Başbakan Erdoğan'dan müjde üstüne müjde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmasında, sınırda yaşanan patlama ve Avrupa Birliği konularında önemli açıklamalar yaparken, vatandaşa da müjde üstüne müjde verdi.

GİRİŞ 12.02.2013 11:15 GÜNCELLEME 12.02.2013 15:03
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmasının satır başları şöyle;

CİLVEGÖZÜ İLE GEREKEN ADIM ATILACAK!

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum, ... Son dönemde önemli gelişmeler ile karşı karşıyayız. Bu sınır kapısı güvenlik nedeni ile kapalı idi. Bu kapıdan sadece Suriyelilere yardımlar giriş çıkışları yapılabiliyordu. Suriye tarafında denetimlerin olmayışından ötürü bomba yüklü araç sınır kapısına kadar ulaşmış ve burada sistematik bir şekilde patlatılmıştır.

Olay ile ilgili yetkililer haricinde bu zamana kadar yapılan tüm açıklamalar yanlış ve spekülatif idi. Dün bakanlarımızı olay sonrası Hatay'a yolladık. Onlarda olay ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı, çalışmalar da halen devam ediyor...

Ancak olay sonrası bu olaydan dahi nemalanmak isteyenler oldu, onlarıda yine halkımızın takdirine bırakıyorum. Olayın aydınlatılması için sabırla bekliyoruz. Olay aydınlatıldığı takdirde gereken adımı da atacağız...

AMBULANS SAYISINI 2928'E ÇIKARDIK

Göreve geldiğimizde 617 olan ambulans sayısını 2928 gibi çok ciddi bir rakama çıkardık. Yurtdışına gittiğimizde 24 saat siren sesini duyuyoruz ve insana verilen değeri görüp gıpta ile bakıyorduk. O yüzden artık Türkiye'de de son yaptığımız yatırımlar ile 24 saat insanlarımızın ayağına sağlık hizmetini getirebiliyoruz.

DİDEM TUNCAY'IN DURUMU İYİYE GİDİYOR

ABD Büyükelçiliği'ne geçtiğimiz günlerde bir saldırı gerçekleştirildi o saldırıda yaralan gazeteci Didem Tuncay kardeşimizi hastanede ziyaret ettim, çok şükür sağlık durumu her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. O saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisine de Allah'tan rahmet ailesine ise sabır diliyorum. Bu saldırı sonrası güvenlik birimleri çok seri bir şekilde çalışıp saldırganın kimliğini ve bağlı olduğu terör örgütünü ortaya çıkarmıştır.

BİZİM ARTIK SABRIMIZ KALMADI!

ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı AB ilişkilerimizi tekrardan gözden geçirmemize yol açtı. Ben buradan soruyorum terör örğütleri ile aranızdaki muhabbet daha ne zamana kadar sürecek. Kendilerine sorduğumuzda diyorlar ki özgürlük, ya bu nasıl özgürlük ki başkasının canını alıyor.

Yarısı Almanya'da 408 terör suçlusunun iadesi için yaptığımız başvurular sudan sebepler ile reddedildi. En son Paris'te öldürülen terörist kırmızı bülten ile aranıyordu. Bizi her alanda eleştiren AB artık terör örgütü ile olan muhabbetini masaya yatırmalıdır. Çünkü bugün bize yarın Bomerang gibi kendilerine yönelecektir bu olay...

Bizim artık 54 yılın üzerinde AB'ye girmek için bekletilmekten ve AB'nin terör örgütlerine yaptıkları destekten ötütü sabırımız kalmamıştır. Bizim istikametimiz belllidir. Bin yıldır olduğu gibi Doğu'dan Batı'ya akmaya devam ederiz. Önümüze engel çıkartılırsa başka bir mecraya akar yine hedefimize ulaşırız.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

Şehit yakınlarına, engelli kardeşlerimize, gazilere, yoksullara çok yönlü yardımları ve sosyal destekleri hayata geçirdik. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere bir kaç düzenlemeyi sizinle paylaşıyorum. Toplu taşıma araçlarından belli kesimlere ücretsiz yararlanma imkanı sağlanıyorduk, şimdi ise artık  engelli, gazi, ve şehit çocukları ile anne ve babaları toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacaktır. Tüm raylı ve deniz taşıtları da bu sistemlere dahil olup ücretsiz olacak.



65 YAŞ ÜSTÜNE BEDAVA ULAŞIM

65 yaş üstü vatandaşlarımız belediyelerin toplu taşıma araçlarından, raylı taşıma araçlarından ve deniz taşıtlarından hizmetsiz yararlanabilecek ve saat sınırı olmayacak, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın şehirler arası raylı sistem araçları ve deniz taşıtlarındaki ulaşımlarını ise yüzde 50 indirimli hale getirdik.

8 BİN ENGELLİ KAMUDA İŞE ALINCAK

Engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda adım atıyoruz. 2013'te 8 binin üzerinde engelli kardeşimizi  kamuda işe alacağız.

ENGELLİLERE ÖĞRETMENLİK YOLU

Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığımız engelli öğretmen istihdamı konusunda işbirliği yapıyor ve çok yakında durumu müsait olan engelli kardeşlerimiz de öğretmen olabilecek. Engelli kardeşlerimize kader mahkumusunuz deme hakkını kimseye vermiyoruz. Engelli öğretmenlerimizin atamalarını gerçekleştiriyoruz.

MAZERET ATAMALARI AY SONUNDA YAPILACAK

Bu ay sonunda il içi mazeret atamaları gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum.

Haftada 3 gün boyunca uzun ömürlü süt dağıtacağız. Bu yılda okul sütü programımız bu yıl da kararlı şekilde devam edecek.

Bugün Tekin Akmansoy'u kaybettik. Buradan ailesine ve sevenlerine Allah'tan sabır kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Teamo 11 yıl önce Şikayet Et
    BU ÜLKEDE KİME DEĞER VERİLIYOR?. pkklı ol devlete bela ol yaşlı ol engelli ol sorunlu ol sapık ol zengin hırsız ool devlet hep yanında... ama bu ülkede 15 yılını egitime ada çalış oku üniversite mezunu ol bırak iş felan almayı hakkında bile bir yerlere girmeniz engellenıyor.... dürüst olmada ne olursan ol yolunu bulursun bu ülkede ama dürüstsen yandın 30 yaşına gelir hala atama kpss ugraşırsın....
    Cevapla
  • mustafa gun 11 yıl önce Şikayet Et
    Toplumu_dinlemek ve Yıpranma Payı(millet vekillerine). Sn.Başbakan ve ekibi toplumdan koptu biraz FenerBahçeye dönücek yakında biraz millete kulak vermesi lazım , Bu Ülke ve Devlet Bu millettin Kendileri De Bu Asil Milletin Memurydur ,ister kabul etsin Etmesin ,birzamanlar telefonu hösterip Mağrur olma diyordu ..Miletinin Kafasını karıştırıp (haber vs... bombardımanıyla)oldu bittiler hiç Yakışmıyor.İmralı süreci Denildiği gibi değildiği gibi değildir.İmralı da demek bu olayı Yumuşatmaktır pkk nın başteröristi işte.Ayrıca Anayasa yapıcam diye karmaşaya yol açmamak lazım.Hele Şu Milletvekilleri için Çıkan yıpranma payı yokmu nasıl bir oldu bittidir
    Cevapla
  • kemal tebrizli 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakan çocukmu kandırıyor. akp 12 yıldır iktidarda. akp iktidara gelirken mazot 1800 tl idi şimdi 4400 tl olmuş. yani yüzde 250 artış olmuş. ama memurun maaşları yüzde 50 artmış. doğal gaz yine öyle. akp hastaneleri açtı. emine hanım bir çok hastaneye ortak. bedevadan hisse veriyorlar. ilaç parayla muayene parayla. 5 tl lik ilacı almak için muayene parasıyla beraber 10 tl ye mal oluyor. yani anlayacağınız bu bedavlar bu müjdeler vatandaştan çıkıyor. millet uyanacak ama uyandığında iş işten geçmiş olacak
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    sn başbakanım dünya liderim,bu müjdeleri keşke . tek seferde vermeseniz bünyemize ağır geliyor.
    Cevapla
  • bekir caglayan 11 yıl önce Şikayet Et
    boşuna. sızlanmayın hükümeti kim getirdi başa millet...belki şimdi surda aglayanların geneli oyunu buna verdi...niye aglıyorsun arkadaş şimdi...vermeseydin oyunu...burda atıp tutuyoruz sandıkta gene gidip buna veriyoruz...arkadaş biri vermiyceem derse gider boş atar gene vermez...ağlamayın boşa sızlamayın daha milletimize ne semerler vurulacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı