'Cumhuriyet sayesinde ezan sesi eksik olmuyor'

Milli Savunma eski Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, O cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor ve hepimiz bu hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz" dedi.

'Cumhuriyet sayesinde ezan sesi eksik olmuyor'
'Cumhuriyet sayesinde ezan sesi eksik olmuyor'
GİRİŞ 26.10.2012 14:19 GÜNCELLEME 26.10.2012 14:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çifte bayramlaşma töreni düzenlendi. Ak Parti Antalya milletvekillerinden Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Sadık Badak, İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye başkanı Nurettin Tursun ile parti yöneticileri ve çok sayıda partilinin katılımıyla parti binası önünde bayralşma töreni gerçekleştirildi.

MUHALEFETE 'CUMHURİYET' TEPKİSİ

Hiçbir bayramın hiçbir grup, kimse veya siyasi partinin tapusu altında olmadığını belirten Menderes Türel, bu bayramları hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlamanın en önemli görevimiz olduğunu söyledi. Kimsenin alternatif cumhuriyet bayramları programı geliştireceği bayramlar olmadığını kaydeden Menderes Türel, "Bizler bir ve bütünüz. 'Hayır benim Cumhuriyet Bayramı programım milletten ayrı, farklı bir program olacak' diyenler işte bu milletin birlik ve beraberliğine gölge düşürmek isteyenlerdir. İşte bu milleti bölüp parçalamak isteyenlerdir" dedi.

CHP'NİN REFERANDUMLARI ÇADIR TİYATROSU

27 ilde 1023 beldenin kapatılmasını öngören Büyükşehir Yasası Tasarısı'na ilişkin CHP'nin referandum çalışmalarını çadır tiyatrosuna benzeten Menderes Türel, "Köy meydanlarına sandık kurup, diyorlar ki 'Belediye kapatılsın mı kapatılmasın mı?' Hiçbir ilmi, bilimsel, yasa ve yönetmeliklerle alakası olmayan bir şekilde yapılıyor. Buraya bir sandık koysak aynı şekilde halkı düşünen sizin gibi gönüllüler eminim ki yüzde 95 'belediyeler kapatılsın' sonucu çıkartabilir. Önemli olan bu işlerin kanun ve yönetmeliklerle belirlenmesidir" diye konuştu.

ALLAH CUMHURİYETİ KURANLARDAN RAZI OLSUN

Ak Parti'nin bayramlaşma töreninde konuşan Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül ise iki bayramın birlikte kutlandığını belirterek, Cumhuriyet Bayramının en büyük milli bayramımız olduğunu söyledi. Vecdi Gönül, "O cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor ve hepimiz bu hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz. Allah cumhuriyeti kuranlardan razı olsun. Çoğu, tamamı aramızdan ayrıldı rahmetle anıyoruz" dedi.

İKİ EŞ İSTEYENLERE HZ. İBRAHİM ÖRNEĞİ

Vecdi Gönül, Kurban Bayramı'nın çıkış noktasını da anlatırken, Hz. İbrahim'in ilk eşi Hacer'den Hz. İsmail'in, ikinci eşi Sara'dan da Hz. İshak'ın doğduğunu belirterek, "Bakın şimdi bunu hanımlara özellikle söylüyorum. İki hanımla evlenme hevesinde olanlara bu misali versinler. Peygamber karıları oldukları halde bunlar geçinemediler. Sara Hacer'i istemedi, artık onun da çocuğu var çünkü. Allah'ın da emriyle Hz. İbrahim Hz İsmail'i aldı, Hacer'le beraber Kabe'ye götürdü. Ve bildiğimiz kurban olayı orada yaşandı" diye konuştu.

İKİSİ DE BU MİLLETİN MUKADDES DEĞERİ

Partililerin iki bayramını da kutlayan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise, hem Kurban hem de Cumhuriyet'in bu milletin mukaddes değerleri olduğunu, ne Kurbanı Cumhuriyetten, ne de Cumhuriyeti Kurbandan üstünmüş gibi göstermeye yönelik girişimlerin hoş olmadığını söyledi

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • İbrahim Dursun 11 yıl önce Şikayet Et
    iç politika ve vecdi gönül... sayın vecdi gönül, iç politikayla çok uğraşıp, ibrahim (s) gibi büyük bir peygamberin hayatını öğrenmeyi ihmal etmiş gibi geliyor bize.. ibrahim (as) ın ilk eşi hacer valide değil sara annemizdir..kendisinin uzun zaman çocuğu olmadığı için hacer valideyle evlenmesine müsade etmiştir..ismail (as) ın doğmasıyla kadınlık duyguları galebe çalmış ve ayrı yaşamaya zorlanmışlar..neticede 90 yaş civarında ihtiyarken ALLAH cc kendilerine ishak (as ı müjdelemiştir..sayın gönül'e,dini konularda biraz daha çok okumasını tavsiye ediyoruz..ibrahim(as) ın iki evlenmesinden iki tane peygamber lütfedilmiştir..ALLAH(cc)nün her içinde binlerce /çok sayıda hikmette vardır..vesselam
    Cevapla
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    geçin bunları . ezanı-dini ortadan kaldırmaya çalışanlardan ALLAH razı olmaz,bırakın bu ağızları.millet cumhuriyet eliyle dine dindara neler yapıldığını iyi biliyor..
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    tamamı ölmedi,. süleyman hala yaşıyor! iki-üç-dört evlilikten sana ne. isteyen iki-üç-dört evlenir. ALLAH'ın verdiği izni sen kötüleme ve yasaklama. merak eden dener, ne hali varsa görür. zaten kadınların erkeklerden çok fazla olduğu ve evlenmek için erkek bulamadığı ortamda, evlenemeyen kadınlar ne yapsın? herkesin geneleve gidecek hali yok ya. töbe töbe.birde cumhuriyet'i kuranlar, neyi yıktı, onuda bilelim! yıktıkları içindemi ALLAH razı olsun?
    Cevapla
  • Cafer UÇA 11 yıl önce Şikayet Et
    sizlerin cumhuriyetiniz halkı yok saymaktan başka ne iş yaptı. bu milleti lozan antlaşmaları gereğince laik cumhuriyet adı altında, tarih sayfasından silen, avrupa-i yaşam ve kültür yapılaşmasına döndüren, anti müslüman rejimi yerleştirerek. dini ve kültürel yasaklarla halkı iç düşman olarak sizler değilmiydiniz. 950 sonrası rahmetli menderesin iktidarı ile kendi dini ve yaşam kültürüne dönüş başlatılmş ike, 27 mayıs darbesiyle bunun da önünü kesen hangi cumhuriyetti acaba? 28 şubatta abd ve israilin desteğiyle yeniden 950 öncesine dönüşü başlatan da bu cumhuriyet değilmiy di? gerçekte cumhuriyetin kelime anlamı halkın idaresi olduğu halde. bizde ittihak ve terakki elitleri, komünistlerde politbüro elitleri değimli dir. hiç bir demokratik ülkenin adının cumhuriyet olduğu ülke var mı? 2007 den bu tarafa gerçek cumhuriyete geçiş başladı. geçmişimizde cumhuriyetin adı vardı kendisi yoktu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu