Kadına yönelik şiddete karşı 'makyajlı' eylem

Bursa'da öğrendiler, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yüzlerine morluk ve yara izi görünümü veren makyaj yaptırdı

Kadına yönelik şiddete karşı 'makyajlı' eylem
Kadına yönelik şiddete karşı 'makyajlı' eylem
GİRİŞ 25.11.2015 11:54 GÜNCELLEME 25.11.2015 12:10

Bursa'da Ankara Üniversitesi TÖMER'in dil kursuna katılan 7 öğrenci ile 2 okutman, yüzlerine yaptırdıkları morluk ve yara izi görünümü veren makyajla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Bursa şubesinde, etkinlik düzenledi. Güzellik merkezi çalışanlarınca yüzlerine makyajla morluk ve yara izleri görünümü verilen 7 öğrenci ve iki okutman, bu şekilde poz vererek kadınların uğradığı şiddete dikkati çekti.

Etkinlikte öğrenciler Japon Kana Yoshida, Cibutili Kifaya Nasser Abdu, Neslihan Delen, Asena Araslar, Selda Baydemir, Aslıhan Sevimli ve Başak Akpınar ile okutmanlar Yeliz Koca Rençber ve Hülya Saygılı yer aldı.

TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar, son dönemde şiddetin tüm dünyada hakim olduğunu söyledi. Özellikle kadınlara yönelik şiddetin her gün arttığına dikkati çeken Çağlar, "Yabancı ve Türk öğrencilerle bu konuyu gündeme taşımak istedik. Bu tür çalışmalar, umarım etkili olur ve bu şiddet azalır, biter" dedi.

Çağlar, Ankara Üniversitesi TÖMER olarak daima sosyal projeleri teşvik ettiklerini, etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek "Kadına şiddet dediğimiz zaman sadece fiziksel şiddet algılanmasın, farklı şiddet türleri de görülebilir. Bu çalışmada yabancı öğrencilerimizin bulunması, evrensel bir değer katması bakımından da önemli" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu