Davutoğlu sesi titreye titreye veda etti...

Davutoğlu'nun görevden ayrılması Türk siyasi tarihine damga vuran olaylar arasında yerini aldı. Veda ederken Davutoğlu'nun sesi titredi.

GİRİŞ 05.05.2016 16:15 GÜNCELLEME 05.05.2016 16:43
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

İZLENİM-HABER7.COM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapılan MYK sonrası düzenlediği basın toplantısında kongre tarihini açıkladı ve bu kongrede aday olmayacağını söyledi.

SESİ TİTREYE TİTREYE KONUŞTU

Duygulandığı hissedilen Davutoğlu’nun konuşması esnasında sesinin titremesi dikkat çekti. Konuşma genel itibariyle “duygusal bir veda konuşması” olarak kayıtlara geçti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak gerçekleştirdiği icraatları anlatarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, görev süresi içinde, partide ihtilaflar yaşanmadığının ve herhangi bir istifa olmadığının altını çizdi.

TURGUT ÖZAL-ANAP HATIRLATMASI

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından AK Parti'nin akıbetinin ANAP gibi olup olmayacağı uzun süre tartışılmıştı. Davutoğlu, yaptığı konuşmada bu konuda gösterdiği hassasiyeti dile getirdi.

Erdoğan gibi bir karizmatik liderin arkasından partinin başına geçmenin yükünün ağır olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Turgut Özal-ANAP örneğini hatırlattı ve partinin omurgasından, yapısından bir şey kaybetmediğini söyledi.

ERDOĞAN'LA İLGİLİ SÖZLERİ PUSUDA BEKLEYENLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Davutoğlu’nun, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili kişisel ilişkiler bağlamında yorum yapıp yapmayacağı, yaparsa ne söyleyeceği günün en çok merak edilen konularındandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onurunun kendi onuru olduğunu ifade eden Davutoğlu, “hiç kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanı adına hiçbir şekilde kötü bir söz duyamayacak. Onun ailesi benim ailemdir, hiç kimse fitne kapısı aralamaya çalışmasın” dedi.

KONYALILARA ÖZEL ÇAĞRI: AK PARTİ'YE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMANIZ GERKİYOR

Konuşmada AK Parti kadrolarına da seslenen Davutoğlu, başta gençlik kolları olmak üzere, kadın kollarına ve seçmenlere teşekkür etti.

Dün akşamdan beri, AK Parti'nin Konya'da oy kaybı yaşayacağı şeklinde varsayımlarda bulunanlara da en güzel cevap yine Davutoğlu'ndan geldi. Konyalılara ayrıca hitap eden Davutoğlu, hemşehrilerinden müsterih olmalarını ve AK Parti’ye bundan sonra daha çok sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

KIRGINLIĞINI AÇIKÇA İFADE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nun açıklamasından hemen önce “Başbakan’ın kendi kararı, hayırlı olsun” demişti. Davutoğlu MKYK’da yaşananları hatırlatarak bir anlamda bu kararı kendisinin aldığını teyit etti.

Davutoğlu’nun konuşmasında en çok dikkat çeken noktalarda birisi de, yaşadığı kırgınlığı ifade etmesi oldu. MKYK'da yaşananlarla ilgili “refiklik açısından doğru değildi. Refik değişmektense genel başkan değişikliğini doğru buldum” diyen Davutoğlu, bunun değişik yorumlara sebep olacağını düşündüğü için aday olmama kararı aldığını söyledi.

HEALLİK İSTEDİ

Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, herkese kendi hakkını helal ettiğini belirterek, herkesten de helallik istedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Davutoğlu’nun konuşması boyunca bazı AK Partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Özellikle AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul'un gözyaşları uzun süre ekranlara yansıdı.

YORUMLAR 96
  • behcet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben pek TV izlemek ama Davutoğlu basbakanimizin bir TV konuşma sini izlemistim kendisinin helali harami bilen bir müslüman olduğunu anladim ayrilisi memleketimiz için bir kayiptir ay rica kendisi bir profesör bir bilim ada midir.
    Cevapla
  • ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlik sistemine geciyoruz işallahh ;)
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    1 Kasımda kimse onu tanımıyordu ama Reisin ,Ak partide dürüst Kalbi vatana hizmet için çarpan daha çok Can yoldaşlarının olacağını herkes gördü.
    Cevapla
  • trky 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu.Tanıdığım bir kaç dürüst siyasetçiden birisiydi..Ama siyasette "TAMAM EFENDİM" demezseniz yaşama şansınız yok...Maaleesef ülkemiz insanı kaybetti.....
    Cevapla
  • beşir aslan batman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizler senden razı idik RABBİM de senden razı olur inşaALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan