Diriliş Ertuğrul (Bamsı) Nurettin Sönmez diziden ayrılıyor mu? Final öncesi...

Diriliş Ertuğrul final bölümüne az bir zaman kala düşman eline esir düşen Bamsı karakterini oynayan Nurettin Sönmez diziden ayrılıyor mu? Gerçek tarihte nasıl öldüğü merak konusu olan Bamsı hakkında merak edilenleri araştırdık.

Diriliş Ertuğrul (Bamsı) Nurettin Sönmez diziden ayrılıyor mu? Final öncesi...
Diriliş Ertuğrul (Bamsı) Nurettin Sönmez diziden ayrılıyor mu? Final öncesi...
GİRİŞ 16.04.2019 09:29 GÜNCELLEME 16.04.2019 09:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yine heyecan dolu bir bölüm ile gelecek olan Diriliş Ertuğrul dizisinde beklenmedik ayrılıklar yaşanmıştı. Son olarak Uranos karakterini oynayan Uğur Karabulut dizi kadrosundan çıktı. 

 

 

Çarşamba akşamları reyting listesindeki zirveyi kimseye bırakmayan dizi bu sezon bitiyor. Osman Gazi adıyla TRT 1 ekranlarında yeniden başlayacak olan dizinin final tarihi 29 Mayıs Çarşamba olarak açıklandı. Osman Gazi dizisi ise yeni sezonda 13 Kasım'da ilk bölümü ile ekrana gelecek.

Diriliş Ertuğrul final bölümüne az bir zaman kala düşman eline esir düşen Bamsı karakterini oynayan Nurettin Sönmez diziden ayrılıyor mu? sorusu yeni bölüm fragmanının yayınlanması ile birlikte büyük merak konusu oldu.,

 

 

Fakat dizi yapımcıları konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Tahminlere göre Ertuğrul Bey Bamsı'yı ölümden kurtaracak Alıncak ölecek ve Dragos esir alınacak.

BAMSI BEYREK GERÇEK TARİHTE KİMDİR?

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azeri ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Bamsı Beyrek kaçırılması

Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı hikâyede, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından da bahsedilir.

İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlık başlamıştır. Bamsı Beyrek'in kendisi İç Oğuz'dan olup karısı Dış Oğuz'dandır. Dış Oğuz beyleri Beyrek'i yanlarına çağırıp kendilerini desteklemesini isterler. Beyrek ise İç Oğuz'un başındaki Salur Kazan'ın en yakın dostudur ve ona ihanet etmez. O zaman Aruz Koca sinirlenir ve Beyrek'i yaralar.

BAMSI KARAKTERİNİ OYNAYAN NURETTİN SÖNMEZ KİMDİR?

Bamsı Beyrek karakterini oynayan Nurettin Sönmez İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Diyolog İletişim Oyunculuk Okulu ile Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü üzerine eğitim gören bir kişi olarak adı geçmektedir. 1.85 boyunda ve 80 kilo ağırlığında olan Nurettin Sönmez Mavi Kelebekler, Akşam Güneşi, Kıvılcım Sevgili, Doktor, Osmanlı Kıyam ve Osmanlı'da Derin Devlet gibi yapımlarda sergilemiş olduğu birçok oyunculuk başarısıyla adından çokça söz ettirmiştir.

YORUMLAR 5
  • saim 5 yıl önce Şikayet Et
    gerçek tarihte ertuğrul gazinin bamsı diye alp' i yoktur.
    Cevapla
  • tu_TS_ak 5 yıl önce Şikayet Et
    dizinin reytingini bitirmek icin oldurun gitsin.
    Cevapla
  • serafettin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bamsi ölmesin Osman Gazının yanında bilge bir ihtiyar olarak yoluna devam etsin
    Cevapla
  • canan 5 yıl önce Şikayet Et
    çok yakışıklı maşallah
    Cevapla
  • muharrem 5 yıl önce Şikayet Et
    benden değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı