Erdoğan 'idam cezası' için noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam kararının parlementodan çıkması halinde onaylayacağını belirterek, 'Bize bu konuda akıl verenler, akıllarını kendine saklasın" dedi.

GİRİŞ 27.10.2016 13:05 GÜNCELLEME 27.10.2016 13:23
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Şehit ve Gazi Yakınları Atama Töreninde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında FETÖ'nün yaptığı mağdur edebiyatını eleştiren Erdoğan, "Şimdi bunlar içeri alınınca 'biz mağduruz' dedi. Sen paranı oraya yatır sonra da ben mağdurum de. Unutmayın hainlerin de zekisi var." dedi. 

Erdoğan, "Kendi siyaset arkadaşlarımdan muhalefet partilerinden iş dünyasından pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi söylüyordu. Sadece milletim bu mücadelede beni destekledi." diyerek FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığını vurguladı. Salon'dan gelen idam sloganları üstüne Erdoğan, 'Karar bana gelirse onaylarım, milletin kararı üstünde karar yoktur" dedi.

BİZ İHANET ETMEDİK

FETÖ ile mücadelede intikam değil adalet duygusu ile hareket edildiğini belirten Erdoğan  "Biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, hırsımızla hareket etseydik, biliyorsunuz şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri ormanda yakaladılar. Onları orada öldürürlerdi ama öldürmediler. Alıp yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor. Bizim 246 şehidimiz var. O hainlerden kaç tane 39. Demek ki bizim polisimiz bunlarla böyle bir mücadeleye girmedi. Dediler ki yakalayalım, kararı yargı versin." şeklinde konuştu.

İDAM AÇIKLAMASI

Konuşması sırasında salondan gelen 'idam' sloganları üstüne Erdoğan şunları söyledi;

"Benim vatandaşım haklı olarak 'idam' diyor. Bunun kararını parlemento verir. Ha böyle bir karar gelirse ben onaylarım. Bazı Avrupalılar diyor ki neden idam diyorsunuz. Ben de onlara 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyorum. Bizim ülkemiz demokrasi ile yönetilir. Milletin kararından üstün bir karar yoktur. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam hala var. Geçenlerde Amerika'da 19 yıl önce tutuklanan birisi infaz edildi. Bize kalkıp akıl verenler o aklı kendilerine saklasın"
 

YORUMLAR 28
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu avrupa birliginin bizi birlige alacagina inanirim ama bu ulkede olmasi imkansiz tek sey olan idamin gelecegine hic inanmam
    Cevapla
  • şehit 7 yıl önce Şikayet Et
    idam ha apo cezaevinde en lüks haytı yaşıyor pkklı vekller hala mecliste şehit cenazeleri gelmye deva mediyor parlemntoya gelcekmişte çok bekelrsiniz
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    idam gelsin, geriye donuk de uygulansin. Kur'an-i Kerim'de Allah olum cezasinin hangi sartlarda uygulanacagini bizlere bildirmistir ve bu Ilgili ayetlerin indirilisinden beri gecerlidir. Allah'in kanunlari her kanunun ustundedir.
    Cevapla
  • Ertuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı karıştırma önce sizingibi provakatörler idam edilmeli din tüccarları sizi
    Cevapla
  • ahi derviş 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis topu taca atıyor. Başkanlığı istediği kadar idamı isteseydi bir komutuyla Milletvekilleri meclise getirirdi.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis önüme getirin artık imzalıyayım şunu diyor arkadaşlarınca cesaret yok..
    Cevapla
  • Laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydiniz usaklar erdoğan istese ıdam yasası bugün akşam meclise gelir ama istemiyor topu meclise atıyor meclisten geçerse onaylirim diyor yazık milletimizde algiya inanıyor
    Cevapla
  • teacher 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin c.baskanim yaniniza saglam milli goruscu ve milliyetcileri alin millet arksnzda digerleri yanar doner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı