Bakan acı haberi verdi: Ölü sayısı 44'e yükseldi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, başta İstanbul saldırısı olmak üzere terör olayları hakkında Meclis Genel Kurulu'na bilgi verdi.

GİRİŞ 30.06.2016 14:28 GÜNCELLEME 30.06.2016 16:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bakan Ala TBMM'de yaptığı açıklamada, "Üç kişiden intihar eylemini gerçekleştirenlerden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 44, şu an da hastanede yatan 94 kişi var. Ölen 44 kişiden 19’u yabancıdır. Patlayıcılar RDX, TNT karışımı, fabrikasyon tipi patlayıcılar. Bu işin uzmanı olanlar bu bilgilerin çok önemli olduğunu bilirler. Konu çok kapsamlı olarak soruşturulmaktadır." dedi.  

İşte o konuşmadan satır başları

"Ölü sayısı şu anda 44 kişi, bunların 19'u yabancı uyruklu.Bir taksiyle gelmişler. Bir terörist, dış hatlara gitmek isterken polis tarafından durdulmuş. Polis yaralanmış ardından otoparka inerek kendisini patlatmıştır. Diğerleri de ters istikametlere koşmuşlar ve birisi polis tarafından vurulmuş kendisini patlatmış, diğeri de kendisini patlatmıştır.

Elimizdeki bütün bulgula DAEŞ olduğu yönünde. Soruşturma sonuçlandırıldığında gerekli bilgiler verilecektir.

BU ATEŞ TÜM DÜNYAYI YAKAR

Terör saldırıları ile her ülke yüz yüze gelebilmektedir. ABD'de Paris'te Brüksel'de de örneklerini gördük. Küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ülke Türkiye. Dün bütün ülkelerden içişleri bakanları ve yetkililer üst düzeyde acımızı paylaştılar. Ben de gelen telefonlarda da belirttim, biz bu bölgedeyiz. Yanı başımızda bir ülke istikrarsızlığa sürüklendi. Bu durum için ortak bir önlem alınmalı yoksa dumanı bırakın bu ateş tüm dünyayı yakar.

50 BİN 177 KİŞİYE GİRİŞ YASAĞI

145 ülkeden 50 bin 177 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Sırf Suriye ve Irak'taki terör faaliyetleriyle ilgili sorun olmasın diye. 98 ülkeden 3 bin 603 kişi sınırdışı edilmiştir. 5 bin 310 kişi gözaltına alınmış, bin 604'ü tutuklanmış. 

TÜRKİYE'NİN SURİYE OLMADIĞINI GÖRDÜLER

Türkiye'nin terör sorunu sadece DAEŞ ile sınırlı değil malesef. PKK'yla da topyekun olarak bir mücadele yürütüyoruz. Suriye'de kanton ilan ettikten sonra, Türkiye'nin içerisine bunu taşıyabilir miyiz diye çalıştılar. Türkiye'de o faaliyetlere başladılar. 12 yerleşim biriminde bu tür faaliyetlerde bulundular. Türkiye'nin Suriye olmadığını gördüler, onların hepsi o mahallelerden temizlendi. 

UYUŞTURUCU-TERÖR BAĞLANTISI

8.8 ton esrar, 43,9 milyon kök kenevir söküldü. Bunun piyasa değeri 2,7 milyar lira. Yıllardır ekiliyor. Bunların kökü de kazınıyor. 18 ton patlayıcı ele geçirildi. Uyuşturucu ile teröristin nasıl içiçe geçtiğini ortaya koymaktadır. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

Terör konusunda yapacağımız ilk şey yan yana durmaktır. Birçok yerde, bütün dünya Türkiye'nin yıllardır söylediği noktaya gelmiştir. Bundan sonra Türkiye'nin isteği eyleme geçmektir. Şu anda 7 yerleşim biriminde kısmen sokğa çıkma yasağpı devam etmedktird. Şırnak, Nusaybin ve Sur'un bazı mahallelerinde. Problem olmayan yerlerde operasyon yapılmadı ama operasyon yanınlarındaki yerlerde sivil vatandaşlarımız zarar görmesin diye sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Cizre, Silopi ve Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sadece gece devam etmektedir.3636 barikat kaldırıldı bu bölgelerde. 2102  silah ele geçirildi."

YORUMLAR 23
  • nevzat 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam Efgan Ala, başka bir dünya ülkesi bizim yerimizde olsaydı bunun on katı olurdu. Malesef ne kadar dikkat etsen de arada kaçan oluyor. Ya bir de yakalananları bilseniz.
    Cevapla
  • Zeynep 7 yıl önce Şikayet Et
    tayyip Erdoğan başkanimiz bu adam nezaman a kadar kalacak basta
    Cevapla
  • dolunay 7 yıl önce Şikayet Et
    senin yapacağın en iyi açıklaman istifan tabi biraz onurun varsa....
    Cevapla
  • lomay55 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye istifa, sizin satılmışlar gelsin diye mi?
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    İstafa etsen?
    Cevapla
  • Soran 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakan daha ne kadar devam edecek ? Bir de utanmadan guvenlik zafiyeti yok deniliyor. Insaf !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi