Ünlü hattatların sergisi Yıldız Sarayı'nda

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Babek Hicazî ve Sümeyye Caberî'nin eserlerinden oluşan Hat, Tezhip ve Minyatür Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ünlü hattatların sergisi Yıldız Sarayı'nda
Ünlü hattatların sergisi Yıldız Sarayı'nda
GİRİŞ 20.12.2010 13:54 GÜNCELLEME 20.12.2010 13:54

Öncekigün Yıldız Sarayı-Çit Kasrı'nda gerçekleştirilen resepsiyonla IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren tarafından ziyarete açılan sergi, 31 Aralık 2010 tarihine kadar gezilebilecek.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Babek Hicazî ve Sümeyye Caberî'nin eserlerinden oluşan Hat, Tezhip ve Minyatür Sergisine ev sahipliği yapıyor. Öncekigün Yıldız Sarayı-Çit Kasrı'nda gerçekleştirilen resepsiyonla IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren tarafından ziyarete açılan sergi, 31 Aralık 2010 tarihine kadar gezilebilecek. Kurulduğu günden bu yana akademik faaliyetlerle ve sanat faaliyetleriyle ülkemizde ve tüm dünyada adından söz ettiren IRCICA, 1980'den 2010 yılına kadar 230 farklı sergi düzenledi. Bu sergilerden 165 tanesi IRCICA'nın kullanımına tahsis edilmiş olan Yıldız Sarayı-Çit Kasrı'nda düzenlenirken 60 tanesi Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Endonezya, Fas, Gine, Katar, Kuveyt, Malezya, Mısır, Pakistan, Senegal, Sudan, Suriye, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün, Yemen olmak üzere İKT üyesi ülkelerde, 5 tanesi ise Almanya, Amerika, Fransa, İngiltere ve Japonya'da gerçekleştirildi.

IRCICA şimdi de Babek Hicazî ve Sümeyye Caberî'nin eserlerinden oluşan bir sergi düzenliyor. Serginin, 17 Aralık 2010, Cuma günü saat 18.00'de Yıldız Sarayı-Çit Kasrı'nda gerçekleştirilen açılışına çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Geleneksel İslâm Sanatlarından hat, tezhip ve minyatürü biraraya getiren bu sergide Hattat Bâbek Hicazî ve Müzehhip-Hattat Sümeyye Caberî ile ünlü hattatlara ait, fiyatları 250 TL ile 7500 arasında değişen  doksana yakın eser sergileniyor. İran sanatının klâsik tarzdaki eserlerinden oluşan sergide, bu geleneksel sanatların modern yorumları da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sergide tezhipte Safevî ve Kaçar üslûbunun izlerini taşıyan eserlerin yanısıra hat alanında Nestalik, Nesh, Divani ve Kufi tarzında yazılmış eserler yer alıyor. Sergide ayrıca İranlı ünlü hattatlar Mirza Gulamrıza, Mirhüseyin-i Türk, Mirza Kûçek, Molla Şefia ve Encevî'nin eserleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Milli Gazete

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri