Bakan Yazıcı: Akla ilk geleni söyleme bitti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecine ilişkin, ''Bu konuyla ilgili aklımıza geleni söyleme lüksüne sahip değiliz. Sükunetle bu sürecin devam ettirilmesi gerekir'' dedi.

Bakan Yazıcı: Akla ilk geleni söyleme bitti
Bakan Yazıcı: Akla ilk geleni söyleme bitti
GİRİŞ 01.03.2013 18:56 GÜNCELLEME 01.03.2013 19:20

İzmir'de temaslarda bulunan Yazıcı, Hilton Oteli'nde katıldığı bir programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yazıcı, çözüm süreciyle ilgili soruya, ''Öyle konular var ki tartışılmaya muhtaçtır. Tartışma yaşarsınız, herkes o konuyla ilgili kafasında, belleğinde ne varsa onu söyler. Tartışmayla o konu derinlik kazanır. Ama öyle konular vardır ki o konuyla ilgili konuşmayarak takdir edersiniz. Konuşmanız o konunun ilerlemesine zarar verir. Bu konuda her aklımıza geleni söyleme lüksüne sahip değiliz. Sükunetle bu sürecin devam etmesi gerekir. Bu Türkiye'nin projesi'' yanıtını verdi.

Yazıcı, ''Tutanakların basına sızdırılmasıyla ilgili süreci provokasyon olarak mı değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu ise ''Gazetelerde yer alan sürece girmek istemiyorum. Öyle bir genel kanı var. Ben de o kanıya katılıyorum'' diye yanıtladı.

Değerlendirmelerinin CHP ve MHP'den gelen eleştirilere cevap niteliğinde olduğunu belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

''ümit varım, Türkiye inşallah basiretli bir şekilde bu süreci sürdürürse bundan kurtulur diye düşünüyorum. Başka yerde hiç kimsenin çıkarı yok. Bu terörün devam etmesinde hiç kimsenin çıkarı olamaz. Sadece Türkiye düşmanlarının çıkarları olabilir. İnsanlarımız da her halde bu gerçeği görüyor. Dolayısıyla yürüyüşümüzü bu çerçevede sürdürürüz. Basiretli bir tutum olur diye düşünüyorum.''

EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı bölgesinin imar planıyla ilgili olarak, EXPO'nun sadece Türkiye'nin değil, Türkiye'nin hedefi olduğunu, bu hedefi hiç kimsenin şu veya bu şekilde engelleyemeyeceğine değinen Hayati Yazıcı, ''Türkiye, bir hukuk devleti. Projelerde bir eksiklik varsa giderilir. Mahkeme kararıyla süreci durduracak nitelikte olduğu kanısında değilim. İşlemlerde bir yanlışlık varsa, ilgili birimler bakar, düzeltir ve yoluna devam eder. Oralara takılmayalım hedefe odaklanalım'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!