CHP'li vekiller hükümeti ABD'ye şikayet etti

CHP'li Loğoğlu ile Nazlıaka, Türkiye'yi karalayan bir mektup kaleme alıp ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye gönderdi.

CHP'li vekiller hükümeti ABD'ye şikayet etti
CHP'li vekiller hükümeti ABD'ye şikayet etti
GİRİŞ 13.03.2015 09:35 GÜNCELLEME 13.03.2015 11:03
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'li Faruk Loğoğlu ile Aylin Nazlıaka Türkiye'yi ABD'ye şikâyet etti. Paralel yapının bağışlarla finanse ettiği ABD Kongresi'nin 88 üyesi, Dışişleri Bakanı John Kerry'ye bir mektup yazıp “Türkiye'de basın özgürlüğü yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temas kurun" demişti. Bir ay sonra bu sefer CHP aynı yönteme başvurdu. CHP'li Faruk Loğoğlu ile Aylin Nazlıaka, Kerry'ye bir mektup yazıp "Hükümeti eleştirmeye cesaret eden gazeteciler hapse atılıyor" dedi.

BİR DE DOSTLUK GRUBUNDALAR!

İşin daha vahim boyutu da var. Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu, Kerry'ye kongre üyelerini eleştiren bir mektup gönderdi. Dosluk Grubu'da yer alan Loğoğlu ile Nazlıaka, bu mektuba imza atmayarak tepki için ayrı bir mektup yazdı. "O yazılanlar bizlerin görüşlerini temsil etmiyor" diyen vekiller, ülkemizi paralel yapı mensuplarından daha ağır şekilde karaladı.

DEMOKRASİYE SALDIRI VARMIŞ!

Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü başta olmak üzere temel özgürlüklerin kötü ve alarm verici durumu artık bütün dünyada bilinmektedir. Hükümeti eleştirmeye cesaret eden gazeteciler istisnasız kovuşturulmakta, genellikle hapse atılmakta veya en iyi ihtimalle patronlarına hükümet tarafından gözdağı verildikten sonra işlerini kaybetmektedirler. Sözü fazla uzatmaya hiç gerek yok: Türkiye'de temel özgürlüklerin giderek artan bir şekilde aşındırılması demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saldırıdır."

KILIÇDAROĞLU'NUN İZİNDELER

Bir önceki mektuptaki bazı ifadelerin eleştirildiği mektupta, "Buradaki sorun, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin devletin gücünü hedeflenen gruba yönelik olarak sorumsuz ve her türü yönteme başvurarak istismar etmesidir. Herhangi bir isim veya grubun yanlış veya hukuksuz bir eylemi varsa, konu bağımsız yargı tarafından adil bir biçimde soruşturulmalı ve usulüne uygun olarak yargı sürecine tabi tutulmalıdır" ifadeleri dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, ABD, Almanya, Çin, İngiltere ve Belçika gibi ülkelere Türkiye'yi şikâyet etmişti. CHP lideri, Amerikan Wall Street Journal gazetesi için bir makale kaleme almış, 'Türk özgürlüğüne tehdit' başlığını kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara baskınından sonra İsrail televizyonuna verdiği röportajda, hükümetin de sorunu olduğunu söylemişti.

YORUMLAR 76
  • ... 9 yıl önce Şikayet Et
    Iste bu yuzden iktidar olamazsin eyy CHP ...
    Cevapla
  • h.beylerbeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    inanki chp liler acınacak durumda ne yapsınlar artık karanlık gücler kanalıyla iktidar olamazlar halkta rey vermez. ne yapsınlar bunlar halktan yana değil bunlar karanlık güc arıyorlar işleri gayet zor.
    Cevapla
  • kürşad 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke halka şikayet edebilselerdi
    Cevapla
  • İLHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    şikayet kime yapılır millete millete. bi sor da gör millet ne der. amerika ya atıp tutarsın yardım da ondan beklersin.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    siz dedeleriniz gibi gidip kirkorlardan icazet alır bu milleti yine gider kirkor başlarına şikayet edersiniz.bravo siyonist cehepe.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!