Temizlik işçisinden insanlık dersi...

Elazığ Belediyesi'nnini taşeron firmasında temizlik işçisi olarak asgari ücretle çalışan ve 3 aydır maaş alamayan 48 yaşındaki Doğan Güneş, çöp toplarken bulduğu bir cüzdan içindeki 250 lirayı götürüp polise teslim etti.

Temizlik işçisinden insanlık dersi...
Temizlik işçisinden insanlık dersi...
GİRİŞ 04.03.2013 22:00 GÜNCELLEME 05.03.2013 10:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Elazığ Belediyesi'nin taşeron firmasında 17 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan ve 3 aydır da maaş alamayan 4 çocuk babası Doğan Güneş, çöp toplarken bir cüzdan buldu. Cüzdan içinde hiç bir kimlik bilgisi olmadığını ve 250 lira para bulunduğunu belirten Güneş, cüzdanı diğer arkadaşlarına haber vermeden akşam eve götürdüğünü söyledi. Güneş, "Eve geldikten sonra düşündüm para haram yiyemezdim, sonra götürüp emniyete teslim ettim tutanakla birlikte. Sahibi çıktığında gidip alsın" dedi.

Güneş, asgari ücretle belediyede çalıştığını belirterek, "Ben 7 nüfusa bakıyorum, özürlü bir oğlum var. Tedavisini yaptırmak için Ankara'ya götürmem lazım ama imkanım yok. Asgari ücret alıyorum o da üç aydır belediyeden maaş alamamışım. Bu kadar çok ihtiyacım varken ben o parayı yemedim. İnsanlara da duyarlı olmalarını öneriyorum" diye konuştu. Hacer Güneş, eşine bulduğu parayı emniyete götürmesini söylediğini ifade ederek, "Eşim para bulup eve getirmişti. Ben ona bu para haram biz yiyemeyiz, sen onu götür polise ver dedim. Biz yoksuluz ama haram para yemeyiz" dedi.

Güneş ailesinin oturduğu Hicret Mahallesi'nin muhtarı Murat Gülbasan, Doğan Güneş'in asgari ücretle 7 nüfusa baktığını ve özürlü bir çocuğunun olduğunu belirterek, "Gerçekten yoksul bir insan kendisine kömür yardımında bulunduk. Bazı durumu iyi olan vatandaşlarda arada yardım ediyorlar. Buna rağmen bulduğu parayı teslim etmesi çok yerinde ve onurlu bir davranış" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    tamamda. birde taseron firmalarin ve onlari sisteme dahil edenlerin ahlakindan bahsedin bakalim !!! bahsedebilecekmisiniz acaba?! varmi onlarda ahlak denen birsey?! bence yok !! insanlari sömüren sisteme ve taseron firmalarina yaziklar olsun !!!
    Cevapla
  • MUSTAFA AYAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    adam yazmış ahlaklı insanlarda varmış diye.. benim çevremde hiç kimse almazki zaten aynısını yapar aksi olsa şaşarım.
    Cevapla
  • Tolga Cetiner 11 yıl önce Şikayet Et
    Bir meseleye dikkat cekmek lazım. birçok kişi vatandaşın güzel ahlakından bahsediyor. (ki Allah razı olsun onlardan) önemli ama başka bir mesele de bu adamın o kadar ay nasıl çalışıp ta maaş alamaması ve bu taşeron işçiliğinin insanımıza neler kaybettirdikleridir. Belediyelerin asli işi olan temizlik gibi bir işte nasıl ihale ediliyor. kamu ihalesi kapsamının ne kadar içinde -dışında bu tartışılmalı. Vede bu insanların vatandaşlık veya "hak" anlamında diğerlerinden farkı nedir.
    Cevapla
  • mustafa ünalan 11 yıl önce Şikayet Et
    AHLAKLI İNSANLARDA VARMIŞ. fakir ama ahlaklı bir kardeşimiz daha varmış ; darısı %95 kaçak elektrik kullanıpta benim hakkımı yiyen ahlaksızlara.
    Cevapla
  • lokman 11 yıl önce Şikayet Et
    İMTİHAN. ALLAH fakirlik ile İmtihan etmiş, şeytan mağlup olmuş. ALLAH bu ademoğlu'ndan razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi