Erdoğan'ın fendi Obama ve Putin'i yenecek

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeki bayramlaşmada dünya ve Türkiye gündemi de tartışıldı.

Erdoğan'ın fendi Obama ve Putin'i yenecek
Erdoğan'ın fendi Obama ve Putin'i yenecek
GİRİŞ 15.09.2016 09:25 GÜNCELLEME 15.09.2016 09:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye’de ateşkes ihlal edilmediği takdirde ABD ile Rusya birlikte belirleyecekleri teröristleri bombalayacaklarını duyurdu. Eyüp Sultan Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli'ye göre bu durum ABD ve Rusya'nın Suriye'de belirleyici olamayacaklarını ortaya koyacak.

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeki bayramlaşmada dünya ve Türkiye gündemi de tartışıldı. ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes anlaşması, son derece karmaşık, uluslararası kamuoyuna karanlık olduğu için başarısızlığa uğramaya mahkûm olduğu değerlendirmesini yapan Eyüp Sultan Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli, 'Suriye'deki ateşkes, bölgede ABD ile eşit statü sağlayan Rusya'nın ağırlıklarını koymasıdır.

Şiddet hissedilir şekilde azaltılabilirse, ABD ile Rusya, yedi gün sonra, ortak komuta merkezi kuracak, kimin terörist olduğuna karar verecek ve koordineli bir şekilde onlarla mücadele edecek. Bu durum, ateşkesin nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermeye yeter.' dedi. 

ESED DÜŞMANLARININ HEPSİ TERÖRİST Mİ?

Kimin terörist sayılacağı meselesinin, ateşkesin yumuşak karnı olduğunu anlatan Mustafa Yürekli, 'IŞİD'in terörist örgütlenme olduğunu zaten hemen herkes kabul ediyor. Diğer gruplar hakkında kesin bir teşhis yok. ABD Özgür Suriye Ordusu'nu Beşar Esad ile mücadelede desteklediğini savunuyordu. 

Halbuki bunun gerçekle ilgisi yoktu.' dedi. ''Esed düşmanlarının hepsi terörist mi?'' diye soran Yürekli, 'Şunu kabullenmek gerekir: ABD gerçekte hiçbir zaman desteklemediği ''ılımlı muhalefeti'', yani ÖSO'yu, Rusya'yla belirleyecekleri terörist grupların kucağına atmak istiyor. 

ÖSO halkın içinden çıkmış vasat Suriyelilerden oluşuyor. Bölge halkının geniş kesimlerini ikna etmiş bir hareket. Böylece Türkiye'nin Suriye'deki varlığını yok edecek. Sonra da bütün Esed muhaliflerini terörist ilan edip Rusya ile birlikte bombalayacağını söylüyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed şimdi bıyık altından gülüyor olmalı. Beş yıldır kendi halkını katleden Esed sadece ‘teröristlerle' mücadele ettiğini söylüyor. Ateşkes gerçekten başarılı olursa, ABD Beşar Esed'a yardım etmiş olmaz mı?' dedi. 

'Hani Rusya Suriye meselesini Türkiye ve İran'la çözecekti? Rusya ABD'yle yaptığı ateşkes anlaşmasına ilişkin Türkiye ve İran'a bir bilgi verdi mi?' diyen Eyüp Sultan Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli, 'Türkiye, 15 Temmuz sonrasında yakınlaşarak Rusya'nın elini güçlendirdi. 'Rusya, Lazkiye ve Halep'i Esad'in kontrolünde tutmaya çalışıyor. Türkiye ve İran'ın Suriye masasında olmasını başta Rusya istemez.

SON SÖZÜ TÜRKİYE VE İSLAM MİLLETİ SÖYLEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fendi Obama ve Putin'i yenecek.. Ateşkes oyunu, beklenenin aksine ABD ve Rusya'nın Suriye'de belirleyici olamayacaklarını ortaya koyacak. İki devlet de Suriye gerçeğinde boyunun ölçüsünü alacak. Irak ve Suriye'de son sözü Türkiye ve İslam milleti söyleyecek.' dedi. 

Suriye'de devletler oyununda finale yaklaşıldığını ve oyuncu devletlerin artık belli olduğunu anlatan Mustafa Yürekli, 'Amerika, PKK/PYD'yle kuzey Suriye'de Kürdistan'ı kurmayı planlıyor. Suriye Kürdistanı kurulursa, Irak Kürdistanı'yla birleşip Türkiye'den toprak talep edecek. Barzani'yi bir gecede darbeyle hallederler. Terör örgütü PKK'ya ordusu olan devlet teslim edilecek.

Kürdistan, ABD ve İsrail'in ileri karakolu olacak. PKK ABD ve Batı'nın desteklediği, İngilizlerin İslam birliğini engellemek için geliştirdiği yarım asırlık projesi. Gerçekleşmesi dört ülkenin parçalanması demek.

Ne var ki İslam birliğini savunan Müslüman Kürtler emperyalizmin maşası olmayı kabul etmedi bugüne kadar, yarın da etmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi ABD ve NATO'dan çıkarıp Batıya bağımlılıktan kurtararak İslam birliğini gerçekleştirecek.' dedi. 

Büyük bir katılımın olduğu Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeki bayramlaşmada konuşmalar, Türkiye, İran ve Pakistan'ın ortak askeri pakt oluşturup İslam birliğine öncülük etmeleri gerektiği konusunda yoğunlaştı. Mustafa Yürekli, 'ABD 11 Eylül'den sorumlu tutarak Suudi Arabistan'ı işgale hazırlanıyor.

Yemen'deki olaylar da bahane edilebilir. Amerika'nın Suudi Arabistan'ı işgali, hem Irak ve Suriye'nin parçalanmasını kesinleştirecek hem de Türkiye ve İran'ın parçalanmaları gündeme gelecek.' dedi.

 

YORUMLAR 11
  • Yasin Bulut 7 yıl önce Şikayet Et
    ''ABD ile Rusya, yedi gün sonra, ortak komuta merkezi kuracak, kimin terörist olduğuna karar verecek ve koordineli bir şekilde onlarla mücadele edecek. Bu durum, ateşkesin nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermeye yeter.'' diyerek Erdoğan'a güvenen Mustafa Yürekli'yi evet tebrik etmek lazım. ABD ve Rusya, Fırat Kalkanı ile Suriye'de oyun kuran Türkiye'yle başedemez. Reis, alayını kovacak oradan.
    Cevapla
  • Hacı Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkese öncelikle uyması gereken Rusya ve Esed bombalamaya devam edince, ABD de Esed'in askerlerini bombaladı.. Yazarı tebrik ederim, gerçekten ''ABD ve Rusya'nın Suriye'de belirleyici olamayacakları'' ortaya çıktı. Erdoğan oyunlarını bozan hamlelerden çekinmiyor..
    Cevapla
  • Akif Çağlayan 7 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, İran, Azerbaycan ve Pakistan ittifakıyla İslam tarihinde büyük devlet adamları arasına katılacaktır. Salahattin, Zengi ve Fatih onu alnından öpecektir.
    Cevapla
  • Kitap Kurdu 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Türkiye, İran, Azerbaycan ve Pakistan ittifakını destekleyerek Doğu Akdaniz'deki varlığını barışçı yoldan geleceğe taşıyabilir. Rusya, Amerika’nın Suriye’yi parçalama politikasına destek vermeyi sürdürürse ABD ile birlikte bölgeden kovulacaktır.
    Cevapla
  • illa ki 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerde ve gökte en büyük Allahdır. O da bizimledir. O nurunu tamamlayacaktır. Buna inanmasaydım şuan yaşıyor olmazdım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi