Atatürk Üniversitesi'nde Rus bayramı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Rus Bayramı dolayısıyla bugün Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda bir etkinlik gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi'nde Rus bayramı
Atatürk Üniversitesi'nde Rus bayramı
GİRİŞ 14.03.2013 15:21 GÜNCELLEME 14.03.2013 15:21

Arş. Gör. Hadi Bak, Doç. Dr. Anna Poselenova, Arş. Gör. Murat Yılmaz, Doç. Dr. Salavat Aivpov'unda aralarında bulunduğu etkinlikte Rus bayramı hakkında bilgiler verilerek katılımcılara blini ikram edildi.

RUS BAYRAMI NE İÇİN KUTLANIR?
Ruslar için uzun bir yılın karşılaması için kutlanır. Slavlarda ise yeni yılın başlangıcı olarak kutlanır. Slavların inançlarına göre yeni yıla nasıl başlanırsa bütün yıl öyle geçer, bu nedenle yeni yıla güzel bir başlangıç yapabilmek adına Rus bayramı kademe kademe gerçekleşmektedir.

Rus Bayramının 1. Günü Pazartesi gününe denk gelmekte ve manası" Rus Bayramına Hoş Geldin" dir. Hoş geldin törenleri yapılarak başlamaktadır, 2. Gününde ise şarkılar söylenerek oyunlar oynanır, 3. Gün çocuklara özel olarak oyunlar oynanır, 4. Gün kukla gösterileri yapılmakta ve konserler düzenlenmekte, 5. Gün kayınvalideler günü damatlar kayınvalidelerine hediyeler getirmekte, 6. Gün genç kızlar ve gelinler günü gelinler kaynanalarına hediyeler sunmakta, 7. Gün ise uğurlama günü herkesi affetme günü herkes birbirini affetme günü ve helallik istemelerinin ardından festival sona ermektedir.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı