Göçerler Derneği'nden "çobanlık bölümü" talebi

Batman'da Göçerler Derneği, bölgede çoban ihtiyacının karşılanması için Batman Üniversitesi bünyesinde "çobanlık bölümü" açılmasını istedi

Göçerler Derneği'nden "çobanlık bölümü" talebi
Göçerler Derneği'nden "çobanlık bölümü" talebi
GİRİŞ 25.06.2015 14:34 GÜNCELLEME 25.06.2015 14:34

Batman Göçerler Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, bölgede çoban ihtiyacının karşılanması için üniversite bünyesinde Çobanlık Bölümü'nün kurulmasını istedi.

Çelik, dernek binasında yaptığı açıklamada, bölgede Çözüm Süreci ile hayvancılığın gelişmeye başladığını bununla birlikte eğitimli çoban bulmakta sıkıntı yaşandığını belirtti.

Batman'da 6 bin üyelerinin bulunduğunu kaydeden Çelik, üniversite öğrencilerinin besicilik ve göçebe hayatı konularında tez hazırlamak için kendilerinden sürekli bilgi aldıklarını dile getirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tecrübeli çoban sıkıntısının yaşandığını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Bölgede eğitimli çoban bulmakta zorluk çekiyoruz. Batman Üniversitesi'ne çobanlık bölümü açılması için müracaatta bulunacağız. Ağrı'dan Van'dan arıyorlar 'bize bir çoban bulun' diyorlar. Ama şu an eğitimli çoban bulamıyoruz. Bu nedenle üniversitede bölüm açılırsa en azından belgeli çobanlar olursa daha iyi olur. Daha kolay ulaşabiliriz."

Çelik, üniversitelerin bulundukları bölgelerin ihtiyacına göre bölümler açması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır