Hükümetten ve muhalefetten operasyona ilk tepki

Dün sabah saatlerinde 13 ilde yapılan operasyona hem hükümet kanadından hem de muhalefet kanadından ilk tepkiler gelmeye başladı.

Hükümetten ve muhalefetten operasyona ilk tepki
Hükümetten ve muhalefetten operasyona ilk tepki
GİRİŞ 14.12.2014 10:57 GÜNCELLEME 15.12.2014 10:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (Konsiad) üyeleri ve Trakyalı iş adamlarının Keşan ilçesinde düzenlenen toplantısında, gazetelerin operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

KURTULMUŞ: SONUCUNU GÖRECEĞİZ

Kurtulmuş, operasyonun teferruatını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini söyledi. Herkesin duruma bakacağını ifade eden Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" dedi.

MÜEZZİNOĞLU: YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDER

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalım" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: YAŞANAN SÜREÇ DARBE SÜRECİDİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu operasyonla ilgili olarak, “Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı bir demokraside yaşadığımız bir süreç değildir. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği adresi sorulmaz. Mazlum her zaman her daim mazlumdur. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değildir.” dedi.

VURAL: ZAMANLAMA MANİDAR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Operasyon 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk çetesinin yaptığı darbelerden biri. Amaç; halkın haber alma özgürlüğünü ortadan kaldırmak" dedi.

KAPLAN: DERİN DEVLET HÜCRELERİ UYANIYOR

Pararlel Yapı'ya ilişkin operasyona HDP'li Hasip Kaplan'ın yorumu "Bir zamanlar KCK'ya operasyon yapıp, basını bölücülükle suçlayanlar, şimdi kendi sıralarının geldiğini görüyorlar" şeklinde oldu. Hasip Kaplan, "aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'inlerine giriyoruz' diyerek operasyonun işaretini vermişti" dedi.

ŞENTOP: BU BİR SÜRPRİZ DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu, bir sürpriz değil. Beklenen bir olay sonuç itibarıyla" dedi.

EROĞLU: SUÇLU KİMSE CEZASINI ÇEKER

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Suçlu kimse cezasını çeker. Dolayısıyla burada keyif için operasyon yapılmaz. Sebepleri var tabii. Suç işleyenler, adalete teslim edilir" dedi.

TANAL: RÖVANŞ DUYGUSUYLA HAREKET EDİLİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu operasyonlar, hukuk devletinde yaşanan bir olay değil; kindarlık, kin, husumet ve rövanş alma duygusuyla hareket ediliyor" dedi.

YILMAZ: VATANDAŞIMIZ GÖRECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bir incelemede, bir araştırmada hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu ortaya çıksın. Ondan sonra da vatandaşımız görecektir" dedi.

YORUMLAR 30
  • celal 9 yıl önce Şikayet Et
    chp,ve mhp nedense cemmatın borazanlığını yapıyor.düne kadar da hükümet cemmata destek veriyor diye bağırıp çağırıyorlardı..şu bir gerçekki chp şimdi bu olayda cemaatla hesap görüyorlar,mhp de aynı yolda,yıllarca bu cemaat kendini sakladı ama ne yazıkki çoğu insanlarıda kandırdılar,,ama oyun göründü,the end.
    Cevapla
  • Sercan Akan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ortada suc unsuru bile yok neden boyle bir sey yapildi hayretler icindeyim.
    Cevapla
  • ENTERESAN 9 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğluna seçimlerde paralelciler beraber seçim kazanırız deyince kılıçtaroğlu seçimi kazandık sanıyor ondan darbe diyor uyanınca darbe olmadığını anlar
    Cevapla
  • H. GÜNEY 9 yıl önce Şikayet Et
    BU ÜLKEDE HERKES YERİNİ VE KONUMUNU BİLECEK HİÇ KİMSE BU MİLLETİN SEÇTİĞİ İKTİDARI BU MİLLETTEN BAŞKASI İNDİREMEYECEKTİR HİÇ KİMSE KENDİNİ BU MİLLETTEN ÜSTÜN GÖREMEYECEKTİR KENDİNİ BİR YERLERDE SANAN ZEVATA SESLENİYORUM BU MİLLETİN ÖDEMİŞ OLDUĞU VERGİLERLE NEMALANDIĞINIZI UNUTMAYIN ÜZRİNDE OTURDUĞUNUZ KOLTUK HALKA TEPEDEN BAKMAK İÇİN DEĞİL HİZMET EDESİNİZ DİYE VERİLMİŞTİR YANLŞ YAPANLAR BİR GÜN O KOLTUKTAN TEPE TAKLAK YUVARLANIRSINIZ. DÜN DE BUGÜNDE OLDUĞU GİBİ.
    Cevapla
  • Gandi 9 yıl önce Şikayet Et
    Eeey Chp ya siz necip milletimizden nefret ediyorsunuz,yada milletimiz sizden nefret ediyor.Yoksa nicin 63 senedir iktidar olamiyorsunuz ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trafik magandası! Çarpıp kaçtı
Kassam Tugayları ve İslami Cihad son dakika duyurdu: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü