Davutoğlu'ndan sürpriz 'Saadet Partisi' açıklaması

Davutoğlu, Saadet ile görüşmeye yeşil ışık yakarken, parti sayısının azalmasının ve 2-3 ana akımın çalışmasının doğru olacağını söyledi.

GİRİŞ 29.08.2015 01:58 GÜNCELLEME 29.08.2015 02:09
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Habertürk TV canlı yayınında "AK Parti Saadet Partisi ile ittifak yapacak mı?" diye soruldu.

"AZ SİYASİ PARTİ, İÇERİKLİ SİYASET"

Davutoğlu, Türkiye'de çarşaf gibi bir parti tablosu ve oy pusulası yerine belli siyasi kanaatleri yansıtan, daha az siyasi partinin olduğu daha içerikli bir siyasetin geliştirildiği; parti içi tartışmalarla tablonun şekillendiği bir siyasetin daha doğru olduğu kanaatinde olduğunu anlattı.

'2-3 ANA AKIMIN ÖNCÜLÜĞÜNDE SİYASET'

Davutoğlu devamında, "Eğer Türkiye 2-3 ana akımın öncülüğünde bir siyaseti yapar parçalanmışlık yok olursa istikrar daha kolay sağlanır" ifadelerini kullandı.

"Bu bağlamda her parti ile görüşme zemini olduğu kanaatindeyim" diyerek Saadet Partisi ile görüşmeye yeşil ışık yaktı.

YORUMLAR 49
  • Ayatullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu hüdapar'ı anlamıyorum daha Düne kadar siyaset Şirk diyorlardı şimdi kalkmışlar en iyi siyaseti biz yapıyoruz saadet yapamıyor diyor siz önce kendinizle çelişen düşüncenizi bir düzeltin sonra siyasetten bahsedin tekfir veya ötekileştirmek iyi birşey değil siyaseti iyi bilmek gerek
    Cevapla
  • İttifak 8 yıl önce Şikayet Et
    Akparti+Hüdapar ... Bu formül işi çözer,SP paralele ve gariptir irana yalakalık yapmakla meşgul
    Cevapla
  • Angaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsanız boş...
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Hüda-par, doğuda Akp'den de Saadet'ten de daha cesur adımlar atıyor ve bedel ödüyor. Ama hâla sözüm ona islamcı(!) partilerin aklına bile gelmiyor Hüda-par'la ittifak. Yaw Hdp-Emek-Ödp birleşiyo da siz neden birleşmiyorsunuz? Allah var ya...
    Cevapla
  • milli gorus 8 yıl önce Şikayet Et
    biz milli gorus olarak bize uzatilan eli havada birakmayiz. saadet partisinin mecliste olmasi dosta guven dusmana korku verir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular