Yargıtay’dan HDP’ye ‘terör’ incelemesi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 'Anayasa’nın siyasi partilerle ilgili maddelerine aykırılık' gerekçesiyle HDP ile ilgili inceleme başlattı.

Yargıtay’dan HDP’ye ‘terör’ incelemesi
Yargıtay’dan HDP’ye ‘terör’ incelemesi
GİRİŞ 28.07.2015 10:40 GÜNCELLEME 28.07.2015 11:08
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Seçim dönemi “Türkiye partisi olacağız” sloganıyla yüzde 13 oy alarak barajı aşan  HDP’nin  terör destekli söylem ve eylemleri  incelemeye alındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP hakkında Anayasa’nın 68 ve 69.maddelerinde belirtilen, “Hiçbir siyasi parti suça teşvik edemez” hükmü uyarınca harekete geçti. HDP hakkında resen inceleme başlatan başsavcılık, bu kapsamda basında çıkan haberler, parti hakkındaki şikayetler ile HDP’li bazı parti yöneticiler  hakkında başlatılan soruşturmaları mercek altına alındı.

Deliller incelenecek

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu’nun, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Biz sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye ve PYD’ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte, bunu savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz”, Selahattin Demirtaş’ın,  “Halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir” açıklamaları ile HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın PKK kuryesini Ceylanpınar’a götürdüğü görüntüleri incelemeye aldığı öğrenildi.

Suç tespit edilirse kapatılır

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin faaliyet ve söylemlerine dair incelemenin ardından gerek görürse dava açılması için harekete geçilecek. Anayasa’nın 68. Maddesi’ne göre, siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının açacağı dava, Anayasa Mahkemesi’nce kesin karara bağlanıyor.

AK Parti grubunun teklifiyle 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği için siyasi partilerin kapatılmasının tamamen kaldırılması da teklif edilmişti. Bu yönde yapılacak anayasal düzenlemeye CHP, MHP ile BDP de destek vermemişti.

AK Parti'den HDP vekilleri hakkında suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, “PKK güzellemesi yapan HDP vekilleri hakkında Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Sırtını terör örgütlerine dayayanlar, sırtınız çok acıyacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, HDP ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
 
Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, şu ifadeleri paylaştı: “Kalleş teröristler bölge halkına hizmet eden ambulansları, sağlık görevlilerini kaçırarak, hastaneleri tarıyorlar. ‘Kandilde izmarit yok’ diye yazanlar Malazgirt'te binbaşımız şehit edildi, bağlama sesinden duyamadınız mı? Kulaklarınız var ama duymaz sizin. PKK güzellemesi yapan HDP vekilleri hakkında Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Milletvekili terör örgütü vekili değildir. Sırtını terör örgütlerine dayayanlar, sırtınız çok acıyacak” 

YORUMLAR 48
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    6..7 eylül olayları yetmiyormu Size.
    Cevapla
  • coşan 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp nin kapatılması gerektiğini düşünüyorum.Faliyetleri ve söylemleri halkı isyana teşvik amaçlı ve bölücü
    Cevapla
  • mert efe 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    terör partisi oldunuz
    Cevapla
  • önemli değil. 8 yıl önce Şikayet Et
    terör partisi idi zaten.
    Cevapla
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    bdp ve pkk son şansını geri tepti hükümet 10 kere uyardı istek üstüne yeni istekler sıralamayın gerçekten çözüm istiyorsanız ardı arkası kesilmeyen isteklerde ısrarla bulunmayın dedi silah bırakma çağrısı yapın dedi fakat pkk silah bırakmak artık pkk nın tehdit yapamayacağı anlamı içerdiği için ret edildi.böylece pkk gerçek yüzünü tekrar göstermiş oldu.16 avrupa ülkesive abd pkk ya yardım ediyor emir komuta zinciri onların elinde bdp sadece bedava avukatlığını yapıyor.Kürdistan kurulursa bdp oraya gidecek kürdistanı yönetecekler.
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    hersey ortada kardesim ne incelemesi sirf haberleri cikarin netten al sana bir dünya belge terröristleri karsilayan emir alan öcalandan emir alan dis güclerden emir alan bütün olaylari tetikleyen organize eden silah veren ortaligi karistiran türkü kürde kiran kürdü türke kiran bütün pis oyunlarin hain planlarin icinde bunlar var gereken yapilsin toplantimi yapiyorsunuz neyapiyorsunuz artik bunlarin aldigi nefes haram meclise ayak atmalari yanlis artik taviz yok gereken yapilmali ve kapatilmalidir hdp !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak