Potansiyel lider adayınız kim?

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli olmasa potansiyel lider adayınız kim olurdu? Yapılan araştırmada iki isim öne çıkarken Fatih Erbakan sürprizi de yaşandı.

Potansiyel lider adayınız kim?
Potansiyel lider adayınız kim?
GİRİŞ 22.09.2011 15:32 GÜNCELLEME 22.09.2011 15:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

“Size göre mevcut siyasi liderler dışında, Türkiye’nin geleceğinde etkili olabileceğini düşündüğünüz potansiyel bir lider adayı var mı?”

ANDY-AR’ın Eylül 2011 araştırmasına katılan 2 bin 975 kişiye yöneltilen bu soruya verilen cevapların sonucunda ortaya çarpıcı bir tablo çıktı.

Ankete göre Türkiye’de mevcut liderlerin dışında iki potansiyel ön plana çıkıyor. 10 kişilik listede üç bakan, iki belediye başkanı ve Fatih Erbakan isimleri göze çarpıyor.

SARIGÜL VE DAVUTOĞLU

Seçimlerden istenilen sonuçları alamayan sol seçmenin gözdesi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül potansiyel lider sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Dış politikada Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da öne çıkan diğer potansiyel lider adayı. Halkın yüzde 19'una göre ise böyle bir lider adayı yok.

GÖKÇEK VE FATİH ERBAKAN

Halka göre üçüncü potansiyel aday ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Saadet Partisi’nden koparak HAS Parti’yi kuran ama seçimlerde hüsrana uğrayan Numan Kurtulmuş 4. sırada çıkarken, Avrupa Birliği’nden Sorumlu Bakan Egemen Bağış 5. potansiyel lider olarak görülüyor. Listede yer alan çarpıcı isimlerden birisi de 6. Sıradaki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Gökçek’i Deniz Baykal, Süleyman Soylu ve Ahmet Türk takip ederken, geçtiğimiz yıl vefat eden eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan son sırada da olsa potansiyel lider olarak listeye girmesi dikkat çekti.

Haber 7

YORUMLAR 25
  • Rıdvan 2 yıl önce Şikayet Et
    listenin yarısı ortada yok diğer yarısı 10 sene öncesi seviyesinde bile değil
    Cevapla
  • Atk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleket milli görüşle kurtulur.taklitleri bırakın
    Cevapla
  • Çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan la ikinci kırk yila varmı
    Cevapla
  • Mustafa Erişgen 8 yıl önce Şikayet Et
    Yetiştirme şartları Erbakan ismi ve durusuyla geleceğin tek lideri Fatih ERBAKAN
    Cevapla
  • şaban 9 yıl önce Şikayet Et
    erbakan dan başka sı yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor