İstanbul Suriyeli kardeşlerine sahip çıktı

“Üşüyorum, Yardım Edin!” sloganıyla başlatılan kampanyada toplanan yardımları taşıyan tırlar, İstanbul’dan Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.

İstanbul Suriyeli kardeşlerine sahip çıktı
İstanbul Suriyeli kardeşlerine sahip çıktı
GİRİŞ 07.01.2015 15:37 GÜNCELLEME 07.01.2015 15:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriyeli mülteciler için AK Parti İstanbul İl Başkanlığının koordinasyonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İlçe Başkanlıkları ile 25 AK Partili İlçe Belediyesinin destek verdiği kampanyaya, İstanbullular ve sivil toplum kuruluşları da büyük bir ilgi gösterdi.

Toplanan yardımları taşıyan tırlar, Maltepe Meydanı’ndan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe ve Belediye Başkanları ile çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı bir programla uğurlandı.


 

İyilik Kervanlarının Çoğalması Gerekiyor

Kampanyayla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul İl Teşkilatının sadece siyasi değil, aynı zamanda hayırda yarışanlar topluluğu olduğunu belirterek, “Bugün bir iyilik kervanını sizlerle beraber buradan Urfa’ya, Suriyeli kardeşlerimize doğru yolcu etmek üzere beraberiz. Biz Muhacir’in ne demek olduğunu bilen, Ensar’ın ne anlama geldiğini bilen bir inanç ve medeniyetin mensuplarıyız. Kendi topraklarında zulme maruz kalan, evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin şefkat dolu topraklarında misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize dönük bir yardım kampanyası başlattık. Çünkü; modern dünyanın unuttuğu yardımlaşma, dayanışma, muhabbet, iyilik kervanlarının sayısının azalmaması tam aksi çoğalarak artarak devam etmesi gerekiyor. Bu bizim, büyük bir imparatorluğun mirasçısı genç Cumhuriyet’in çocukları olarak medeniyetimizin kodları arasına girmiştir.” dedi.

Konvoyumuz Herkesi Kucaklayacak

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla harekete geçtik.” diyen Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir ajans çalışması da yapmadık. Urfa’da gördüğümüz bir tablo üzerinden, üşüyen, titreyen bir çocuğun ne hissetmiş olacağını düşünerek ‘Üşüyorum, Yardım Edin!’ dedik. İstanbullular, hayırseverler öyle iltifat ettiler ki, kurduğumuz çağrı merkezine onlarca, yüzlerce telefon geldi ve biz bu yardım çağrılarına nerede olursa olsun ulaşarak, o yardımları işte burada gördüğünüz tırlarımızla bugün buradan yolcu ediyoruz. Bu konvoyumuz Kürt kardeşlerimizi, Türkmen kardeşlerimizi, Arap kardeşlerimizi, Ezidi kardeşlerimizi, yani zulümden kaçıp müşfik Türkiye topraklarına gelen bütün insanları, hangi ırktan, hangi inançtan, hangi mensubiyetten olursa olsun hepsini kucaklayacak.”

Kışın Soğuğunda İstanbul’un Sıcaklığını Taşıyoruz

Yardım çalışmalarını düzenli ve kalıcı hale getireceklerini vurgulayan Aziz Babuşcu, “Urfa’da oluşturduğumuz depomuz, lojistik noktamız kış boyunca yardımlarını sürdürsün arzusundayız. Şu anda da İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İl Başkan Yardımcısı arkadaşımızın başkanlığında Urfa’daki depomuzu hazırladılar. Cumartesi günü Belediye Başkanlarımızla, Milletvekillerimizle, İlçe Başkanlarımızla, İl Yönetim Kurulu Üyelerimizle Urfa’da olacağız. Suriyeli kardeşlerimizle kucaklaşmayı, İstanbul’un sıcaklığını taşıyan yardım ekiplerimizle ilk dağıtımı hep beraber yapacağız. Sonrasında bu dağıtımlarımız oradaki lojistik noktamızdan, depomuzdan devam edecek. Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına, özgür olarak kendi vatanlarına dönmesi için, Suriye’de süren zulmün son bulması adına, uluslararası camiayı artık bu kayıtsızlıktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Suriye’nin özgürleşmesi sürecine insani bir duyarlılıkla yaklaşmalarını, sadece kıymetli madenlerin, enerjinin, petrolün olduğu coğrafyalara değil buraya da iltifat ederek barışın sağlanmasına katkı sağlamalarını istiyoruz. İstiyoruz ki Suriyeli kardeşlerimiz tekrar topraklarına özgür olarak dönebilsinler. Bizim yaptığımız, kendi topraklarımızda misafir ettiğimiz bu kardeşlerimize yabancılık hissettirmeden ihtiyaçlarını karşılama noktasında bir kardeşlik, bir kucaklaşma, bir muhabbet, kışın soğuğunda İstanbul’un sıcaklığını taşımaktan ibarettir.” şeklinde konuştu.

İstanbulluların, yardımların toplanması için oluşturulan çağrı merkezi (0212 444 98 18) üzerinden 39 ilçedeki yardım toplama merkezleri aracılığıyla katıldığı kampanyada şu ana kadar toplanan yardımları götüren 134 tırlık konvoy, 123 bin adet Battaniye, 17 bin adet Elektrikli Isıtıcı, 297 bin adet ve 2500 koli Kışlık Giyecek, 50 bin çift Ayakkabı, 180 bin adet Hijyenik Malzeme, 377 bin 500 paket çocuk bezi, 9 bin adet oyuncak, 200 ton ve 26 bin koli kuru gıda ile 62 bin şişe su taşıyor.

YORUMLAR 1
  • babacan 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Katkıda bulunanlara Rahmet ve BEREKET İhsan Eylesin inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...