Kırgızistan'da '1. Göçebe Oyunları' sona erdi

Kırgızistan'ın Issık Göl bölgesindeki tatil merkezi Çolpon Ata'da 9 Eylül'de başlayan 1. Dünya Göçebe Oyunları sona erdi.

Kırgızistan'da '1. Göçebe Oyunları' sona erdi
Kırgızistan'da '1. Göçebe Oyunları' sona erdi
GİRİŞ 14.09.2014 22:23 GÜNCELLEME 14.09.2014 22:24

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in ev sahipliğinde düzenlenen 1. Dünya Göçebe Oyunları, madalya töreniyle sona erdi. Törende, oğlak kapmacada (kök boru) birinci olan Kırgızistan takımına 60 bin dolar, ikinci olan Kırgızistan takımına 20 bin dolar ve üçüncü olan Rusya Federasyonun'dan Altay takımına 10 bin dolar verildi.

Ödül töreninin ardından yapılan ışık gösterisi ve yerli ve yabancı sanatçıların verdiği konserle devam eden kapanış töreni, Kırgızistan milli marşının okunmasıyla son buldu.

Çolpon Ata'daki 1. Dünya Göçebe Oyunlarına Kırgızistan, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Litvanya, Tataristan, Çuvaşistan, Başkortostan, ABD ve Brezilya'dan 300'den fazla oyuncu katıldı. 9 oyun dalının çoğunda birinciliği elde eden Kırgızistan'ın 55 madalya aldığı oyunlarda, Kazakistan 28, Türkmenistan 6 ve Tacikistan 4 madalyayla ülkelerine döndü.

Oyunlara en kalabalık spor grubuyla katılan ülkeler Kırgızistan, Türkiye ve Kazakistan oldu.

Tarihinde ilk kez bu büyüklükte bir spor etkinliğine ev sahipliği yapan Kırgızistan, 1. Dünya Göçebe Oyunları için 3 milyon dolar harcadı.

Bişkek'te 2012'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi zirvesinde üye ülkeler Kırgızistan, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan cumhurbaşkanları tarafından 1. Dünya Göçebe Oyunları'nın Kırgızistan'da yapılması kararlaştırılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar