“Erdem Bayazıt Belgeseli” görücüye çıkıyor

Erdem Bayazıt’la en son röportajı yapan Mustafa Yürekli hazırladığı “Erdem Bayazıt Belgeseli”nin galasından önce, özel gösterimini yapacak.​

“Erdem Bayazıt Belgeseli” görücüye çıkıyor
“Erdem Bayazıt Belgeseli” görücüye çıkıyor
GİRİŞ 17.04.2015 08:40 GÜNCELLEME 17.04.2015 08:40

Erdem Bayazıt’la en son röportajı yapan Mustafa Yürekli, hazırladığı “Erdem Bayazıt Belgeseli”nin galasından önce, Mavera Okulu söyleşisinde, özel gösterimini yapacak.​

Eyüp Belediyesi Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde şair Mustafa Yürekli’yle gerçekleştirilen Mavera Okulu söyleşileri ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Bu haftaki söyleşide Mustafa Yürekli, ilk defa gösterilecek olan “Erdem Bayazıt Belgeseli”nden sonra, ünlü şair Erdem Bayazıt’ın şiir dünyasını anlatacak..

Erdem Bayazıt’ın ölüm yıldönümü olan 5 Temmuz’da galası yapılacak olan “Erdem Bayazıt Belgeseli”ni Mavera Okulu söyleşilerine katılanlara özel gösterim yapılacağı açıklandı. Mustafa Yürekli, “Rahmetli Erdem Bayazıt, vefatından üç ay önce en son bana röportaj verdi.. Bir haftadan fazla bir süre hasta hasta kameranın karşısına oturup hayatını bilinmeyen yönleriyle anlattı; ancak bir iki saat konuşabiliyordu. Erdem Bayazıt''ın şiirinin 50. yılını kutlamak için bir dizi program hazırlanmaktaydı. Üsküdar’da, Altunizade’deki etkinlikte gösterecektik, yetişmedi. Kısa süre sonra da vefat etti. Kahrımdan bir süre yarıda kalan belgeselin kurgusuna giremedim, ekrandan izlemesini çok istiyordum. Tamamlanınca da, galasını yapıp, fark edilir bir şekilde yayınlamak için uygun ortamı bekledim.. Erdem Bayazıt Belgeseli’ni bu yıl yayınlamak istiyorum.” dedi.

Seyfettin Ünlü’nün moderatörlüğünü yaptığı Mavera Okulu söyleşisinde  Mustafa Yürekli, Erdem Bayazıt’ın şiir dünyasını da anlatacak. Yakın dönem şiirimizin önemli temsilcilerinden olan Erdem Bayazıt’ın şiirine ışık tutacak olan Mustafa Yürekli’nin konuşmasında,  şairin şiirinin oluşumu, etkilendiği kaynaklar, kişiler, olaylar, sanat anlayışı, işlediği temalar, şiir dili ve muhayyilesi ele alınacak. Modern hayat tarzını sorgulayan ve ideallerini anlatan şairin şiirindeki iç dinamikleri kavramak için dizeleri okunacak, sosyokültürel hayatın aksedişini tespit etmek ve teknik yönünü incelemek için şiirleriyle donatılacak söyleşi.. 

Mustafa Yürekli, “Şairin entelektüel biyografisini de  ana hatları ile anlatılırken, sanat hayatı, şiir kitapları ve poetikası üzerine değerlendirmeler yapılacak. Mavera Okulu’ndaki bu etkinliğimiz, Erdem Bayazıt’ın şiirinin daha iyi anlaşılmasına büyük katkı sağlayacaktır.” dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi