Ayşe Kulin’in 'Veda'sı mavi basıldı

Ayşe Kulin’in Everest Yayınlarından çıkan “Veda” romanı, korsan basıma önlem olarak mavi mürekkeple basıldı. Yayınevi, edebiyat alanında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği bu teknikle korsanı önlemeyi amaçlıyor.

Ayşe Kulin’in 'Veda'sı mavi basıldı
Ayşe Kulin’in 'Veda'sı mavi basıldı
GİRİŞ 11.10.2007 21:16 GÜNCELLEME 11.10.2007 21:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Everest Yayınları Editörü Sırma Köksal, ülkemizde korsan kitap sorununun çok ciddi bir boyutta olduğunu belirterek, bu sorunla baş edebilmek için bütün yayın evlerinin çeşitli yöntemler denediğini, bandrol uygulamasına da bu nedenle geçildiğini hatırlattı.


Köksal, korsan kitap sorununu sektör olarak henüz alt edemediklerini ifade ederek, “Biz de Everest Yayınları olarak korsan yayıncılığın önüne geçebilmek için, fotokopi yoluyla kopyalanması neredeyse imkansız olan mavi mürekkep kullandık ve Ayşe Kulin’in ‘Veda’ adlı kitabını bu şekilde yayımladık. Yazı renginin açık olması sebebiyle fotokopi yoluyla kopyalanması iyi sonuç vermiyor” dedi.


(aa)

Yazışmalarda günümüze kadar hep mavi mürekkep kullanıldığını anımsatan Köksal, mavi rengin gözü yormadığını da vurguladı.

Sırma Köksal, kitabın maliyetinin diğer kitaplardan çok farklı olmadığını dile getirerek, “Herhangi bir fiyat artışına da neden olmadı. Bu uygulamaya alışık olmayan okurlar bunun kitabın maliyetine yansıdığı yanılgısına düşmemelidirler. ‘Veda’ siyah mürekkeple basılsaydı da aynı fiyata satılacaktı” diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • By Tsunmys 16 yıl önce Şikayet Et
    İlginç. Görelim bakalım ne denli yararı olacak.Dijital müzik sektöründeki korsancılığada böyle el atılsa iyi olur.
    Cevapla
  • Hüseyin ERSAN 16 yıl önce Şikayet Et
    bu bir çözüm mü ???. oxfordun mavili sözlükleri rahatlıkla basılabiliyor, artık fotokopi ile çoğaltmıyorlar korsanı resmen matbaalar çalışıyor. gerçi kitap fiyatlarının yüksek olması buna sebep oluyor. düşürün kitap fiyatlarını cd fiyatlarını korsanı bitirin. bu şekilde emek veren insanlar mağdur edilmemiş olur. yoksa o pahalı kitaplarınız rafları süslemeye, pahalı cdlerinizde elinizde kalmaya devam edecek ...
    Cevapla
  • Hüseyin ERSAN 16 yıl önce Şikayet Et
    bu bir çözüm mü :D.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'