Erbakan’ın çocukluğundan siyasetin zirvesine tırmanışı

Merhum Necmettin Erbakan’ın devrine ve geleceğe etkisini kendi sözleri ile anlatan ‘Erbakan Etkisi’ adlı kitap, Hoca’nın çok şey sığdırdığı ömrüne ışık tutuyor.

Erbakan’ın çocukluğundan siyasetin zirvesine tırmanışı
Erbakan’ın çocukluğundan siyasetin zirvesine tırmanışı
GİRİŞ 09.03.2019 17:07 GÜNCELLEME 09.03.2019 17:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yol arkadaşı Necmettin Aydın tarafından kaleme alınan kitap Erbakan’ın çocukluğundan siyasetin zirvesine tırmanışını on başlık altında anlatıyor.

HİTABET USTASI ERBAKAN

Kitapta Erbakan, motor teknolojisine katkısı, milli sanayi hamlesine ilişkin duruşu, manevi bilimlerdeki birikimi, siyasetteki ustalığı ve liderler yetiştiren kimliği nedeniyle ‘Beş cübbeli Hoca’ benzetmesiyle tarif ediliyor. Erbakan’ın plan, icraat, yönetim ve hitabet ustalığı gözler önüne seriliyor.

HAYAT ÖRNEĞİ

Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Necmettin Aydın, söz konusu kitabın arka kapağında ise Erbakan’ın ‘etki-devrimini’ Hoca’nın içten yanmalı motorlarla dünya hayatını mukayese ettiği sözleri ile şöyle özetliyor:

‘ÖYLE BİR PATLAMA YAP Kİ’

“Merhum Erbakan, ‘Dinle, sana dizel motoru nasıl çalışır anlatayım. İlk yanmanın olacağı bölüme önce yakıt doldurulur ve sonra akım verilir. Akımın etkisi ile yakıt moleküllere ayrışarak yoğunlaşır, sıkışır, yanar ve patlar. Bu ilk yanma çok kısa sürer ve kendinden sonraki tüm yanmaları yapar, yani motor çalışır. İşte sen, öyle bir ilk yanma-patlama (öyle bir iş) yapmalısın ki, kendinden sonraki bütün yanmaları-patlamaları yapsın.”

‘DÜNYA İLK YANMA YERİDİR’

“Bu dünya hayatı da çok kısadır. İlk yanma yeridir. Eğer bu dünyada yanmayı başarırsan öbür alem de de ebedi aydınlığa mutluluğa kavuşursun.’ Erbakan etkisi-devrimi dediğimiz bu örnekte bizzat kendi anlattığıdır. Yaptığı her şey hep ilk yanmadır.”

KİTABIN KÜNYESİ...

Yayın evi: Atlas Yayın evi

Yayın Tarihi: 2019-03-02

ISBN: 6059689366

Baskı Sayısı 1. Baskı

Dil: Türkçe

Sayfa Sayısı:  264

Cilt Tipi: Karton Kapak

Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Boyut: 13.5 x 21.5 cm

 

YORUMLAR 4
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ondan razı olsun
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Dizel çalışma prensibi bu değil, galiba hayalindekini anlatmış hoca, yapamadığı yeni tip dizeli. Dizel elektrik olmasa da çalışır çünkü sadece yüksek basınç üreten bir pompası vardır ve bu pompa motor devri ile döner.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsan yap işin sonu hata affetmiyor, yazık oldu
    Cevapla
  • mehmetm 5 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan Hoca hatıratını da bıraksaydı bu ülkeye yaptığı hizmet katmerleşirdi. İnşaallah gelecekte ortaya çıkar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada