Erdoğan: Demir yumruk geride kaldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisine seslendi. 'Devletin demir yumruğu'nu temsil eden valilik döneminin artık geride kaldığını hatırlatan Erdoğan, "Protokol Valiliği yapmayacağız. Yan gelip yatmak yok. 24 saat mesaideyiz. Terör çözümünde size büyük rol düşüyor" dedi.

GİRİŞ 31.01.2013 10:57 GÜNCELLEME 31.01.2013 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

81 ilin valisiyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin gelişmesinde illerin eğitim, kültür, turizim ve sanayi alanlarında başarısının ne kadar önemli olduğuna değindi. Erdoğan, "2013 yılı 82 ilimiz için büyük umutlarla başladı. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdük. Artık daha hassas davranmalıyız. Bugün milletimiz her şeyin en iyisini ziyadesiyle hak ediyor. 10 yıl önce yıllık turizm gelirimiz 8,5 milyon dolardı. Şimdi 2012 sonuna bakıyoruz turizm gelirimiz 23,5 milyon dolara çıktı. Bu bir gelişimin bu bir her yere ulaşımın kolaylığı ile oldu. Kültürel zenginliklerimizle oldu. 81 ilimizin dünyada eşi benzeri olmayan potansiyeli var. Yatırımlara açık. Geleneksel ürünlerden, müzikten, mutfağına kadar sunabileceği imkanları var. Bunun yanında eğitim imkanı var. Bütün bu potansiyel enerjiyi ortak bir vizyon içinde dünyaya sunmamız gerekiyor" dedi.  

Erdoğan, ''Büyük ülke, ayrıntılarla ilgilenen, ayrıntı gibi görünen meselelerin de üzerine sabırla kararlılıkla giden ve onu da çözen ülkedir. İşte biz bugün, artık ayrıntılarla ilgilenmek durumunda olan, ayrıntıların üzerine gitmek durumunda olan bir ülkeyiz'' diye konuştu. 

PROTOKOL VALİLİĞİ YAPMAYACAĞIZ

Valilerin orada sadece devletin temsilcisi olarak kalmayacağını ifade eden Erdoğan, ''Rekabetin bu kadar zorlaştığı, rekabetin bu kadar hassas bir dengede ilerlediği günümüz dünyasında, hiçbir şehrimizin valisi, sadece idareci olarak, sadece devletin oradaki temsilcisi olarak kalamaz. Sizler, birer turizm elçisi durumundasınız. Sizler birer eğitim gönüllüsü olacaksınız. Hepiniz birer fahri yatırım ajansı üyesi olacaksınız. Protokol valiliği yapmayacağız, tam manasıyla halktan biri gibi olacağız. Her ilimiz bir konuda bilim merkezi ve otorite olsun istiyorum. Antalya turizm kavramı denildiğinde üniversitelerimiz aklımıza gelsin. Bursa denildiğinde tıp akla gelsin. Kar denildiğinde hayvancılık aklımıza gelsin. İnanan insan, çalışan insan tekeden bile süt çıkarır. Bize olmazları anlatan çok insan olacaktır. Bir şehrin valisi en başta o şehre vizyon verebilmelidir. Bizden sonra kucaklanacak bir geleceğin tohumlarını ekmeliyiz" diye konuştu. 

Erdoğan, ''Tarihteki büyük liderlerin, önderlerin, tarihi değiştirmiş şahsiyetlerin hayatlarına bakın. Her birinin toplumda bir dönem istiskale uğradığını, kendilerinin alçak veya düşük seviyelere indirildiğini, kendileriyle istihza edildiğini, alay ediliğini görürsünüz. Onların hedeflerinin küçümsendiğini görürsünüz. Onlayın hayallerinin aşağılandığını, onların projeleriyle alay edildiğini görürsünüz ama dikkat edin o şahsiyetler, inanca yürümüş, doğru bildikleri yolda inançla yürümüş ve kendileriyle ilgili tüm alayları, tüm küçümsemeleri boşa çıkarmıştır'' dedi.

TAKSİM'E ÇIKIP ANIRAMADILAR

Yaptıkları yenililerle dalga geçildiğini hatırlatan Erdoğan, "10 yıl içinde biz çok şey yaşadık. Projelerimizle dalga geçtiler. Biz ekonomik kriz teğet geçecek dediğimizde bizimle dalga geçenler oldu. Evelallah teğet bile geçmedi. 6 sıfır atacağız dediğmizde enflasyon çöker dediler. Çökmezse Taksim'e çıkıp anırırız dediler ama anıramadılar. Onlar sadece belden aşağı vurarak köşede kaldılar. Artık Türk parasının dünya paraları karşısında değeri yok diyorlardı. Artık Türk lirasıyla uluslararası camiada alışveriş yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.  

YAN GELİP YATMAK YOK

Erdoğan, son 30 yılda terör sebebiyle 400 milyar dolara yakın kaynağın harcandığını belirterek, ''Bugün terör belası olmamış olsaydı bugünkü Türkiye yoktu, çok daha farklı bir Türkiye vardı. Olmuş. Şimdi hem terörle mücadele edeceğiz evelallah hem de bu hedefleri yakalayacağız ve biz, terörü alt ettiğimiz andan itibaren ki altedeceğiz, ondan sonra pik yapacağız ve bizim sıçrayışımız çok farklı olacak. Dünyaya o zaman farklı bir ufuk vereceğiz. 81 vilayeti siz kalkandıracaksınız. Yan gelip yatmak yok, protokol valiliği yok'' diye konuştu. 

DEVLETİN DEĞİŞEN YÜZÜNÜ ANLATMALIYIZ

Terörle mücadelenin sürekli olarak engellendiğini vurgulayan Erdoğan, "Teröre mikro sorunların çözümende de önümeze engeller çıkartılıyor. Son 10 yılda terörle mücadelemiz engellendi. Etkisizmiş gibi gösterildi. Onlar tehdit ettiler biz geri adım atmadık. Onlar yıktılar biz daha güzelini  daha sağlamını inşaa ettik. Onlar öldürmenin mücadelesini verirken biz yaşatmanın mücadelisini verdik. Terörle mücadele konusunda asla umutsuzluğa kapılmadık ve geri adım atmadık. Bu noktada valilerimize büyük iş düşüyor. Devletin sıcaklığını, şefkatini ve değişen yüzünü anlatmamız ve hissettirmemiz gerekiyor. Yaptığımız ve yapacağımız alanları göstermemiz. Göçün nedeninin eğitimsizlikten ekonomik sorundan değil terörden de olduğunu anlatmamız gerekiyor. Biz Türkiye'yi normalleştirdikçe terörün elindeki bahaneler de tek tek ortadan kalkıyor" dedi.  

DEMİR YUMRUK VALİLİĞİ GERİDE KALDI

Valileri uyaran Erdoğan, "Devletin demir yumruğu'nu temsil eden vali dönemi artık geride kalmıştır. Siz artık güler yüzü, şefkati olacaksınız. Ben gittim beni valilik kapısından sokmadılar. Hayır. Vatandaş valisine ulaşamıyor. Ulaşması lazım. Benim illerdeki elim ayağım sizlersiniz. Sizlerin de ilçelerdeki kaymakamlar eliniz ayağınız. 24 saat birbirimizi arayacağız. 24 saat mesaideyiz. bizim için tatil falan yok. İş işten geçtikten sonra aranma olmaz. Bu ilişki olacak ki bu ülke de birşeyler yapalım. Gazetelere bakıp iş yapmayın. Abdestinden şüphesi olmayanın, namazından şüphesi olmaz. Siz halkımızla yatın, halkımızla kalkın. Ayağında ayakkabısı yok diye yaygara yaptılar. Sanki Türkiye'nin hepsi ayakkabısız. Eline diline dursun. Bu bir motivasyon kırılmasıdır. Bu ülkede hem medyanın hem de STK'ların sorumluluğu var" diye konuştu.  

MİLLİ BÜTÇENİNİ YARISI EĞİTİME HARCANIYOR

Öğretmen ataması beklentileriyle ilgili olarak konuşan Başbakan, ''Her şey bir plan içindedir. Siz, bütçeniz neye elveriyorsa ona göre görevlendirme yaparsınız, ona göre atama yaparsınız. Eğer bütçeniz buna muktedir değilse siz kalkıp da ben 'hepsini alayım, doldurayım' diyemezsiniz. Ondan sonra da yeni bir sorun başlar. 'Öğretmenlerin maaşları verilmiyor' Bizden önceki dönemde yaşadığımız gibi. Biz bunları yaşamak istemiyoruz ama biz milli bütçemizin yaklaşık yüzde 50'sini eğitime ayırıyoruz'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    bundan çok kısa bir süre öncesine kadar... şehir kulübünde veya şehir restoranlarında, şehrin en baba bürokratları ya, al kızı ver papazı yaparlardı veya kafa çeker zıkkımlanırlardı.. millette bürokrat gelecekte evrakına o mübarek imzasını atacak diye devlet kapısında kıvır kıvır kıvranırdı.. bize demokrasi adı altında zulmu yaşatan o geçmiş takoz siyasileri, her iki cihanda ALLAH nasıl biliyorsa öyle yapsın..
    Cevapla
  • Abdullah Türkmen 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun basbakanim..... iste bu..........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!