Direniş Karatay efsane konusu & başarılı - yetenekli oyuncu kadrosu...

Emir Celaleddin Karatay'ın yaşam öyküsünün aktarıldığı sinema projesi Direniş Karatay televizyon ekranlarında izleyici kitlesini ağırlayacak. İlk kez 9 Mart 2018 tarihinde beyaz perdede yerini alan Direniş Karatay konusu nedir, nerede çekildi ve oyuncu kadrosunu hangi isimler oluşturmaktadır? Merak duyulan tüm detaylar!

Direniş Karatay efsane konusu & başarılı - yetenekli oyuncu kadrosu...
Direniş Karatay efsane konusu & başarılı - yetenekli oyuncu kadrosu...
GİRİŞ 14.01.2019 20:47 GÜNCELLEME 14.01.2019 20:47

Profesyonel oyuncu Mehmet Aslantuğ'un Türk tarihinin kilit isimlerinden Emir Celaleddin Karatay'ı canlandırdığı Direniş Karatay isimli sinema projesi ilk defa televizyon ekranlarında seyircisinin karşısına geçecek. 9 Mart 2018 tarihinde beyaz perdeye taşınarak destansı bir bağımsızlık mücadelesinin çarpıcı bir şekilde aktarıldığı Direniş Karatay'ın konusu nedir ve nerede çekilmiştir? Türkiye tarihi için dönüm noktası olan Kösedağ Savaşı'nın ve o dönemde önemli başarılara imza atarak üstün kahramanlık örneği sergileyen Emir Celaleddin Karatay'ın yaşam öyküsünün izleyici kitlesini ağırladığı ve Selahattin Sancaklı'nın yönetmen koltuğuna oturduğu Direniş Karatay oyuncu kadrosunu hangi isimler oluşturmaktadır?

 

 

DİRENİŞ KARATAY OYUNCU KADROSU HANGİ İSİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?

14 Ocak Pazartesi tarihinde saat 19:45'te Kanal D ekranlarında ilk defa izleyicisine unutulmaz anlar yaşatacak Direniş Karatay adlı sinema projesinde usta oyuncu Mehmet Aslantuğ, son Selçuklu kahramanı Emir Celaleddin Karatay karakterine hayat verirken, Noyan karakterini Yurdaer Okur ve Ahi Evran karakterini ise Fikret Kuşkan canlandıracak.

 

 

Aynı zamanda Direniş Karatay oyuncu kadrosunda birbirinden başarılı ve yetenekli diğer oyuncular arasında; Alperen Duymaz, Volkan Keskin, Tuğrul Tülek, Ertuğrul Şakar, Cahit Kayaoğlu, Yılmaz Meydaneri, Ece Yaşar, Furkan Palalı, Ali Buhara Mete, Yusuf Aytekin, Nefise Karatay, Burcu Özberk, Latif Koru, Volkan Keskin, Kutay Köktürk, Nik Xhelilaj yer almaktadır.

DİRENİŞ KARATAY OYUNCULARI TAM LİSTE…

-Yurdaer Okur (Noyan)

-Ali Buhara Mete (Sultan Giyaseddin)

-Alperen Duymaz (Kutay)

-Mehmet Aslantuğ (Emir Celaleddin Karatay)

-Cahit Kayaoğlu (Aladdin)

-Furkan Palalı (Mevlana)

-Burcu Özberk (Türkan)

-Ertuğrul Şakar (Vezir Adil)

-Fikret Kuşkan (Ahi Evren)

-Volkan Keskin (Olcayto)

-Yusuf Aytekin (Sungur)

-Latif Koru (Suhrab)

-Nik Xhelilaj (Börke)

-Nefise Karatay (Fatma Bacı)

-Yılmaz Meydaneri (Banett)

-Kutay Köktürk (Küpeli Hoca)

-Ece Yaşar (Maral)

-Tuğrul Tülek (İsfahani)

direniş karatay konusu ve oyuncu kadrosu

DİRENİŞ KARATAY NEREDE ÇEKİLMİŞTİR?

Direniş Karatay isimli sinema projesi, Konya’da ve Selçuklu zamanına ait Hollywood standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük platolarından birinde çekimleri yapılmıştır. Kösedağ Savaşının  yansıması olarak gerçekleşen ve Türk Sinema tarihi açısından en görkemli savaş sahnelerinden biri olarak çekilen savaş sahnelerinde 1000'e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldı.

direniş karatay nerede çekildi

DİRENİŞ KARATAY KONUSU NEDİR?

Direniş Karatay konusu, Alaeddin Keykubat'ın zehirlenmesinin ardından tahta geçen Gıyaseddin Keyhüsrev, Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını koruyacak yetenekte bir hükümdar olmadığından, Moğol Ordusu'nun iştahını kabartır. Devlet, yıkılma tehlikesi altına girer. Ancak Emir Celaleddin Karatay'ın kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla topyekün örgütlediği halk, tüm gücüyle Moğollara direniş için hazırlık yapmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme