Zarifoğlu 25'inci ölüm yıl dönümünde anılacak

Şair Cahit Zarifoğlu, ölümünün 25. yıl dönümünde Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek törenle anılacak.

Zarifoğlu 25'inci ölüm yıl dönümünde anılacak
Zarifoğlu 25'inci ölüm yıl dönümünde anılacak
GİRİŞ 05.06.2012 14:21 GÜNCELLEME 07.06.2012 16:46

Şair Cahit Zarifoğlu 25'inci ölüm yıl dönümünde anılacak

Çocuk Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek anma töreninde, Zarifoğlu'nun eşi, çocukları, çocukluk arkadaşları, dostları ve okurları bir araya gelecek

Anma programı, 7 Haziran Perşembe günü 11.30'da yapılacak.

Zarifoğlu, 1940 yılında Ankara'da doğdu. Şairin çocukluğu Kahramanmaraş'ta geçti. Edebiyata, Kahramanmaraş Lisesi'nde iken şiir ve kompozisyon yazarak başlayan Zarifoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Öğrenciliği sırasında sayfa sekreteri olarak çalışan Zarifoğlu'nun yine bu dönemde şiirleri Diriliş Dergisi'nde yayımlandı. Zarifoğlu'nun 1976 yılından sonra kurucularından olduğu Mavera Dergisi'nde, şiirleri, birkaç hikayesi, senaryo çalışmaları, günlükleri ve ''Okuyucularla'' ismini verdiği sohbetleri yayımlandı.

Değişik zamanlarda ilkokul öğretmen vekilliği ve Almanca öğretmenliği yapan Zarifoğlu, Mavera Dergisi'ni çıkartmaya başladığı süreçte TRT Genel Müdürlüğü'nde mütercim sekreter olarak da görev aldı. Şair, 7 Haziran 1987'de vefat etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!