Erdoğan: 12 yıl kirada oturdum konuşmazlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın devamlı konuşulmasına anlam veremediğini söyledi.

Erdoğan: 12 yıl kirada oturdum konuşmazlar
Erdoğan: 12 yıl kirada oturdum konuşmazlar
GİRİŞ 09.11.2014 09:50 GÜNCELLEME 09.11.2014 10:31
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Türkmenistan gezisinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusu dünya basınında günlerce işlendi, manşet bile oldu. Beyaz Saray'la, Versailles Sarayı ile kıyaslamalar yapıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

"12 YIL KİRADA OTURDUM BUNU KONUŞMAZLAR"

Bu bina, ülkemiz için bir ihtiyaçtı. O nedenle yapıldı. Yabancı konukları karşılama törenlerini, 11-12 sene caddeyi trafiğe kapatmak suretiyle sokakta yapmak durumunda kaldık. Şimdi Çankaya'da Ahmet Bey (Davutoğlu) oturacak. Pembe Köşk ise müze haline getirilebilir. Gazi'ye ait eşyaların sergilendiği, öğrencilere ve halka açık bir yer haline getirme gibi bir ihtimal olabilir. Ankara müze fakiri bir yer çünkü. Ben Başbakanlığım döneminde resmi konutta oturmadım, Keçiören'de apartman dairesinde, kirada oturdum, bunu konuşmazlar. Ankara'da Abdullah bey'in oturduğu konuta taşınmam, cumhurbaşkanı seçildikten sonradır. Ben gelen devlet başkanlarına vesair hiçbirine otellerde yemek vermedim, bütün yemeklerin hepsini resmi konutta vermişimdir. Oradaki bizim aşçısıyla garsonuyla ordan hallettik. Biz bunları bizden öncekiler gibi otellerde vermiş olsaydık bu rakamlar, bire iki, bire üç katlardı. Bunu konuşmazlar. Bu kadar hassasiyet içinde olduk." dedi.

YORUMLAR 54
  • Nur 9 yıl önce Şikayet Et
    Millet açlıktan ölse idi binlerce ekmek çöpe gitmezdi ! Öyle bir bolluktasınız ki farkında değilsiniz ,kendi evleriniz bile Peygamber ve sahabelerin kinin yanında saray kalır ! bunu farkettinizmi ?! çuvaldızı önce kendinize batırın efendiler...!
    Cevapla
  • bu gayet olağan bir şey 9 yıl önce Şikayet Et
    her ülkenin sarayı şusu busu var ve devlet erkanı orayı kullanıyor.bizimkilerin başı kel mi?hayır kendinin olsa o saray anlarım ama o saray cumhurbaşkanlığı makamınındır. napsın üstdüzey misafirleri 2 oda bir salon evde mi ağırlasın.ezik bir ülke mi burası? hem tüm padişahları eleştirek o zaman hepsi saraylarda yaşadı yani.m.kemalde savaştan çıkmış devletin azıcık parasıyla yat ve çiftlik aldı.şimdi elhamdulilah ekonomimiz gayet iyi, yapsınlar, lakin gerekliyse,yoksa israf edip arap krallarına dönmesinler bu yeni köşk en az 30 yıl gider.hayırlı olsun.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence idarecilerimizin görevi maddi olarak en zayıf olan vatandaşlarımızı gözetip yardım etmek kendi sıkıntılarını da Allah'a havale etmek. bir ulkenin yöneticisi bu kadar yıl kirada kalmış bu olayı vatandaş olarak düşünürsek ömrü boyunca ve hala kirada kalanı kim ne zaman düşünecek
    Cevapla
  • Mardini 9 yıl önce Şikayet Et
    Akıl tutulması yaşayan yorumculara...Ne yani koca bir ülkenin başkanı,dini(!) bir cemaat lideri gibi tek göz odada mı kalsaydı yani:)?
    Cevapla
  • ERDOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    HZ MUHAMMED SAV YAKIN ARKADAŞLARINDAN HZ EBUZER ŞAMA GİDER MUAVİYE BİNLERCE İŞCİYİ ÇALIŞTIRARAK YEŞİL BİR SARAY YAPTIRIYORDU EBUZER ORADAN GEÇERKEN MANZARAYI GÖRÜNCE MUAVİYEYE EĞER SEN BU SARAYI HALKIN PARASIYLA YAPIYORSAN İHANETTİR KUL HAKKIDIR VE EĞER KENDİ PARANLA YAPIYORSAN İSRAFTIIR BİRİ CUMHUR BAŞKANI DANIŞMANLARINA DİN DERSİ VERSİNDE BİRAZ BİLGİLENSİNLER KİMSE SARAY YAPIMINDA İYİ OLDUĞUNU SÖYLEMSİN VEBALİ VARDIR MERAK ETMEYİN ALLAHA İNANAN BİRİ MAHŞER GÜNÜ BUNU SORACAĞI BİLSİN
    Cevapla
  • duru 9 yıl önce Şikayet Et
    siz nasil insanlarsiniz memlekete hic bir seyi layik gömüyorsunuz nasil bir mantikla bu cagda geziyorsunuz yazik acinacak bir durum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?