Davutoğlu: Bizim için onur muhalefet için utançtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti eğitim toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 23.02.2015 11:11 GÜNCELLEME 23.02.2015 12:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin düzenlediği eğitim toplantısında Şah Fırat operasyonuna değindi. Davutoğlu " Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece bir onur gecesiydi. Ama Pazar günü muhalefetin yaptığı yorumlar tarihe kara leke olarak geçecek niteliktedir" dedi.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

İki konuda sizlerle bazı hususları paylaşmak istiyorum. Türkiye ve dünya ateş çemberinden geçiyor. Her anlamda, ekonomik krizin tetiklediği sorunlar bütün dünyayı etkisi altına alıyor. Türkiye’nin çevresinde her an yeni krizlere gebe son derece hassas bir konjonktür var. Bütün bunların ortasında istikrarla geleceğe yürüyen Türkiye varsa bunun temel aktörü Ak Parti’dir, AK Parti kadrolarıdır. Biz istihdamı artıran gıpta ile takip edilen bir ekonomik performans sergiliyoruz.

“MUHALEFET MECLİS’İ TERÖR ORTAMINA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIRKEN…”

Ateş çemberi dedim. Bu hafta sonu Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece, bir taraftan muhalefet Meclis’i terör ortamına çevirmeye çalışırken bizler 9 saat süren bir operasyonla, hem tarihi mirasımıza hem de uluslararası haklarımıza sahip çıkma mücadelesi veriyorduk. Ben bir kez daha TSK’ya, onlara istihbarat desteği sağlayan MİT’e, bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyor, bu operasyona katkıda bulunan vatandaşlarımızı görevlilerimizi alınlarından öpüyorum.

“CUMARTESİYİ PAZARA BAĞLAYAN GECE BİR ONUR GECESİYDİ”

Ve dün hayretler içinde muhalefetin Şah Fırat operasyonu kanaatlerini hepiniz takip ettiniz. Öyle anlar vardır ki milletler imtihan edilirler. O anlarda alınan tavır ya onurla kaydettikleri izler olurlar ya da hayat boyu hareketleri boyunca taşıdıkları kara lekeler olurlar. Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece bir onur gecesiydi. Ama Pazar günü muhalefetin yaptığı yorumlar tarihe kara leke olarak geçecek niteliktedir.

"VATANDAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Muhalefet Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanlarla yanı safta. Musul'da aylar sonra müthiş bir operasyon yaparak vatandaşlarımızı kurtardık. Libya'dan 25 bin kişiyi 10 günde tahliye ettik. Vatandaşlarımıza sahip çıkmak en ulvi görevimizdir.

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda 6 aydır müthiş bir dirençle orayı savunan askerlerimizi emniyet içinde ülkemize getirdik. Şehidimize Allah'tan yeniden rahmet diliyorum.

"TOPRAKLARIMIZI TESCİL ETTİK"

Süleyman Şah bizim ecdadımızdır. Süleyman Şah'ın mirasına sahip çıkmak onurumuza, kilmiğimize sahip çıkmak demektir.

Süleyman Şah defnedildikten sonra 2. Abdülhamid'in yaptırdığı sembolik bir mekandır.

Ülkemizin sınırları 1921'de yeniden çizildiğinde oradaki topraklar bize ait olduğu tescil edilmiştir.

İki kez yer değiştirilmiş. Ama toprağımız hep kalmıştır. Cumartesi iki ayaklı bir operasyon yaptık. Mehmetçik Mürşitpınar'dan yürürken, diğer kısım Eşme'ye girdi.

"OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİK"

İki ayaklı operasyonda iki ayrı bayrak Suriye'de dalgalanmıştır. 11'den sabaha kadar Genelkurmay'da operasyonu kuvvet komutanlarıyla bizzat yönettik ve karargahlarımızla temas halinde olduk.

Orhun Yazıtları'ndan Süleyman Şah'a kadar mirasımızı koruduk. Orhun anıtları biz geldiğimizde metruk bir haldeydi. Biz onardık. Türkiye'nin kudretinden kimse şüphe etmesin.

"KILIÇDAROĞLU BU SENİN HADDİN DEĞİL"

Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan Kılıçdaroğlu şimdi ecdat toprağı diyor. Bu senin haddin değil. Bu mirasa biz sahip çıktık.  Bu operasyonda kimseden izin almadık almayız da.

Türkiye'de özgrülük ve güvenlik ikisi birbirini destekleyen unsurlardır. 6-7 Ekim olayları ibretle takip edilen vakalardır. 6-7 Ekim'de şehirlerimizi yakan vandallara karşı tedbir almamız gerekti. Kimse Türkiye'yi güvenlik kaosu ortamına sokamayacak, buna izin vermeyiz.

CHP VE MHP'YE NE OLUYOR?

Yapılan olaylara karşı sessiz kalmadık, kalmayız da. 15 Ekim'de bugün İç Güvenlik Paketi'nde olanları kamuoyuyla paylaştık.

Molotofkokteylinin yasaklanacağını, maskenin kullanılamayacağını kamuoyuyla paylaştık. Kasım ayında kanun olarak gönderdik.

O gün ses çıkarmayanlar bugün Meclis'i işgal ediyorlar. HDP'yi anlıyoruz da CHP ve MHP'ye ne oluyor?

Şiddete yöneldiler. Bu kanunu iki kez erteledik. Bize hiçbir öneriyle gelmediler. Her türlü tahrikle Meclis'i kirletmeye çalışıyorlar.

Molotofkokteyli dünyanın her yerinde suçtur. Türkiye'de polisin gözaltı yetkisi yok. Ama Avrupa'da polisin gözaltı yetkisi var.

"SOKAK ÇAĞRISI YAPANLARA CEVABIMIZ NETTİR"

TBMM'de muhalefet etmek yetkiniz ama bu kanun çıkmayacak dersiniz buna izin vermeyiz.

CHP genel başkanının halkı sokağa çıkma çağrısına cevabımız nettir. Gösteri ve muhalefet etme hakkı bellidir. Bu gösteriler yapıldığında etrafı yakıp yıkmasınlar. Gencecik çocuklar 4. kattan aşağı atılmasın.

"7 HAZİRAN BİR ZAFER GECESİ OLACAKTIR"

AK Parti teşkilatlarına çağrımdır: Sizi tahrik edenlere karşı sükunetinizi koruyun. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Herkes buna uyacaktır.

MHP'nin neden bu kanuna karşı çıktığını sorgulayın.

Katıldığım kongrelerde AK Parti'nin bir üyesi olmaktan gurur duydum. Türkiye'nin vizyonunu, aşkını ve sevdasını anlatınız. Bırakınız onlar şiddet dilinin kullansınlar bizler muhabbet dilini kullanacağız.

7 Haziran'ı kritik bir eşik ama aynı zamanda bir zafer günü olacaktır inşallah"

 

YORUMLAR 21
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    :))) ne günlere kaldık
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    tarın (Allah korusun) ordaki mehmetçikler şehit olsa o zaman da diyeceklerdiki askerimiz koruyamadınız,bir türbe için değermiydi_ orda büyük bir krgaşa var, bir savaş var neden mehmetciği orada yalnız bıktınız diyecektiniz.tarih bunları hep yazıyor. sonrasında birileri hain olacak bekleyelim görelim.
    Cevapla
  • cafer 58 9 yıl önce Şikayet Et
    Jiyan kobani düsmediyse ak parti sayesinde.o bi tesbitti ve uyari.yine dikkate alan türkiye.bazi nankörler bunu bile proveke etti. JIYAN artik bir yerden baslasan iyi olur.mesela bu secimde oyunu ak partiye ver
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    onurlanacak ne var. ben anlmadım. ne kazandık ne kaybettik ona bakmak gerekmez mi
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın bile doğrudan müdahale edemediği bir ortamda biz askerlerimizi nasıl koruyabiliriz. Japanya, ingiltere, abd dahil hepsinin birçok vatandaşını bu işid katletmiyor mu? Biz tüm bu ülkelerden daha mı güçlüyüz. Onları sağ salim buraya getirmek büyük başarı. Kimsenin giremediği yere girip askerlerini alıp gelmek herkesin yapabileceği iş değil. ABD gibi ülkeleri kastetmiyorum. Ne de olsa biz henüz 12 yıllık bir ülkeyiz. 12 yıla kadar birşey yapılmadığı için saymıyorum.
    Cevapla
  • ölümüne RTE 9 yıl önce Şikayet Et
    Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, bin atlı akınlarda dev gibi bir orduyu yendik!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar