Kot pantolon giymek caiz midir?

Nureddin Yıldız Hoca, kot pantolon/jeans denilen pantolonların giyilmesinin dinen sakıncalı olup olmadığı yönündeki soruya cevap verdi.

Kot pantolon giymek caiz midir?
Kot pantolon giymek caiz midir?
GİRİŞ 28.04.2015 09:26 GÜNCELLEME 28.04.2015 09:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Nureddin Yıldız Hoca kendisine yönetilen, "Bildiğiniz gibi hem Avrupa hem Türkiye’de artık maalesef kot pantolon/jeans denilen pantolonlar giyilmektedir. Bunu alimlerimiz/hocalarımız uygun görmemektedir kafiri taklit olduğundan dolayı. Bizler ve hoca/alimlerimiz ise kumaş pantolon giyinmekte, bir gruba göre ise bu da caiz değildir ve kafiri taklit grubuna girmektedir. Bu konuda bizim tutumumuz neye dayanmaktadır?" soruya şu yanıtı verdi:

Esasen pantolon bize ait bir kıyafet değildir. Bu nedenle de, pantolon giymemeyi tercih etmemiz gerekir ama bunu kaldırabilecek bir durumumuz da yoktur maalesef. Bu nedenle bize en yakın olabilecek bir pantolon giymeyi tercih ederiz. Kot pantolon yakınlık/uzaklık açısından en uzakta durmaktadır. Zira onu batılılar bile kendilerine göre medeni toplantılarında giymemektedirler, Amerikan çobanlarının kıyafeti olarak bilinmektedir. Bu mantık da ne yapmamız gerektiğini bize gösteriyor olmalıdır.

YORUMLAR 12
  • şener silme 8 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz,risaleti boyunca mekke kafurlerinin giydiği tür giysileri,harp zamanı bizanstan gelen dar kollu,dar paçalı giysileri girrerdi.avrupalılar pantolonu ,araplar mendili,üzengiyi,şalvarı türklerden öğrenip almışlardır.halkı giysi yoluyla kampa ayırmak fitnedir.şener silme
    Cevapla
  • Oğuz T. 8 yıl önce Şikayet Et
    Islam'da giyim hakkındaki hüküm bellidir. Kot pantolon dar olmazsa sıkıntı yok. Kafirlere benzememe konusu tekrar ele alınmalı. Peygamberimiz zamanında kâfirler cübbe sarık giydiklerinde O ne giyinmiş?
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam demiyor suna benziyorsunuz yada benzemiyor sunuZ adam diyor ki zaten islama uygun değil çünkü çıplak giyiniklerden siniz giydiginizde hemde bizim kültürümüz e de ait değil demek istiyor ama siz nefsinize zor geldiği için carpitiniz da carpitin
    Cevapla
  • musab 8 yıl önce Şikayet Et
    ne olur islamiyet uygun giyilse.allah yolunda gidilşe ozaman hersey daha güzel olur emn olun.ALLAH yardımcınız olsun Rabbim doğruyu gostersin..
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Hoca ceket de giyme o da bizde yok frensız monşerlerin işi oda benzemiyelim lütfen... Herşeyi hallettiniz kont pantolon caizmi değilmi tv telefon internet araba sayamayacağım biri sürü şey var ama bunları hepsinide kullanıyorsunuz değilmi hocam
    Cevapla
  • han 8 yıl önce Şikayet Et
    hoca sorulan bi soruya cevap vermiş. neyin kafasını yaşıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi