"Koyverdin Gittin Beni" filminin galası yapıldı

Türk Sineması'nın 100.yılı münasebetiyle TRT'nin hayata geçirdiği "Senin Senaryon Senin Filmin" projesi kapsamında çekilen "Koyverdin Gittin Beni" filminin galası gerçekleştirildi

"Koyverdin Gittin Beni" filminin galası yapıldı
"Koyverdin Gittin Beni" filminin galası yapıldı
GİRİŞ 21.11.2014 00:17 GÜNCELLEME 21.11.2014 00:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Sineması'nın 100.yılı münasebetiyle TRT'nin hayata geçirdiği "Senin Senaryon Senin Filmin" projesi kapsamında çekilen "Koyverdin Gittin Beni" filminin galası gerçekleştirildi.

Korhan Yurtsever'nin Genel Yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Doruk Özdemir, Halil Ergün ve Burçin Abdullah'ın oynadığı filmin galası TRT'nin Tepebaşı'ndaki stüdyolarında yapıldı.

Filmin gösterimi öncesi konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğunu ve filmin biraz da kendi hikayesini anlattığını söyledi. Almanya'nın kendileri için çok acı olduğunu belirten Göka, "Ama güzel şeyler de oldu. Hem acısını hem sevincini yaşadık. Eşimi buldum, o da Almancı'dır. Bu proje bir kişinin ürünü değil. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bir proje var önümüzde. 864 senaryo geldi. 600'e yakını değerlendirmeye değer bulundu. Önümüzdeki günlerde tüm ayrıntısıyla okunmaya başlanacak ve peyderpey hayata geçirilecek. Onlardan ilki oldu çok da iyi oldu" diye konuştu.

Yönetmen Yurtsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasra'da çekilen filmin, tüm mesajlarını adıyla verdiğini kaydetti. Filmin bir hasret, terk ediş öyküsü olduğunu anlatan Yurtsever, "Acıların sonunda yeniden buluşmayı, bir geri dönüşü anlatıyor. Keyifli bir senaryoydu. Oyuncular çok özverili çalıştı. Muhteşem bir ekiple çalıştık" ifadelerini kullandı.

Yurtsever, filmin televizyon için çekilmesine rağmen yurt dışı festivallerinde yarışacağını ve yurt dışındaki sinemalarda gösterildikten sonra Türkiye'de de gösterileceğini belirtti.

Yurtsever, kendisine destek veren TRT yöneticilerini teşekkür etti.

Filmin başrol oyuncusu Burçin Abdullah da bir ailenin hikayesini anlatan filmde oynamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Filmin çok sıcak bir hikayesi olduğunu kaydeden Abdullah, "İnşallah izleyenler de bu sıcaklığı hissederler, mutlu olurlar. Çekimler Amasra'da 3 hafta sürdü. Herkesin mutlaka gidip görmesi gereken bir cennet" diye konuştu.

Galaya, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, kanal koordinatörleri, AA Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Küçükyılmaz, AA Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman, AA İstanbul Bölge Müdür Vekili Sabri Çelebioğlu, filmin oyuncuları, gazeteciler, eleştirmenler ve davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    2 ne zm cıkacak merakla bekliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!