Diyanet TV için protokol imzalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü arasında, Ramazan ayında TRT Diyanet adıyla yayına başlayacak olan Diyanet TV’nin protokolü imzalandı.

Diyanet TV için protokol imzalandı
Diyanet TV için protokol imzalandı
GİRİŞ 08.05.2012 18:12 GÜNCELLEME 14.05.2012 15:45


    Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’ndaki protokol imza törenine Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ile Bülent Arınç da katıldı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ törende yaptığı konuşmada hayırlı ve tarihi bir hizmetin imzalarının atıldığını söyledi. Dinin doğru anlatılması ve öğretilmesi noktasında radyo ve televizyonlardan daha geniş kapsamlı istifade edilmesinin son derece normal olduğunu söyleyen Bozdağ, “Esasında bugüne kadar bizim bu adımı atmamış olmamız bir eksikliktir. Dünyanın pek çok ülkesinde televizyonlar, radyolar bu alanda yayın yapıyor. Bizde yayın yapanlar var ama kamu alanında ilk defa böylesi bir adım atıyoruz. Bu tarihi bir adım.” dedi.

    Yayınların ilk etapta günlük 12 saat olacağını, ancak ilerleyen dönemlerde artacağını kaydeden Bozdağ, “TRT’nin birikimi ile Diyanet’in birikimi bir araya geldiğinde büyük zenginlikler ortaya çıkacak. Herkesin düğmeye bastığı zaman ulaşabileceği bir hizmeti, eğitim, öğretim kanalını bulma imkanı olacaktır. Yani seçme hakkı olacaktır.” ifadesini kullandı.

    GÖRMEZ: 50 YILLIK BİR RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de 50 yıllık bir rüyanın gerçekleştiğini söyledi. Yalnızca cami içindeki vaaz ve hutbeler ile toplumu dini konularda aydınlatmanın mümkün olmadığını kaydetti. Görmez, Diyanet TV’deki hassasiyetleri de sıraladı. Dinlerin bir rekabete sokulmayacağını kaydeden Görmez, “Din dili ile propaganda dili birbirine karıştırılmayacak. Dinin kendi gönül dili kullanılacak.” bilgisini verdi. Yurt dışında 200’ü aşkın misyonerlik faaliyeti yapan televizyon kanalı bulunduğunu söyleyen Görmez, İslam’da ise misyonerliğin bulunmadığını vurguladı. Görmez, “Tebliğ ve irşadın gönül dili ile propaganda dili birbirine karıştırılmayacak.” açıslamasında bulundu.

    TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN: GENİŞ KİTLELERE YÖNELİK YAYINLAR OLACAK

    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise Diyanet TV’nin, TRT Anadolu üzerinden, Ramazan ayında başlayacak yayınların ilk etapta 12 saat olacağını ifade etti. Diğer 12 saatte yer verilecek yayınların Diyanet TV’nin yayın politikasına aykırı olmayacağını söyledi. Şahin, televizyonda güncel tartışma programları, cami hikayeleri, örnek hayat belgeselleri, çocuklara yönelik çizgi film, kültür sanat gibi çeşitli programlara yer verileceğini, dindar olsun olmasın geniş kitlelere yönelik yayınlar olacağını aktardı. Televizyon programlarının çeşitli yönlerden eleştirildiğini ancak alternatif üretilmediğini kaydeden Şahin, “O yüzden bu kanal önemli.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!