CHP'li Kart'tan HSYK'ya suç duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, görevlerini tarafsız yapmadıkları ve kötüye kullandıkları iddiasıyla, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı ve ilgili savcılarıyla; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ve ilgili savcıları hakkında yasal işlem yapılması talebiyle, HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Kart'tan HSYK'ya suç duyurusu
CHP'li Kart'tan HSYK'ya suç duyurusu
GİRİŞ 01.03.2013 16:48 GÜNCELLEME 01.03.2013 16:48

HSYK çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Kart, suç duyurusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yaptığını söyledi. 

Olayın başından bu yana ''şu kişi suçludur veya bu kişi suçludur'' demediklerini ifade eden Kart, ''Kayseri Büyükşehir Belediyesi odaklı çok ciddi bir yolsuzluk ilişkileri ağı var. Bu ağın idari ve adli soruşturması sırasında, soruşturma karartılmıştır. Deliller yok edilmiş, deliller değiştirilmiş'' dediklerini belirtti. 

Delillerin neden karartıldığının soruşturmasını yaptıklarını dile getiren Kart, şunları kaydetti:

''Yapılan bütün karartmalara rağmen, hükümet adına, valilik adına idari soruşturmayı yürüten vali yardımcısının delilleri kararttığı, soruşturmayı kapattığı, bu yönde talimatlar aldığı, menfaat temin ettiği, buna dair yasal dinleme kayıtları ortaya çıktı. Bu yasal dinleme kayıtları, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Kayseri Şeker Yolsuzluğu dosyasında ortaya çıktı. Kayseri Emniyet Müdürü'nün, fabrika yöneticilerinin yargılandığı dosyada da Kayseri Vali Yardımcısı, o şeker yolsuzluğunda da suç örgütüne üye olmak, görevi kötüye kullanmak...Suçlarından yargılanıyor.''

Dosyanın görünürdeki suçlusu olan kişinin, emniyette alınan ifadesinde, kamera kayıtlarındaki 4 dakikalık bölümün de olmadığını, silindiğini belirten Kart, bunun bilirkişi raporuyla ortaya çıktığını savundu. 

Çıkan bu sonuçlar nedeniyle, görevlerini tarafsız yapmadıkları ve kötüye kullandıkları iddiasıyla, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı ve ilgili savcılarıyla; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ve ilgili savcıları hakkında yasal işlem yapılması talebiyle, HSYK'ya bir kez daha suç duyurusunda bulunduklarını belirten Kart, anayasal kurumlara saygı duyduklarını ve görevlerini yapmasını istediklerini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!