İnternetten en çok bunları alıyoruz

İnternet kullanımının hızla yaygınlaştığı Türkiye'de internet üzerinden yapılan alışverişler de gün geçtikçe artıyor.

İnternetten en çok bunları alıyoruz
İnternetten en çok bunları alıyoruz
GİRİŞ 24.09.2013 17:26 GÜNCELLEME 24.09.2013 17:26

Sosyal medya kullanıcılarının markalarla etkileşimde bulunma olasılıklarının diğer Avrupa ülkelerindeki tüketicilere oranla daha yüksek olduğu Türkiye'de nüfusun yaklaşık yarısına yakını internet kullanıyor. İnternet kullanıcılarının dörtte biri internetten alışveriş yapıyor.

İNTERNETTEN NE ALIYORUZ?

İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin yüzde 48,6'sı giyim ve spor malzemesi, yüzde 25,8'i elektronik araç, yüzde 25,6'sı ev eşyası, yüzde 20'si seyahat ile ilgili diğer faaliyetler, yüzde 15,9'u kitap, dergi, gazete (e-kitap dahil), yüzde 15,7'si gıda maddeleri ile günlük gereksinimlerini alıyor. Sosyal ağ kullanımı ve alışverişi tek bir çatı altında birleştiren netlioo.com'um kurucularından Gökhan Terlemez, "Türkiye'nin potansiyeli çok büyük " dedi.

AYDA 8,6 SAAT

Kasım 2012 tarihli comScore Media Metrix verisine göre, Türk sosyal medya kullanıcılarının sosyal medyada bir ay içinde geçirdikleri süre 8,6 saat. Bu süre Türkiye'yi dünyada 5. sıraya yerleştiriyor. GlobalWebIndex'in 2012'in dördüncü çeyrek verisine göre ise Türk internet kullanıcılarının bir günde sosyal ağ sitelerinde geçirdikleri süre 1,94 saat; mikrobloglarda ise 1,09 saat.

30.6 MİLYAR LİRA

Türkiye'de internet üzerinden yapılan alışveriş potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve internet kullanıcılarının bundan sosyal ağlar sayesinde kazanarak yararlanabileceklerini belirten Gökhan Terlemez, alışveriş yaparken kazanmak isteyenlerin adresi olmayı hedeflediklerini söyledi. Terlemez, "Netlioo, çevrenizdeki veya hiç tanımadığınız insanlarla sosyal ağ kurmanızı ve yaptığınız alışverişler ile birlikte kazanmanızı sağlıyor. Yani bir alışverişiniz ile ağınızdaki yüzlerce alışverişten kazanıyorsunuz.

2012 yılında İnternet üzerinden Türkiye'de kredi kartları ile yapılan işlem tutarı 30.6 Milyar TL, insanların kişisel olarak geçen sene ne kadar harcama yaptıklarını hesaplamaları gerekir. Böylece kazanabilecekleri parayı da hesaplayabilirler" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!