Müezzinoğlu: Siyaset millete bedel ödetmez

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Siyaset, millete bedel ödeten bir kurum değil, millete hizmet eden bir kurum olmalı'' dedi.

Müezzinoğlu: Siyaset millete bedel ödetmez
Müezzinoğlu: Siyaset millete bedel ödetmez
GİRİŞ 17.02.2013 20:56 GÜNCELLEME 17.02.2013 20:56

Bakan Müezzinoğlu, Avcılar Kaymakamlığı tarafından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Okyanus Koleji'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Avcılar'ın kendi hayatında özel bir yeri olduğunu belirtti.

Avcılar'a Yunanistan vatandaşı bir tıp fakültesi öğrencisi olarak geldiğini dile getiren Müezzinoğlu, ''Bugün bir Müezzinoğlu ismi varsa, belirli bir saygınlığı ya da neyse değeri, bunu şahsen Avcılar'a borçluyum. Tabii ki, babam, ailem, eşim, memleketimde dostlarım, hocalarım, borçlu olduğum birçok muhatap var. Ancak Avcılar bunların en asli unsurları arasında. Hem bu ülkeye, hem bu millete hem Avcılar'a Rabbim bana borçlu gitmemeyi nasip etsin'' diye konuştu.

''Siyaset, millete bedel ödeten bir kurum değil, millete hizmet eden bir kurum olmalı'' diyen Müezzinoğlu, geçmişte Avcılar'da farklı siyasi partilerden kişilerin bir araya gelebildiğini ancak bunun bugün o ölçüde başarılamadığını kaydetti.

-''Etkinliği ayrı yapmak zorunda kaldık''-

Etkinliğin Avcılar Belediyesi bünyesindeki Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenecekken Okyanus Koleji'ne alınmasına değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Bu organizasyonda, 1 saat gecikme yaşadık. Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapacaktık. Bir bakan olarak en üst muhatabımız kim? Kaymakamımız. Kaymakam bey, Belediye Başkanımız, sivil dinamikler birlikte başaralım dediğimiz hadiseyi, ayrı ayrı yapmak zorunda kaldık. Bana düşen bu milletin değerlerine yakışanı yapmaktır. Bu uyumsuzluğu Belediye Başkanımız yaptıysa benim oraya gitmemem gerekir diyen de oluyor, nefsim de bunu söylüyor. Ancak neticede bir belediye makamı, bir şahsın makamı. Bir belediye bu milletin temsilinin olduğu bir makam. O makamın da hukukunu korumak, millet adına, demokrasi adına, sandık adına korumak, yine bizim görevimiz ama doğrusu ne? Avcılar'da o birlikteliği yakalayabilmek.''

Müezzinoğlu, siyasetin ve makamların gelip geçici olduğunu kaydederek, ''Duam, Allah beni adam olmaktan uzaklaştırmasın. Hekimliğimiz neredeyse bitti. Doktor sıfatımız bitmiyor ama 'gel hasta bak', 'reçete yaz' denildiğinde 'yok' diyoruz. Bir dönem, İstanbul İl Başkanlığı yaptık, bitti. Bir dönem İstanbul Milletvekilliği yaptık, bitti. Bir dönem gelecek, Bakanlık da bitecek. Rabbim inşallah hakkını vereceğimiz şekilde bir görev nasip etsin ama adam olmak, bu gök kubbede hoş seda bırakabilmek, seni tanıyan tanımayan insanlara, 'aldığı sorumlulukları yerine getirebildi' dedirtebilmek, inşallah Rabbim bana nasip etsin diyorum'' dedi.

Milletin sorunlarının kavgayla çözülmeyeceğine, milletin ortak beklentilerinde uzlaşmanın çok zor olmadığına vurgu yapan Müezzinoğlu, ''(Huzurevi gerekir) deniyor. 96'dan beri hep bu huzurevinin maketlerini görürüz ancak bir türlü yapılmaz. İnşallah biz de bu anlamda duyarlılık göstereceğiz ve bu huzurevini Avcılar'a kazandıracağız'' ifadelerini kullandı.

Kadın Sığınma Evi şeklindeki projenin de önemli olduğunu anlatan Müezzinoğlu, ''Ancak isim yanlış. Kadın için güvenli, emniyetli eyvallah ama bunun ismi sığınma olmamalı'' dedi.

-''Hastaneler yenilenecek''-

Sağlık alanında yapılan hizmetlerin, toplumun tüm kesimleri için son 10 yılda farklı bir noktaya taşındığını söyleyen Müezzinoğlu, bunu daha iyi bir yere taşımak için sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.

Bakanlıklarına bağlı hastanelerin 3'te 1'ini son 10 yılda yenilediklerine, odalarda banyosu, teknik donanımı olan modern bir noktaya taşıdıklarına işaret eden Müezzinoğlu, 3'te 2'lik bölümde ise bazı sıkıntıların devam ettiğini belirtti. Bunların da yenilenmesi konusunda çalışma yapacaklarını anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

''Bizim bu konuda tahammülümüz yok. Üçte birlik kısmı, özel sektörle işbirliği yaparak, kamu özel ortaklığıyla önümüzdeki 3-4 yılda, şehir hastaneleri kurarak, modern, çağdaş dünya çapında teknolojik altyapısı olan şehir hastaneleri kurarak, tamamlayacağız. Diğerlerini de devlet kanalıyla yaptığımızda, ortalama 8 yıl sonra Türkiye'deki bütün hastanelerimizi, fiziki mekan, teknolojik altyapı, çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Bu anlamda Bakanlık olarak ve hükümet olarak ülkemiz olağanüstü bir sıkıntı yaşamazsa, yol haritamız belli.''

-Hekim açığı-

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de 30 bin hekim açığı bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti:

''5 yıl öncesine kadar, biz bu ülkede tıp fakültelerine, 'hekim açığımız var', 'daha çok tıp öğrencisi almalıyız' diye uğraşırken ne yazık ki, siyasetin bu ülkeye ödettiği bedel veya ideolojik duruşların ödettiği bedel. Tabip Odası, bugün bile hala 'Türkiye'de hekim fazlası var dolayısıyla tıp fakültelerine niye bu kadar hekim alıyorsunuz?' diyor. CHP, 'Niye bu kadar tıp fakültesi öğrencisi var, kendi kadrolarınızı mı yetiştiriyorsunuz?' diyor. Şu anda Avcılar'da bir hastane sorunumuz var. Hastaneyi yapmakla ilgili 3 ay gecikme sorunumuz olabilir ama 3 yıllık bir gecikme sorunumuz olmaz. Ancak Avcılar'daki mevcut hastaneye '5 tane uzman doktor verin' deseniz, yok.''

-Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri-

''Sizlerden ricam hekiminize sahip çıkın'' diyen Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı kamusal bilinç oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi olayına değinen Müezzinoğlu, ''Bir Ersin Arslan gitti, o Ersin Arslan günde 10 ameliyat yapıyordu. Şimdi günde 10 ameliyat eksik yapılıyor. Her gün 20-30 hasta bakıyordu. Şimdi 20-30 hasta bakılamıyor. Geçen hafta Kars'ta 3 aylık hamile doktorumuza tekme atılıyor. Bizim bunun başında devamlı güvenlik görevlisi bulundurma şansımız var mı? Hastayla hekim arasına güvenlikçi koymak doğru mu? O zaman sağlıklı insanlarımız hekime yanlış yapanlara müdahale etmezse, o anda 'Dur kardeşim buna hakkın yok' demezse, bu anlamda bedeli önce vatandaşımız ödeyecektir'' diye konuştu.

-''Sağduyulu kitlenin yeterli dinamikleri göstermemesi beni üzdü''-

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Avcılar'ın kazandığı kaymakamlık ve hastane gibi bir yapının İstanbul'un başka bir ilçesinde olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Ancak birileri o kadar ucuz siyaset, o kadar belden aşağı siyaset, o kadar ayıplı bir siyaset yaptı ki, Müezzinoğlu'nun hastanesiyle Avcılar'ın hastanesinin engellenmesi... Ben benim hastanemin batmasından şu kadarcık üzüntü duymam, yeter ki Avcılar kazansın. Şu anda hastane olan bina, 5 yıl tuğlaları örülmüş, sonra tuğlaları sökülmüş, tinerci merkezi olmuş o binaya o iftiraları atan ve onların siyasi temsilcileri bir gün sahip çıkmadı. İdeolojik temsilcileri bir gün sahip çıkmadı ama gidip Meclis kürsüsünden bile iftira edecek cümleleri söylediler. Biz sahip çıkmasaydık o bina bugün orada hala iskelet gibi duracaktı, hala Avcılar Kaymakamlığı bugün Avcılar'a yakışmayan binada duracaktı ama onlar elini avucunu ovuşturarak Cihangir'deki aldıkları eczane, tuttukları muayenehane yerleri dolayısıyla belki zengin olacaklardı. Peki kim kazanacaktı veya kim kaybedecekti. Orada 20-30 civarında birileri kazanacaktı, Avcılar kaybedecekti, Avcılar halkı kaybedecekti. Vicdanen kim ne derse desin huzurluyum. Onu yapanlara kızmıyorum çünkü onların fıtratı iftira atmak, yalan söylemek veya kendi çıkarlarını öncelemek. Ancak sağduyulu kitlenin de yeterli dinamikleri göstermemesi beni üzmüştür. Bunu Avcılar'ın bir bakanı, bir çocuğu olarak ifade ediyorum.''

Toplantıda, Kaymakam Savaş Tuncer de faaliyetleri konusunda Müezzinoğlu'na bilgi verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan 'Kumpas'ının anatomisi ve 11 sayfalık yeni ifade
Reisi'nin kazada öldüğü helikopterle ilgili dikkat çeken ayrıntı