Bilgisayarınızı yarın sakın açmayın!

FBI, yarın (9 Temmuz) internetin şalterlerini indiriyor. Virüs bu tarihte harekete geçeceğinden, FBI DNS sunucularını kapatarak tedbir alacak.

Bilgisayarınızı yarın sakın açmayın!
Bilgisayarınızı yarın sakın açmayın!
GİRİŞ 08.07.2012 13:41 GÜNCELLEME 08.07.2012 14:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ancak FBI bu işi sadece Amerika'da değil, bütün dünyada yapacak.

Hacker'ların Windows'daki bir açık yoluyla dünya çapında 570 binden fazla bilgisayara zararlı yazılım yüklediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte FBI, yarın (9 Temmuz) internetin şalterlerini indiriyor. Virüs bu tarihte harekete geçeceğinden, FBI DNS sunucularını kapatarak tedbir alacak. Ancak FBI bu işi sadece Amerika'da değil, bütün dünyada yapacak. DNSChanger ismini taşıyan virüsün yol açtığı tehdidin ortadan kalkmasının ardından sunucular tekrar hizmete girecek. Söz konusu virüs, kullanıcıların tarayıcılarını hacker'ların sahte sitelerine yönlendiriyor. FBI kullanıcılara güvenlik ortağı tarafından yönetilen dcwg.org web sitesini ziyaret ederek, zararlı yazılıma sahip olup olmadıklarını kontrol etmelerini öneriyor.

BU VİRÜSE KARŞI YAPILMASI GEREKENLER
Virüsten etkilenmek istemeyenlerin yapması gereken birkaç basit adım var. Machintosh'ların bile risk altında olduğunu belirten uzmanlar, şu tavsiyelerde bulunuyor:  www.dns-ok.us web sitesini ziyaret edin. Eğer zeminde kırmızı görüyorsanız, bilgisayarınız risk altında demektir. Yeşil sinyal iyi haber ancak hala risk altında olabilirsiniz. Daha sonra www.dcwg.org/fix adresine gidin, ücretsiz virüs taramayı gerçekleştirin ve virüsten kurtulun. Direkt olarak www.dcwg.org/detect/ adresine giderek de bilgisayarınızda tehlikeli yazılım olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

YORUMLAR 8
  • ibrahimkarakaya 11 yıl önce Şikayet Et
    açtık, noldu. şu an açık. haydi bakalım. bekliyorum..
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman. peki ne zaman açacağız... onuda söyleselerdi iyi olurdu...
    Cevapla
  • metin ÇETİN 11 yıl önce Şikayet Et
    dns-ok.us. bende yeşil yandı. bakalım neler olacak yarın
    Cevapla
  • Kenan 11 yıl önce Şikayet Et
    belkide bu.. amerikanın oyunudur. bence girmeyin siteye. zaten internetin var olması başlı başına virüstür
    Cevapla
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    fbı virüsü olmasın sakın.... haberin içeriği, doğruluk kaynağı nedir acaba sayın editör... bilgisayarı açmamazlık yapmasak da modemi kapatsak, interneti kullanmasak olmazmı... haa böyle bir virüs olabilir gerçekten tedbir almakta fayda var ama bu fbı virüsümü yoksa başka bir virüsmü iyi analiz etmek lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi