Seyfi Teoman hayatını kaybetti

Motosikletiyle yaptığı trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç yönetmen Seyfi Teoman hayatını kaybetti.

Seyfi Teoman hayatını kaybetti
Seyfi Teoman hayatını kaybetti
GİRİŞ 08.05.2012 18:38 GÜNCELLEME 08.05.2012 18:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakırköy'de üç hafta önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan yönetmen Seyfi Teoman, hayatını kaybetti.Bakırköy'de 16 Nisan'da motosiklet kazası geçiren ve beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Reanimasyon Anabilim Dalı'nda 3 haftadır tedavisi süren Seyfi Teoman, bu akşam hayatını kaybetti.

Kayseri'de 1977'de doğan Seyfi Teoman, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz'da film yönetmenliği eğitimi aldı.

Teoman'ın 2004'te çektiği kısa filmi ''Apartman'', ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterilerek, ödüle değer görüldü.

Seyfi Teoman'ın ilk uzun metraj filmi ''Tatil Kitabı'', 58. Berlin Film Festivali'ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. Teoman'ın 2008'de Berlin Film Festivali'nin forum bölümünde dünya galası yapılan filmi, Türkiye'de ulusal yarışma bölümünde yer aldığı 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ''En İyi Film'' ve ''FIPRESCI'' ödüllerini kazandı.

Seyfi Teoman, ''Bizim Büyük Çaresizliğimiz'' adlı filmle Berlin Film Festivali'nin yarışma bölümüne katılmıştı.

YORUMLAR 1
  • aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın yetkili . vatandaş sanki cüzdanını kaybetmiş gibi manşet atmışsınız ( adam cüzdanını kaybetti hala bulamıyor / adam hayatını kaybetti hala bulamıyor ) öldü yada vefatetti daha doğru olurdu benim şahsi düşüncem tdk neder bilmiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak