Grammy adayları belli oldu

Bu yıl 50. kez sahibini bulacak olan Grammy ödülleri adayları belli oldu. En çok dalda aday gösterilen sanatçı, 'rap' yıldızı Kanye West oldu. İşte diğer aday isimler...

Grammy adayları belli oldu
Grammy adayları belli oldu
GİRİŞ 08.12.2007 09:54 GÜNCELLEME 08.12.2007 09:54

İsmail Doğu’nun haberi


 



Los Angeles'ta açıklanan ve 10 Şubat'ta sahiplerini bulacak olan 50. Grammy ödülleri için adaylar ve gösterildiği dallar belli oldu. Kanye West 8 dalda aday gösterilirken, Amy Winehouse da 6 dalda aday gösterildi.


 


Grammy Ödülleri


Gramofon isminden gelen Grammy Müzik Ödülleri, Amerika kökenli müzik ödülleridir. Amerikan müzik endüstrisinde büyük bir öneme sahiptir. 1957’den bu yana tertip edilen Grammy Ödüllerini NARAS (the recording academy) adlı bir akademi kurulu vermektedir. Sinema dünyasının ilgisinin toplandığı Oscar Ödülleri kalibresinde bir öneme sahip olan Grammy Ödülleri, 108'den farklı kategoriyi ve 20’den fazla müzik türünü kapsamaktadır.


 


Bu yılın Grammy adaylarından bazıları, aday gösterildikleri albüm ve dalları şöyle:


 


Irreplaceable albümüyle Beyonce, The Pretender albümüyle Foo Fighters, Umbrella albümüyle Rihanna, featuring Jay-Z, What Goes Around ... Comes Around albümüyle Justin Timberlake ve Rehab albümüyle de Amy Winehouse, Yılın En İyi Kayıt dalında aday gösterildi.


 


Yılın Albümü dalında ise,  Echoes, Silence, Patience & Grace  albümüyle Foo Fighters; These Days albümüyle Vince Gill; River: The Joni Letters albümüyle Herbie Hancock; Graduation albümüyle Kanye West ve Back to Black albümüyle de Amy Winehouse aday olarak belirlendi.


 


Before He Cheats albümüyle Josh Kear ile Chris Tompkins (Carrie Underwood, artist); Hey There Delilah albümüyle Tom Higgenson (Plain White T's, artist); Like a Star albümüyle Corinne Bailey Rae, Rehab albümüyle Amy Winehouse; Umbrella albümüyle Shawn 'Jay-Z' Carter, Kuk Harrell, Terius; ve 'The-Dream' Nash albümüyle de Christopher Stewart (Rihanna, featuring Jay-Z, artist) Yılın Şarkısı dalında aday gösterilidi.  


 


Yılın En İyi Yeni Sanatçısı dallarında aday gösterilen sanatçılar ise şunlar:


Feist, Ledisi, Paramore, Taylor Swift, Amy Winehouse

 


 


(Haber 7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi