Gup DeM'den tasavvuf rock albümü

Türkiye'de Rock rüzgarı her alanda esmeye devam ediyor. Mehterden sonra Tasavvuf müziği de Rock tazında icra edildi. Grup DeM, Rock müziğini ilahilere taşıdı.

Gup DeM'den tasavvuf rock albümü
Gup DeM'den tasavvuf rock albümü
GİRİŞ 27.09.2005 12:32 GÜNCELLEME 27.09.2005 12:32

Metal Rock, Anadolu Rock, Laz Rock, Kürt Rock, Türk (Mehter) Rock derken Tasavvuf Rock da müzik sahnesine çıktı.


Rock müziğini milli ve manevi tarzla birleştirme çabalarında Ersen ve Dadaşlar ile Barış Manço'yu yad etmemek mümkün değil. Son olarak Barış'ın yolundan giden Zafer İşleyen, mehter müziğini Rock ezgileri ile sunmuş ve bu denemesi büyük beğeni kazanmıştı...

Rock Müziği tarzında ilahi denemeleri de olmuştu. Ancak bu denemeler bir iki parça ile sınırlı kalmıştı. Rock ilahi denemesi denilince akla ilk gelen Cem Karaca'nın o muhteşem 'Allah Yar' adlı bestesi. Sonra Selda'nın 'Erler demine Dustur Alalım' adlı deyişi ve bir iki ilahiyi farklı bir tarzla yorumlamasını da kıyısından köşesinden de olsa Rock müzik içinde sayabiliriz.


Değerli sanatçılarımızdan Gündoğar'ın da daha 1990'lı yılların başlarında bu tarzda bir girişimi olmuştu.


Ve son olarak Grup DeM'in gerçekten hem rock müzik hayranlarının hem de ilahi tutkunlarının yadırgamadan dinleyeceği hoş çalışması müzik marketlerin raflarında yerini aldı.


Yitik Şehir adını taşıyan albüm soft bir rock çalışması... Gitarın o muhteşem tınısına zikir çektirilen albüm, unutulmaması gereken bir çığlığı da yeniden gündeme getiriyor. 13 yaşındaki Filistinli kız çocuğunun o kulaklardan silinmeyen duygulu feryatları, Filistinli çocuklara adanan parça da bir kez daha gözlerimizi yaşartmayı ihmal etmiyor.

ROCK COVER İLAHİLER…

Albümde, sevilen ve beğenilen ilahilerden Yunus Emre’nin “Canım kurban olsun”, “Yan yüreğim yan” ve Aşık Hayrani’nin “Mevlana gibi” adlı eserlerini özüne dokunmadan cover yaparak alt yapısı rock müziği ile desteklenerek yorumlanmış.

Rock müziği tarzında; Grup Dem'i oluşturan ikilinin bestelediği ezgiler ve cover ilahiler ile yeni bir tarz yakalamağa gayreti dikkat çekiyor. Grubun ilk albüm çok uzun bir çalışma dönemi sonrası ortaya çıkmış. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonucu vücuda gelen soft rock tarzı albüm Grub Dem'in gelecek için umut vaadeden güçlü bir ikili olacağının en büyük ispatı.

13 YAŞINDAKİ AĞIT OKUYAN FİLİSTİNLİ KÜÇÜK KIZ YİNE SİZE SESLENİYOR

2 Yıl önce televizyon ve radyolardan insanlığa seslenen 13 yaşındaki Filistinli kız çocuğunun tüm dünyaya haykırdığı duygu ve düşüncelerini dile getirdiği ağıt, orijinal sesi ile, albümdeki 3. eser olan “Geliyorum annem” isimli parçada yer alıyor. Bu parça Filistinli çocuklara ithaf edilmiş.

Albümde söz ve melodisiyle dikkat çeken “Sen var ya sen” adlı eserde ise dinleyicilere gerçeklerin ahirette yaşanacağını hatırlatılıyor.

“Kıyamete az kaldı” adlı eserde de ahir zamanda yaşadığımız ve insanların birlik beraberlik içerisinde sevgi toplumlarını oluşturmaları gerektiği savunuluyor.

GRUP DEM İKİLİSİ

Grup Rock severlerin karşısına ilk kez Harbiye Açık Hava’da düzenlenen bir şölende çıkmıştı. Daha sonra Ramazan etkinlikleri içerisinde yer alan konserlerle, çeşitli organizasyonlarda salon ve stad konserlerinde yer alarak dinleyicileri beğenini kazanmayı başarmıştı. Ve şimdi onların beğenilen çalıymaları bir albüm olarak tüm rock ve ilahi tutkunlarının vazgeçilmez eserleri arasında yer almaya hazır..

Deniz ve Mustafa ikilisinden oluşan Grup DeM 2002 yılında birlikte müzik çalışmalarına başladılar. İkili birlikteliklerini daha da pekiştirmek amacıyla Grup DeM (Deniz-Mustafa) ismiyle çalışmalarını albüm olarak bir araya toplayıp yayınlamaya karar verdiler.

Deniz’in yüksek okuldaki tercihi konservatuar olunca, müzikle uzun süren çalışmalarda bulunmuş ve aranjeler yapmış; besteleri, aranjeleri, yorumları ve müzik bilgisini, Mustafa’nın yazmış olduğu şiirler ve yorumuyla bütünleştirip piyasada var olan çalışmalardan farklı tarzları ve yorumlarıyla Grup DeM ilk albümlerini piyasaya çıkarmış oldular.



Azim Dağıtım                  : 0 212 638 13 13 pbx



Menejer Kerem Yılmaz : 0 535 796 79 26



                                            0 505 325 97 50



                                            keremjay@yahoo.com



 


Web site                          : www.grupdem.net



 


e-mail                              : info@grupdem.net    

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!