Dünyanın en büyük ebrusu tescillendi / VİDEO

Dünyanın en büyük ebrusunu yapan Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi, Guinness Dünya Rekoru sertifikasını aldı.

GİRİŞ 15.12.2010 14:02 GÜNCELLEME 15.12.2010 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanuni Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Ali Şentürk ve 110 öğrencisi, 28 Mayıs 2010 tarihinde Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde ''dünyanın en büyük ebrusu'' için rekor denemesi yapmıştı.

Guinness Dünya Rekorları temsilcileri önünde gerçekleştirilen çalışmada, 46.12 metrekare büyüklüğündeki (30 metre 75 santim uzunluk, 1,5 metre genişlikte) ebrunun yapımı başarıyla tamamlanmıştı. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmada 5 renk kullanılmıştı.

Resim Öğretmeni Ali Şentürk ve öğrencilerinin yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucunda elde ettiği rekor, Guinness yetkilerince de tescil edildi. Guinness Dünya Rekorları yetkilileri tarafından gönderilen rekor belgesi ve 46.12 metrekarelik ebru okul bahçesinde yapılan törenle tanıtıldı.

Okul Müdürü Adnan Çakıroğlu, öğretmen ve öğrencilerinin yoğun emekleri sonucunda elde edilen başarıdan duydukları mutluluğu ifade etti.

Çakıroğlu, 2009 yılında da 24,6 metrekare ile Türkiye'nin en büyük ebrusunu yaptıklarını hatırlatarak, "Ancak bazı prosedürler nedeniyle Guinness'e girememiştik. Öğretmen arkadaşımız Ali Şentürk ve öğrencilerimiz bu yılın Mayıs ayında yeni bir rekor denemesi yaptılar. Başarıyla gerçekleştirilen bu çalışmada ise dünyanın en büyük ebrusunu yaptılar ve bu rekor Guinness yetkilileri tarafından da onaylandı." dedi.

Resim öğretmeni Ali Şentürk de bir hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, öğrencilerine teşekkür etti.
Törenin sonunda Okul Aile Birliği yetkilileri Şentürk'e bir plaket verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • ibrahim oguz 13 yıl önce Şikayet Et
    emeği tabrik ve eleştiri. Tebrik ederim öğrencileri ama daha büyük değil, daha nitelikli projeler, resimler yapalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler