HDP'li vekilden Halep itirafı

Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programına konuk olan HDP Milletvekili Adil Zozani gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 24.11.2014 13:55 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozoni, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in çözüm süreci ve Kobani olaylarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Zozani, “Bu (Halep-Kobani) konuda biz sadece katliamın bir parçasını görüp, bir parçasını görmüyorsak, yani bizimle ilgili intiba bu ise, biz buna sebebiyet veren bir davranış içerisinde olduysak siyaseten bana göre bu bizim öz eleştiri gerekçemizdir.” ifadelerini kullandı.

Gündemde PKK'nın yol kesme faaliyetleri de vardı. HDP'li milletvekili Zozani'ye PKK'nın yol kesme ve tünel kazma faaliyetleri sorulunca, "Tamamı bitecek" cevabını verdi.

İşte Başkent Kulisi programında öne çıkan satır başları;

“Bunların (yol kesme ve tünel kazma) tamamı Türkiye'nin gündeminden çıkacak, işin ayrıntısında çok şey tartışılabilir, konuşulabilir. Ben bütünlük içerisinde bu süreci yönetmek ve bu süreci değerlendirmek taraftarıyım. Bütünlük içerisinde değerlendirdiğimiz zaman son 30 yıldır Türkiye'de bir kamu otoritesi sorunu vardır, kamu güvenliği hiç bir zaman o bölgede sağlanamadı, ayrı yasalarla yönetildi, olağanüstü bölge valiliği olarak ilan edildi.

Kamu güvenliği meselesi bugünün meselesi değildir, bunların hepsi bitmek durumundadır, bu sadece bir oyun meselesi değildir. Türkiye kamuoyunda herkesin bilmesi gereken şu ki zaman zaman algı operasyonları ile siyaset kendisine algı operasyonu yaratır.”

KOBANİ - HALEP

Eğer bu konuda biz yeterince sesimizi çıkartamadıkysak bu bizim öz eleştirimizdir, açık söyleyebilirim. 

Bu konuda biz sadece katliamın bir parçasını görüp, bir parçasını görmüyorsak, yani bizimle ilgili intiba bu ise, biz buna sebebiyet veren bir davranış içerisinde olduysak siyaseten bana göre bu bizim öz eleştiri gerekçemizdir. Böyle bakarız olaya... Ben bunu Meclis Genel Kurulu'nda da ifade ettim.

Biz resmin sadece bir kısmı ile ilgili isek ya da öyle bir intiba yaratıyorsak yanlıştır asla ve asla böyle bir noktaya düşmememiz gerekiyor. Başından itibaren şunu bizim net koyduğumuzu düşünüyorum ne kadar anlaşıldı, ne kadar anlaşılır kıldı sorun oradadır. Biz Suriye'de ezilen bütün dinamiklerin, mağduriyet yaşayan bütün dinamiklerin ortaklaşmasını ve birlikte ortak bir gelecek kurması gerektiğini ifade ettik. Buna Kürtler de dahil olmak üzere. 

Suriye'de özellikle mezhep eksenli bir siyasi şekillenişe  de girmemek gerektiğini düşündük.

YORUMLAR 1
  • yusuf şentürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuşmaları zamanında yapsaydınızda yarayı bu kadar büyütmeseniz neolurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi