CHP'nin seçim vaatleri dalga konusu oldu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesine bakıldığında tamamen boş vaatlerden ibaret.

CHP'nin seçim vaatleri dalga konusu oldu
CHP'nin seçim vaatleri dalga konusu oldu
GİRİŞ 20.04.2015 11:10 GÜNCELLEME 20.04.2015 13:16
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

CHP’nin seçim vaatleri belli oldu. Tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları” için türlü türlü vaatler var.  Bol keseden dağıtılan paralar bugün gazetecilerin köşelerinde kendilerine yer buldu. Köşe yazarları CHP'nin vaatleriyle böyle dalga geçtiler.

Abdurrahman Dilipak:

CHP’nin bir dünya görüşü yok.. Siyasi bir çizgisi de yok. Ne sağcı, ne solcu. Çağdaş geçinen bir muhafazakar.. Adalet, barış, özgürlük, insan hakları, hukuk devleti gibi bir meselesi de yok.. Sonuçta gideceği yeri bilmeyen kaptana hiçbir rüzgar fayda sağlamaz.

Yazının tamamı için tıklayınız

Kurtuluş Tayiz:

CHP bildirgesinde devleti güçlendirme, milli iradeyi ise zayıflatma arzusu şu ifadelerden gayet net anlaşılıyor: "Devletteki kurumların tamamının güçlü olmasını istiyoruz." 
İlk kez halk tarafından doğrudan seçilen cumhurbaşkanlığı için de CHP'nin vaadi eskiye dönüş niteliğinde. "Partiler üstü, sembolik yetkilerle donatılmış, yürütme ve yasama üzerindeki etkisi sınırlandırılmış bir cumhurbaşkanlığı modelini yeniden tesis edeceğiz." Bildirgede ayrıca cumhurbaşkanının yargı ve diğer üst düzey bürokrasi atamalarındaki yetkilerinin kısıtlanacağı kaydediliyor.  

Yazının tamamı için tıklayınız

Şeref Oğuz:

Ana muhalefet partisi CHP'nin seçim beyannamesi, kendi ifadeleriyle 2 temel üzerine şekillenmiş...

Siyasi kısım alkışlama, ekonomik kısım da sıfırlama üzerine... CIA'nın yumuşak darbe teorisyeni Gene Sharp'ın ülkeleri istikrarsızlaştırma yöntemlerinden alınmış alkışlama, Ak Parti nefreti üzerine kurulmuş.
Ama benim üzerinde duracağım konu sıfırlama yaklaşımı... Bu tanımı, 17 Aralık operasyonundan devşirmişler ve ekonomide makroekonomik istikrarı sıfırlamaya yönelik eylemlerle doldurmuşlar.

Yazının tamamı için tıklayınız

Ufuk Ulutaş:

Ortadoğu kısımlarının bölgesel statükonun başaktörleri olan Esed ve Sisi rejimlerinin Ortadoğu okumalarıyla örtüşmesi yaman bir çelişkiye işaret ediyor. 
 Maalesef CHP dış politikaya Eski Türkiye'nin ezberlerinden ve bölgesel kırılma anında statükonun Türkiye karşıtı propagandalarından farklı bir lensten bakmayı başaramamış. Türkiye'yi IŞİD destekleyiciliğiyle suçlayacak kadar yerlilikten kopmuş.

Yazının tamamı için tıklayınız

Nuri Elibol:

Dün CHP'nin seçim beyannamesi ile ilgili açıklamayı başından sonuna dinledim. Bu beyannamede Kılıçdaroğlu'nun vadetmediği tek şey kalmış o da cennet!.. Bu program iktidara veya iktidar ortaklığına talip bir siyasi partinin programı olamaz. Vaatlerin içinde her şey var, yok yok. Sayın Kılıçdaroğlu orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın sıkıntılarını istismar ediyor, onların aklı ve duyguları ile alay ediyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

Yıldıray Oğur:

CHP’nin 200 sayfalık bildirgesinde altı oktan hiç bahis yok. 2011 seçim bildirgesinde de yoktu. Atatürk’ün adı ise beş yerde geçiyor. Biri Atatürk Kültür Merkezi derken. Ama geri kalanları önemli dört yer. En başta ve en sonda CHP kendini tamınlarken yine Atatürk’e atıf yapıyor. 2011’de de benzerdi durum. 1973 ve 77 bildirilerinden ise hâlâ daha Atatürkçü metinler bunlar.
Bildiride Cumhuriyet kelimesi ise 27 kez geçmiş, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Orta Asya Cumhuriyetlerinde geçenleri çıkarınca 16 kez. Demokrasi 52 kez, özgürlük 37 kez.

Yazının tamamı için tıklayınız

Taha Akyol:

CHP asgari ücreti 1500 liraya çıkaracak ve vergi almayacak... Kamuda taşeron işçiliğe son verecek... Güzel de KOBl'ler bu asgari ücreti ödeyebilecek mi? Yükselecek olan emek maliyetinin küçük işletmelere ve genelde rekabet gücüne etkisi ne olacak? Bir çırpıda yükselecek maliyetler bildirgedeki "Yanşan Türkiye"yi nasıl etkileyecek? Dahası... Devlet asgari ücretten vergi almayacak ve aynı zamanda yeni sosyal harcamaları üstlenecek... Güzel de devlet yeni gelir kaynakları bulmadan bütçe disiplinini nasıl konıyacak?

Yazının tamamı için tıklayınız

Vedat Bilgin:

Başbakan bu kapsamlı ve iddialı metnin muhtevasını diğer parti liderlerinin de inceleyip, karşılık vermeleri, dahası ortak bir sözleşme metni için katkılarını beklediğini söyleyince, muhalefetin hiç o sularda olmadığı görüldü. CHP’den gelen cevabın ‘bizim onların seçim beyannamesi ile işimiz olmaz’ düzeyinde kaldığı görüldü. Meselenin seçim beyannamesi ile ilgili olmadığı, Yeni Bir Türkiye Sözleşmesi’nin dayandığı temeller ve moda tabirle ‘yol haritasının ortaya konulmasıyla’ ilgili olduğu dahi anlaşılamamıştı”. 

Yazının tamamı için tıklayınız

Abdülkadir Selvi:

İktidarı hedef alan bir beyanname hazırlamışlardı ama HDP'ye doğru oy kaybını engelleyecek bir şey yoktu. Bence önemli bir eksiklikti. Kürt sorununa şöyle bir değinildi, Alevilerle ilgili mesaj vermeye ise ihtiyaç hissedilmemişti. Erdoğan demedi, Davutoğlu demedi, Başkanlık sistemi demedi. Sadece parlamenter sistemin güçlendirilmesinden söz etti. Ama “güçlü devlet” vurgusu problemliydi. CHP denilince zaten güçlü devlet, hatta ceberut devlet akla gelmiyor mu? Türkiye'nin asıl sorunu güçlü devlet değil mi? Hedef, “güçlü millet” olmalıydı.

Yazının tamamı için tıklayınız

YORUMLAR 25
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesela taserin vaadi hayal degil bence
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu bey, bey dediğime bakmayın ağzımdan kaçtı, devletin hazirda bulunan parasini 4 yılda dağıtacak sonra bırakacak, ömür boyu kahraman olacak. Allah akıl fikir versin ne diyelim
    Cevapla
  • Vizyon 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP Atatürk'ten sonra Türk mIlletini de Öldürmek istiyor....
    Cevapla
  • DELİDUMRUL 9 yıl önce Şikayet Et
    ASGARİ ÜCRET 1500 TL olduğu zaman kobiler bu ücreti ödeyemeyecek ve çalıştırdığı işçileri kayıt dışı çalıştıracak ve yine 1000 tl ödeyecek. sonra mı sonra işsizlik rakamları büyüyücek ve kayıt dışı ekonominin ortaya çıkmasıyla vergi gelirinde azalma olacak devam edeyim miiiiiiiii
    Cevapla
  • yurdakul 9 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman Demirelin yavrusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi