Çevik Bir: 28 Şubat'ı İsrail için yaptık!

Post-Modern darbenin mimarı olmakla suçlanan emekli Orgeneral Çevik Bir'in, 10 yıl önce bir ABD dergisine yazdığı makale, dikkat çekici detayları göz önüne serdi.

Çevik Bir: 28 Şubat'ı İsrail için yaptık!
Çevik Bir: 28 Şubat'ı İsrail için yaptık!
GİRİŞ 15.04.2012 10:57 GÜNCELLEME 15.04.2012 10:57
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Çevik Bir bu makalede, post-modern darbenin sadece "irtica'ya karşı değil, İsrail'le ilişkilerin sürmesi için de yapıldığını" kaydetti.

İşte Çevik Bir'in, İsrailli siyaset bilimci Martin Sherman'la birlikte, 2002'de kaleme aldığı yazıdan satır başları:

"İSRAİ'LE İLİŞKİLER İÇİN.."
1990'lı yıllarda, İsrail-Türkiye ticaret hacmi sürekli arttı. Sivil değişim hacmi de (turistik, akademik, mesleki, sportif ve kültürel) önemli ölçüde genişledi. Fakat bu bağlar 1996'da, Necmettin Erbakan'ın iktidara yükselişi ile yıprandı. Erbakan, iç ve dış politikada İslami bir gündeme girişti. Erbakan'ın İsrail karşıtı söylemi, geleneksel Yahudi karşıtı motifler ve efsaneler ile dolu idi. Erbakan için, İsrail bir 'ebedi düşman' ve 'Arap ve İslam dünyasının kalbinde bir kanser.' Erbakan, İsrail ile ilişkileri dondurmaya söz verdi. Ordu, dedi ki: Ülkenin yüzünü İslam'a dönmesini ve İsrail ile ilişkilerin riske atılmasını izlemeyeceğiz. Erbakan, kontrol altında tutuldu. Türkiye ve İsrail MGK baskısıyla İslamcı Başbakan istifasını sundu.

DERGİYE AÇIKLADI
Çevik Bir, ABD'nin "Middle East Quarterly" adlı dergisinde, "İstikrar için formül: Türkiye artı İsrail" başlığıyla yazdığı makalede, şu vurguları da yaptı:

Necmettin Erbakan, İsrail'i bir 'ebedi düşman' olarak görüyordu. İsrail ile Ankara arasındaki anlaşmaları iptal etmeye de söz vermişti."

YORUMLAR 48
  • tahir akkuş 12 yıl önce Şikayet Et
    allah bereketini artırsın. allah aşkına şü berekete bakın milli görüşten kaç parti çıktı. ve akp nin alternatifi şimdiden hazır. has parti... allah yardımcıları olsun. erbekan hocanın mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • gs_1905 12 yıl önce Şikayet Et
    Fırtınalara Yön Veren, Kelebeklerin Kanat Çırpışlarıdır...N.ERBAKAN. Selam olsun Asrın Liderine ve onun yolunda yürüyen inançlı yüreklere.
    Cevapla
  • mücahid 12 yıl önce Şikayet Et
    kartdeşlerim asıl soru bu ERBAKAN ne yaptı!!. ERBAKAN hoca ne yaptı,AB yi reddeti, ABD yi(çekiç gücü) kovdu, havuz sistemini uyguladı faizi yerin dibine soktu,isrili kala almadı, islam birliğini kurdu D-8 ler, TC nin en rekor işçi memur zamlarını yaptı. Ve 28 şubat oldu., mavi marmarayı ERBAKAN hoca düzenledi AKP ve israilin arası bozuldu ,,,, söyler misiniz Erdoğan bunlardan hangisini yaptı hiçbirini ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Vay vay israil için yapmışlar?. ....Atalarımızın döktükleri kanlara yazık? Bu bedbahtlar içinmi Türkiyemizin toprakları şehit kanı ile sulandı? yazık? içimiz hain dolu, Atalarımızın kemikleri sızlıyor?.
    Cevapla
  • halil soba 12 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİL KULLANIR VE ATAR. İsrail annesi ve babası saf yahudi olmayanı dost olarak görmez,güvenilir olarak bulmaz,yahudilere kim ne kadar hizmet edersen etsin menfaati bittiği anda hani peçeteyi insan kullanırda atarya,yahudilerde kullandıkalrı insanı ahde vefa demeden atıverirler.Yahudilere hizmet edenleri İsraile alacaklarını sanıyrsanız bunu aklınızdan bile geçirmeyin.Yahudilerde ahde vefa olsaydı insanlıktan nasibini almış olsalardı,bütün dünya yahudilere düşmanken Osmanlı yahudilere kol kanat germiş korumaya almıştır.Keşe koruma altına alınmasalardıda dünya köklerini kesseydi.Dünyada özellikle barış yoksa tek müsebbibi İsraildir bu böyle biline.İsrail Ortadoğuda olduğu sürecede oraya barış gelmesi mümkün değil.Taki Amerikanın zayıflayıp kendi derdine düşeceği başkalarını koruma gücünü kaybedinceke kadar.O zamanda çok uzak değil 2050 yi geçmeyecek.Amerika kırk parçaya bölünecek.Afrikadaki açlıktan ölen insanların durumuna o obezleşmiş Amerikalılar düşecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak