Youtube AYM'ye başvurdu

Merkezi ABD'de bulunan video paylaşım sitesi youtube, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın idari işlemi ve mahkeme kararıyla Türkiye'de kapalı olan sitenin erişime açılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Youtube AYM'ye başvurdu
Youtube AYM'ye başvurdu
GİRİŞ 07.04.2014 10:37 GÜNCELLEME 07.04.2014 13:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Youtube TİB'in idari işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması için de ayrıca Ankara 4. idare Mahkemesi'nde dava açtı.

TİB'in idari kararıyla Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısının kayıtlarının yayınlandığı Youtube kapatılmıştı. Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi de milli güvenlik gerekçesiyle Youtube'a erişimin engellenmesine karar vermişti. Ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) mahkeme kararının kaldırılmasını istemişti.

Bu itiraz üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin twitter'ı açar kararını emsal göstererek Youtube yasağını kaldırmıştı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. İtirazı kabul eden Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla youtube kapalı kalmaya devam etmişti.

AYM YOLU AÇILDI

Yasağın devamı kararıyla youtube kapalı kalmaya devam ederken, itiraz üzerine verilen kararlar kesin olduğu için Youtube'la ilgili iç hukuk yolları tükendiğinden Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu da açılmıştı.

YOUTUBE BAŞVURDU

Alınan bilgiye göre merkezi ABD'de bulunan youtube, Türkiye'deki avukatı Gönenç Gürkaynak aracılığıyla bugün sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde youtube ile ilgili yasak nedeniyle düşünce ve ifade hürriyeti hakkının ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesi istendi.

Başvuruyu AYM karara bağlayacak. AYM yasak nedeniyle ifade hürriyetinin ihlal edildiğine karar verirse youtube erişime açılacak. AYM daha önce ifade özgürlüğüne karşı ağır bir müdahalede bulunulduğu gerekçesiyle sosyal paylaşım sitesi twitter'ın da erişime açılmasına karar vermişti.

İDARİ YARGIDA DA DAVA

Youtube ayrıca yine avukatı Gürkaynak aracılığıyla TİB'in idari işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 4. İdare Mahkemesinde dava açtı.

YORUMLAR 15
  • athen slayer 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz çoktan . TC devletini çoktan 3-5 çapulcuya kaptırmışız haberimiz yok. AYM sine gelene kadar diğer mahkeme yollarını tükettiler mi? Tüketmeleri zaten 6 aydan fazla sürer. Yani Youtube un AYM ye başvurması bile yasalara aykırı şu an. ACaba bir Türk vatandaşı başvursa ciddiye alırlar mı? AYM kapatılmalı derhal asker göreve.
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesi başkanı. haşim kılıç'ın konuşmalarını dinlerken dehşete düştüm. açıklamalarının hukuki boyutu var mıdır yok mudur buna hukukçular karar versin. aslında ben Türkiye'deki hukukçuların çoğundan daha iyi karar veririm ama neyse... sayın kılıç twitter özel hayata tecavüz sayılabilecek yayınları kaldırmazken geriye dönüşü mümkün olmayan zarar olmuyor da yasaklanması mı oluyor? bu açıklamalarla milleti aptal yerine koyduğunuzun farkında değilsiniz herhalde. Türkiye'de anayasa mahkemesi de dahil olmak üzere bütün yargı sistemi değişmeli ve şu anda görev yapan hakim ve savcılar da dahil olmak üzere sistem yenilenmelidir. mahkeme önlerinde insanlar birbirleriyle kavga ediyorsa sakın bana yargı bağımsızlığından ve mahkemelere güvenden bahsetmeyin. yemiyoruz artık...
    Cevapla
  • keremcan karaca 10 yıl önce Şikayet Et
    yoksa. aym de mi haşhaşilerin eline geçmiş.
    Cevapla
  • Hain Kurt 10 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz siteler - ilk kapatilacak siteler.... twitter, youtube, facebook, eksi sozluk... eklenecek baska site var mi? galiba sorun bizde... bu gereksiz islerle ugrasan milyonlarca genclik turedi... ellerinde babalarinin aldigi aletler, pit pit pit pit... ya bu tur seylerle ugrasacaginiza okuyun, ogrenin, bilgi kiultur sahibi olun, arastirin, spor yapin, birseyler bulun/kesfedin... gereksiz islerle ugrasip gereksiz kisi olmayin...
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Hani Türk mahkemelerini takmıyordunuz?. Niye başvuru yapıyorsunuz.Türkiye'de temsilcisi olmayan,devlete vergi vermeyen,bu sosyal melanet sitelerinin meğerse Türkiye'de avukatları varmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek