül ayında Branş öğretmenlerine çok adaletsizlik yapıldı. Kesin atanma beklentisinde olan branş öğretmenleri adaletsiz dağılımdan dolayı sınırda kaldı. Depresyonda olan bu öğretmenlerimize haksızlık yapılmamalı. Eş durumu konusunda eşi özel sektörde olanın 3 yıl kesintisiz çalışma şartı şuan ki Türkiye'de çok zor ve imkansız. Bu hafifletilmeli.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet gerçekden çok çok dürüst ve azimli ve medyada boy gösterip konuşan değil çalışan insanlarla dolu.... .....Ak partinin oyu dahada artacak...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Cihan Devleti !. Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye Yeniden Doğuyor Şahit Olunuz Söz Uçar Yazı Kalır !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı