Babuşçu: 150 yardım tırı yola çıktı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Suriyeli mülteciler için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası hakkında bilgi verdi.

Babuşçu: 150 yardım tırı yola çıktı
Babuşçu: 150 yardım tırı yola çıktı
GİRİŞ 09.01.2015 14:21 GÜNCELLEME 09.01.2015 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Suriyeli mülteciler için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasına ilişkin, "Kardeşlerimizin 105 bini kamplarda yaşarken kent genelinde sayıları 500 bini buluyor. Kış sonuna kadar herkese bir şekilde ulaşma amacındayız" dedi.

"YARDIMLARI KİTLESEL HALE GETİRECEĞİZ"

AA muhabirine kampanya hakkında bilgi veren Babuşcu, Suriyelileri muhacir olarak gördüklerini söyledi. Babuşcu, Türkiye halkının ensar gibi davrandığını anlatarak, kampanya sayesinde yardımları kitlesel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

İstanbul'daki tüm AK Partili belediye ve ilçe teşkilatlarının kampanyaya destek verdiğine vurgu yapan Babuşcu, "Kampanyamız devam ediyor. 134 tırımız yola çıktı ama bu sayının 150'nin çok üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Yardımların içinde bazı ihtiyaç maddelerinin olmasına özen gösterdik. Konvoyumuzda, 123 bin battaniye, 17 bin soba ve elektrikli ısıtıcı, 297 bin adet ve 2 bin 500 koli kışlık giysi, 50 bin çift ayakkabı, 180 bin hijyen malzemesi, 377 bin 500 çocuk bezi var. Özellikle kamplarda yaşayanların üçte ikisinin çocuk olduğunu düşündüğümüzde bu çok önemli. Yine konvoyda 9 bin oyuncak, 200 ton gıda ve ayrıca 26 bin kolilenmiş gıda paketi yer alıyor" diye konuştu.

GİYİM MAĞAZASI VE FIRIN AÇILACAK

Babuşcu, yardımların devam ettiğine vurgu yaparak, konvoyun önemli bir kısmının Şanlıurfa'ya ulaştığını anlattı. Kentte 4 bin metrekarelik bir lojistik merkezi kurduklarını dile getiren Babuşcu, şöyle devam etti:

"Biz de belediye ve ilçe teşkilatı başkanlarımızla yarın orada olacağız. İlk dağıtımı yapacağız. Şanlıurfa'da bu lojistik merkezine ilave olarak mağaza haline getirilen bir noktaya ihtiyaç sahibi insanlar getirilecek ve giyim ihtiyaçları karşılanacak. Arzumuz; kış boyunca bunu kesintisiz olarak sürdürmek. Lojistik merkezinde ayrıca bir alanı fırın haline getirdik. Fırında günde 20 bin ekmek çıkarılacak. Bu ekmek, Suriyeli kardeşlerimizin tercih ettiği lavaş türünde olacak."

500 BİN İNSAN VAR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, yardım yapanlara özellikle İstanbullulara teşekkür ederek, "Bu yardımlar Şanlıurfa'daki Suriyeli kardeşlerimizin tamamına ulaşmak istiyoruz. Kardeşlerimizin 105 bini kamplarda yaşarken kent genelinde sayıları 500 bini buluyor. Kış sonuna kadar herkese bir şekilde ulaşma amacındayız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • konyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu soğukta hizmeti yapan vesile olanlardan ALLAH razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!