BDP'li Kurt'tan Milliyet gazetesine sert tepki!

MHP'li Faruk Bal, PKK silah bırakmayacak, dedi. Buna cevaben BDP'li Kurt, bütün silahlar cehenneme, açıklamasında bulundu. CHP'li Tanju Özcan ise her şeye rağmen PKK'nın kayıtsız şartsız teslim olmayı kabul etmesi halinde PKK'lıların affının bile konuşulabileceğini söyledi.

BDP'li Kurt'tan Milliyet gazetesine sert tepki!
BDP'li Kurt'tan Milliyet gazetesine sert tepki!
GİRİŞ 09.03.2013 00:31 GÜNCELLEME 09.03.2013 07:50

Kürt sorununun çözümü konusunda CHP'nin tavrını eleştiren BDP'li Adil Kurt, bu konuda MHP'yi daha samimi bulduklarını ve kendilerini iyi ifade ettiklerini söyledi ve ekledi: CHP çözümün neresinde? 

Kanal 7 ekranlarında gazeteci Mehmet Acet'in sunumuyla izleyiciyle buluşan İskele Sancak programında dört partinin temsilcileri barış sürecini masaya yatırdı. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un katıldığı programda sıcak anlar yaşandı. İmralı tutanakları ile ilgili konuşan BDP'li Adil Kurt, Milliyet gazetesinde yayınlanan metnin tam metin olmadığını savundu. BDP'li Kurt konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Kamuoyunda farklı bir algı yaratmak için Milliyet gazetesinin bir yöntemdir. Bu bir sızma değildir. Gazetedeki yayınlanan metin oradaki konuşmaların tamamı değildir. Bu süreci negatif algılamaya yönelik özel hazırlanmış bir metindir. 1880 yılında Şehy Udeydullah, şimdiki Şemdinli'de isyan ederken Osmanlı padişahı Şeyh Ubeydullah'la müzakere etmesi için görevlendirmiştir." 

NE OLDU DA İMRALI MUHATAP ALINDI? 

Aylardır devam eden Anayasa Komisyonu'nun çalışmalar neden hiçe sayıldı da İmralı ile yeni anayasa süreci konuşulmaya başlandı, sorusunu soran MHP'li Faruk Bal, bunun cevabının AK Parti Hükümeti'nce verilmesi gerektiğini savundu. PKK'nın yurt dışına gitmesiyle sorunun çözülmeyeceğini savunan Bal, PKK'nın silah bırakmayacağını ifade etti. Faruk Bal, bunun bir projedir, dedi. 

"SİLAHLARIN CANI CEHENNEME"

Bunun üzerine söz alan BDP'li Kurt, bütün silahların canı cehenneme, dedi. Öcalan'ın Kürt siyasetini çok iyi biliyor ve bunda söz geçirecek bir karakter olduğunu dile getiren BDP'li Kurt, BDP'nin kendi iradesini Meclis'e yansıttığını ifade etti. Ortadoğu'nun eski Ortadoğu olmayacağını belirten Kurt, Yeni Türkiye'den söz etmemiz gerektiğini savundu. 

"PKK'LILARIN AFFINI KONUŞABİLİRİZ AMA BİR ŞARTLA"

Kandil'de terör örgütünün 2 numaralı isminin etrafında BDP'lilerin yer alması beni rahatsız ediyor, diye açıklama yapan CHP'li Tanju Özcan, her şeye rağmen PKK kayıtsız şartsız teslim olmayı kabul ederse, o zaman o PKK'lıların affını bile konuşabiliriz, dedi.

CHP'nin hiç bir biçimde çözüme katkı sunmadığını belirten Abdurrahman Kurt, Türkiye'nin artık bu beladan kurtulmak istediği sözlerine ekledi. 

"BEN TÜRKLERLE GURUR DUYUYORUM"

Türkiye'de beraber yaşadığım Türklerle gurur duyuyorum diyen BDP'li Kurt, madem ki aynı dinin mensuplarıyız, madem aynı peygambere inanıyoruz o zaman Hucurat Suresi'ni hatırlatıyorum, dedi. Kurt konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Keşke 30 yıl önce bu sorun çözülseydi. Bir Kürt'e Türk demek büyük yanlıştır. Ben Kürt kökenli Türk vatandaşı değilim, ben Kürt'üm. Ben bu ülkenin Kürt vatandaşıyım. İslami referanslara gideceksek, Kur'an'daki millet tanımına bakalım. İbn-i Haldun bunu Mukaddimesi'nde çok iyi tanımlıyor. "

"SON YÜZYILDA KARDEŞLİK HUKUKUMUZ ÇİĞNENDİ"

AK Parti'li Kurt, bin yıldır kardeşiz ama son yüzyılda bu kardeşlik bağlarımız çiğnendi, dedi ve ekledi:  

"1986'dan beri Kur'an-ı Kerim'den Hucurat Sûresi üzerinden kardeşlik tanımına sadık kaldık. Kürtçe'yi tarihten silmeye çalışmışız. Eskiden bu devlet, Kürt yoktur, ifadelerini kullanıyordu. MHP de bunu sahiplenmişti. Kuzey Irak'taki Türkmenler için ne istiyorsak, Kürtler için de aynı şeyleri istemeliyiz. "

BDP'Lİ KURT: MHP'Yİ SAMİMİ BULUYORUM

Kürt Sorunu karşısında fikrini samimi ve en doğru savunan MHP'nin olduğunu ifade eden BDP'li Kurt, CHP'nin bu soruna çözüm konusunda nerede olduğunu bilmiyorum, dedi. 

Haber 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi