KKTC'de tonlarca petrol denize aktı

KKTC'de tam bir çevre felaketi yaşandı. Kalecik'te gemiden petrol boşaltımı sırasında borudaki basınçtan kaynaklandığı tahmin edilen sızıntı yaşandı. Tonlarca petrol denize aktı.

GİRİŞ 16.07.2013 12:40 GÜNCELLEME 16.07.2013 17:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, bugün saat 02.30 sıralarında Kalecik'teki AKSA Elektrik Santrali'ne gemiden petrol boşaltımı sırasında borudaki basınçtan kaynaklandığı tahmin edilen sızıntı yaşandığını açıkladı. Harmancı, gemiden denize yaklaşık 10 dakika boyunca petrol aktığını belirterek, kesin olmayan ilk bulgulara göre 50-100 ton civarında bir sızıntının olduğunu kaydetti.

Devletin ve enerji şirketinin önlem ve kurtarma planı bulunmadığını söyleyen Harmancı, "Bu kaza bunu daha iyi görmemizi sağladı. Petrol Dolum Tesisi'nde ısrarcı olanlar, 'hatta 10 katı kadar daha büyük tesisler yapacağız' diyenler umarım yaşanan kazanın sonuçlarını yerinde izlerler" dedi. Harmancı, bu kazanın, hükümetin petrol dolum tesisini iptal etme kararının doğru olduğunu gösterdiğini söyledi.

Harmancı, AKSA Şirketi'ne ulaşmadıklarını, şirketin Mersin'deki özel bir şirketten yardım istediğini kaydetti. Devletin imkanlarının çok kısıtlı olduğunu belirten Harmancı, Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Denize akan petrolün sahile vurmaya başladığını belirten Harmancı, "Bafra'ya kadar gitmemesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Çevre Dairesi'nden iki görevlinin bölgede olduğunu, yerinde inceleme yaptığını söyleyen Harmancı, dairenin ceza yazma yetkisi bulunduğunu belirtti. Bölgede inceleme yapmaya gideceğini söyleyen Harmancı, yasal olarak yapılabileceklerin yapılacağını vurguladı

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl haber ya. bu nasıl haber kalecikte rafinerimi var petrol borusu patlamışda bilmem ne ya denize akan fuel oil dir çabuk donma özelliği vardır emilerek kısa zamanda toplanır ham petrol olsa çok daha kötüdür
    Cevapla
  • Mehmet ünsal 10 yıl önce Şikayet Et
    zafer sönmez. 1: ekşi sözlük dediğin yer akşama kadar Allah ve dinle dalga geçilen hatta ve hatta dindarlara küfür edilen bir yerdir. İspatı basittir cahili bile açar okur. 2: Çok üzülüyorsan ozaman üzerindeki polyester elbiselerden başlayarak çıkar at, Susayınca pet su bile alma, arabaya binme, doğal gaz yakma, elektrik kablosunu kes at (barajlarda doğal dengeyi bozuyor sonuçta) yakıt tüketen hiçbir araca binme hatta ambulansa bile ve evindeki plastikten yapılma zerre ne varsa (tv, pc vs..) geri dönüşüm için bi zahmet çöpün yanına koy. 3: Senin gibi insanları sınıflandıran insanların ve kendini üstün sananların dünyaya ve insanlığa verdiği zarar daha büyük mümkünse kimliğini bırak ve uzaya git ama giderken yakıt harcayan roketlerle gitme mancınık yap kendini fırlatki atmosfere zarar verme. Yaparsın sen siz özel, bilim adamı olarak doğan insanlarsınız...
    Cevapla
  • ömer uslu 10 yıl önce Şikayet Et
    :(((. En temiz deniz Kıbrıs tadır. Çok yazık olmuş. Umarım profesyonelce harekette bulunulup bu sorunu bir an önce aşarlar.
    Cevapla
  • m. acar 10 yıl önce Şikayet Et
    @zafer sönmez komiksin!. arkadaşım, karbon ayak izi için ekşi'den link vemekte nesi, hiç haberin olmasaydı, daha iyiydi.mutlu olman için söylüyorum üzüldük.ayrıca:karbon ayak izi ile bu olay çokta bağlantılı değil:görünmeyen karbon kullanımını anlatır, mesala içtiğiniz bir fincan kahve için karbon tüketmediğinizi sanırsınız ama brezilyada kahve ekiminden önünüze gelene kadar tüm sürecteki karbonun sizin fincanınıza düşen, o kahvenin karbon ayak izidir.
    Cevapla
  • Ş.Ogün Gündoğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    Yazmadan duramadım :). Zafer bey, sizde o kadar siyasete kendinizi vermişsiniz ki bi üzüldüm bile diyememişsiniz :) Kendi egonuzu okşayarak siteden ayrılışınıza hayran kaldım :) Bunu karşıt bir görüş olarak değil ama bir eleştri olarak kabule din lütfen. Asıl konuda ise insanların hatalarını tesislere, binalara, araçlara bağlayan siyasetçileri ayrıca seviyorum. Demiyorlar ki "bizim denetim eksikliğimizde oldu. Bundan sonra devam edeceğiz." Trafik kazalarını ortadan kaldırmak için neden otomobilleri kaldırmıyorsak bundaki çözümde dolum tesislerini kapatmak olmamalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı