Minik mehteranlar büyük ilgi gördü

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen okul öncesi eğitim şenliği programında Portakal Çiçeği Ana Okulu öğrencilerinin mehteran gösteri büyük ilgi gördü.

Minik mehteranlar büyük ilgi gördü
Minik mehteranlar büyük ilgi gördü
GİRİŞ 22.04.2011 10:50 GÜNCELLEME 22.04.2011 10:50

19 Aralık Spor Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, "Çocuklarımız okul öncesi eğitim süresince ilköğretime hazırlanırken paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyor. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneğini ortaya çıkarmaktır." dedi.

Erdal, "Okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Aile yuvasındaki yoğun ilgiden sonra anaokulu ve anasınıfı ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.’’ diye konuştu.

İlçe merkezinde 3, Payas beldesinde 2 olmak üzere 5 bağımsız anaokulu bulunduğunu anlatan Erdal, "Ayrıca tüm ilköğretim okullarımızın bünyesinde 44 resmi, iki özel anasınıfı bulunmaktadır. 2011-2012 eğitim, öğretim dönemi için ise tüm beldelerimize en az birer tane bağımsız anaokulu yapılmasına ağırlık verilecektir." ifadesini kullandı.

Törende Portakal Çiçeği Ana Okulu öğrencileri tarafından protokol üyelerine portakal çiçeğinden yapılmış kolyeler takdim edildi.

Programa Kaymakam H. Hasan Özyiğit, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, İlçe Spor Müdürü Ali Has, Şube Müdürü Şamil Temiz, okul müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci aileleriyle katıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!