Evde latte kahve tarifi! Evde latte kahve nasıl yapılır? Hazırlanışı...

Profesyonel ellerin lezzetini, kıvamını ve kokusunu aratmayacak ölçüde latte kahve hazırlamak hem maharet hem de pek çok faktöre bağlı olarak uğraş gerektirmektedir. Dışarıdaki hazır kahvelerin tadını mutfağına taşımak taşımak isteyenler için evde latte kahve nasıl yapılır? Evde latte kahve tarifi, hazırlanışı-yapılışı!

Evde latte kahve tarifi! Evde latte kahve nasıl yapılır? Hazırlanışı...
Evde latte kahve tarifi! Evde latte kahve nasıl yapılır? Hazırlanışı...
GİRİŞ 29.01.2019 11:33 GÜNCELLEME 29.01.2019 22:47

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketiciler tarafından en çok tercih edilen çeşitlerinden biri olan Latte Kahve; göze hitap eden eşsiz görüntüye, damakta unutulmaz tatlar bırakan lezzete ve güzel duygular hissettiren kokuya sahiptir. Bu nedenle çok geniş yelpazedeki kitlenin günün her vaktinde hem enerji depolayıp kendisini zinde hissetmek hem de mutluluk ve keyif vermesi açısından elinin devamlı gittiği lezzetler arasında yer aldığını söyleyebilmek mümkündür. Aynı zamanda işin ehli olan kişilerin hazırladığı kıvamda, lezzette ve kokuda Latte Kahve sunumunu yapabilmek ise zannedilenin aksine ciddi bir hüner gerekmekte, seçilen malzemelerin de doğal ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Peki, dışarıda pek çok markanın tüketicilere sunduğu hazır kahvelerin tadını oluşturmak isteyenlerin sıklıkla araştırdığı evde latte kahve nasıl yapılır? İşte, gerekli püf noktalarıyla beraber size özel derlediğimiz evde latte kahve tarifi, hazırlanışı-yapılışı!

 

 

Nefis yoğurtlu poğaça tarifi! Püf noktaları, hazırlanışı-yapılışı...

EVDE LATTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

 

 

*200 ml Süt

*Tepeleme 1 Tatlı Kaşığı Nescafe veya Nescafe Gold

*1 Yemek Kaşığı Kaynar Su 

*French Press

*Cezve

EVDE LATTE TARİFİ NASIL YAPILIR? İŞTE, EVDE LATTE YAPILIŞI-HAZIRLANIŞI...

1 bardak için 200 ml süt kullanmanız gerekmektedir. Sütü öncelikle ocakta bir güzel kaynatma işlemini gerçekleştirin. Sütün kaynamasının ardından ocaktan alın. French Press'in içerisinde kaynatmış olduğunuz sıcak sütü boşaltın. French Press'in aparatını tutup süt iyice köpürünceye kadar aşağı yukarı doğru hareket ettirin. Sütünüzün köpürmesinin ardından bardaklara aktarma işlemini gerçekleştirin. Tepeleme dolu olacak şekilde 1 tatlı kaşığı ölçüsünde Nescafe veya Nescafe Gold'dan birini tercih edip, 1 yemek kaşığı kaynar su ile birlikte cezveye ilave edip kahvenizi kaynatın. Hazırlamış olduğunuz bu Nescafeyi ise bardaktaki sütün içerisine aktarın. Ancak bunu yaparken güzel bir görünüm yakalayabilmek açısından bardağın orta noktasından Nescafe'yi ilave etmeye özen gösterin. Servise hazır hale gelen kahvenizin üzerine dilersiniz çikolata sosu ile güzel şekiller verip, kürdan yardımıyla da istediğiniz görünümü oluşturabilirsiniz. 

Eğer ki evde hazırlayacağınız lattenizin şekerli olmasını tercih edeceksiniz, cezvenizin içerisine Nescafe ve kaynar su ile birlikte istediğiniz ölçüde şeker de ilave edebilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun...

evde latte tarifi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi