'Oniki opriçniki' sokakları kuşattı!Galeri

Can Yayınları "Gerilim" dizisinin ilk kitabı Oniki için Türkiye’de hiç uygulanmamış bir tanıtım çalışması başlattı. Kitabın 12 kahramanı gerçek kıyafetleri ve orijinal makyajı ile halkın arasına karıştı. Kitap kahramanlarına halkın ilgisi yoğundu.

'Oniki opriçniki' sokakları kuşattı!Galeri
'Oniki opriçniki' sokakları kuşattı!Galeri
GİRİŞ 05.06.2010 13:07 GÜNCELLEME 05.06.2010 13:07

Oniki, okuru koltuğa çivileyecek müthiş bir gerilim. Jasper Kent’in fırtınalar koparan romanı için dünya basınında öyle iddialı övgüler çıktı ki, yalnızca şu bile durumu anlatmaya yeter: “İnsan olmayan varlıkların yarattığı dehşetin, insanların yarattığı dehşeti vurguladığı bir roman...”

Can Yayınları “Gerilim” dizisinin ilk kitabı Oniki için Türkiye’de hiç uygulanmamış bir tanıtım çalışması yürütüyor. Yayınevinin Satış ve Pazarlama Müdürü Ali Granit konuyla ilgili şunları söyledi:

“Tanıtım çalışmalarımızda her yeni kitap için ayrı bir senaryo yaratmaya gayret gösteriyoruz. Kitap kapaklarımızdan, kitabevlerine yerleştirdiğimiz kartonetlere, afişlerden internetteki tanıtımlarımıza kadar tüm görsel malzemelerimizi büyük bir özenle tasarlıyoruz.kullan

Gerilim dizimizin ilk kitabı Oniki için, Napoléon’un ordusunu durdurmaya çalışan Rus savaşçıların havasını en iyi şekilde yansıtmak adına, İstiklal ve Bağdat caddelerinde kitapseverleri Jasper Kent’in on iki kahramanıyla buluşturduk.

 Kitaba ismini veren on iki savaşçı, sabah İstiklal Caddesi'nde, Taksim Meydanından Tünel'e, akşam saatlerinde de Bağdat Caddesi'nde, Suadiye'den Erenköy'e yürüyerek okurlara kitabın tanıtım kartlarını dağıttılar.

İstiklal Caddesi'nde Can kitabevini, Bağdat Caddesi'nde D&R, Nezih kitabevlerini ziyaret eden savaşçılar geçtikleri her noktada büyük ilgi uyandırdı. 

Her iki caddede de halk tarafından büyük şaşkınlıkla karşılanan bu tanıtım çalışması, profesyonel kamera ve fotoğraf ekibi tarafından görüntülendi.

 Kitap için, savaşçıları canlandıracak on iki karakter oyuncusuyla çalışıldı. Kostüm kreatörü Derya İnci tarafından on iki dönem kıyafeti tasarlandı ve kitaptaki savaşçılara sadık kalınarak kostüm ve karakter makyajları yapıldı.

1 Haziran'da Türkiye okuruyla bulaşan Oniki 'yi çok yüksek adette basıp, tamamını dağıttık. Kitabevleri okurların kitaba yoğun ilgisinden bahsediyor. Kitabın yazarı Jasper Kent, Türkiye'de ilk defa bir kitap için yapılan bu kampanyadan ve okurun gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu belirtti.

Bu serinin ikinci kitabının tanıtım çalışmasının sürprizi ise Jasper Kent'in Türk okurlarıyla buluşması olacak.

kullanYıl 1812… Napoléon’un orduları Rusya içlerinden Moskova’ya doğru ilerliyor. Çar umutsuz. Son çare, on iki efsanevi savaşçı, on iki Opriçnik. Ancak onların ortaya çıkışıyla tarihin en şaşırtıcı, en dehşet verici hikâyelerinden biri de başlamış oluyor…

Tarihsel fantezi roman türünde yazılmış tüm kitaplar arasında altıncı büyük yapıt seçilen Oniki Türkiye’de fırtınalar estirmeye hazırlanıyor.

Napoléon’un Rusya Seferi sırasında başlayıp 1917 Ekim Devrimi’nde sona erecek Danilov Beşlemesi’nin gerilim türünde efsane yaratacak diğer dört kitabıysa önümüzdeki aylardan itibaren, dünya ile aynı zamanda Türkiye’de de raflardaki yerini alacak.

Yazar Jasper Kent, 1968’de Worcestershire’da doğdu. Cambridge’de fen ve doğa bilimleri öğrenimi yaptı ve kuramsal fizik dalında uzmanlaştı. Yaklaşık yirmi yıl müzikal tiyatro alanında oyuncu,  yönetmen ve besteci olarak çalıştı.

Yazar Krampı, Malvolio’nun İntikamı, Vaat Edilmiş Toprak, Hatırla! Hatırla! adında dört müzikli oyun yazdı. Sussex’te yaşayan Kent, kısa zamanda edebiyat alanında da ünlendi.  

 

Kitap ile ilgili teknik ayrıntı ve sipariş şartları için tıklayın!!!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı